een nieuwe telefoon, maar welke? Keuzestress eindelijk opgelost!

een nieuwe telefoon, maar welke? Keuzestress eindelijk opgelost!

Een nieuwe telefoon uitkiezen, daar doe ik nu al een jaar over inmiddels. Maar het is me gelukt, ik hakte de knoop door en koos wat ik nooit had verwacht!

Je zult het misschien niet geloven, maar jarenlang was ik echt anti-Apple. Inmiddels een flink aantal Apple producten verder, kan ik dat natuurlijk niet meer zeggen. Het is ooit gekomen doordat ik –door overhalen van de meneer in de t-mobile winkel– een Samsung telefoon koos. Dit is al heel wat jaren geleden hoor, maar bleek niet een beste keuze. Ik snapte helemaal niks van android en deed er ook geen moeite voor. Conclusie, ik baalde van mijn ingewikkelde telefoon maar moest er toch nog twee jaar mee doen.

Die fout wilde ik nooit meer maken. En eerlijk is eerlijk, ik maakte die fout doordat ik er geen geld aan uit wilde geven. Met als resultaat dat ik er altijd eeuwig over doe om de knoop door te hakken, want hoever wil je gaan? Wat nu als ik de verkeerde keuze maak? Ja, normaal roep ik altijd heel stoer “het is maar geld” maar de telefoons van tegenwoordig hebben een exorbitant prijskaartje en dan moet je toch echt wel zeker zijn van je zaak.

Naast de telefoon, bekijk ook nog eens goed mijn abonnement en provider. Kan het ergens anders goedkoper, of beter? Ik ben normaal erg merk trouw, maar het is nu eenmaal bewezen dat rond-shoppen vaak loont. Dus ook deze ronde ging ik op zoek naar providers en hun aanbiedingen. Vodafone is een no go voor mij. Ik ga uit principe niet bij een provider die alleen reclame kan maken door een concurrent zwart te maken. Die viel dus al af. Blijf ik bij mijn vertrouwde KPN of ga ik terug naar t-mobile?

Het gaat om het totaal plaatje he? Dus ik besloot om eerst de knoop door te hakken over mijn telefoon. Het zou een iPhone 8 worden, want de iPhone X gaat me echt te ver in prijs. Ik had al eventjes gespaard voor een nieuwe telefoon, wat ook wel heeft geholpen is het lang twijfelen! Maar nu, welke iPhone, de gewone 8 of de 8 Plus? Weer zo’n dilemma want die Plus vind ik een soort mini iPad. Maar de gewone 8 is eigenlijk een opgeknapte 7! Ik vroeg om raad. In plaats van antwoorden kreeg ik vragen:

 • waar gebruik je je telefoon voor? 
  Voor bellen, maar met name voor mijn blog en social media, als ik heel eerlijk ben. Oke, dan is de iPhone 8 Plus dus makkelijker.
 • hoe neem je je telefoon altijd mee, in je broekzak?
  Zelden! Ik heb eigenlijk altijd een handtas. Dan maakt het formaat telefoon dus niet uit.

Eigenlijk wees alles op de iPhone 8 Plus, om bovenstaande redenen. Maar toch bleef er nog één dingetje knagen. Die grote telefoon en die korte duim.. Ook daar is een oplossing voor. Je kunt telefoon je toetsenbord instellen op links- of rechtshandig. Dan wordt het toetsenbord kleiner en kun je met één hand blijven typen. Je zult het misschien vreemd vinden, maar dit was voor mij de doorslaggevende factor!

Ik heb mijn telefoon nu dus een maand en ik ben er al helemaal gewend! Het is een kolossaal ding, ook best zwaar met een hoesje erom heen en toch ben ik er al helemaal aangewend. Natuurlijk heb ik er wel meteen een beschermhoesje bij gekocht en ook een extra glasplaatje aan de voorkant. Want zo moeilijk als ik over een telefoon aanschaffen doe, zodra ik het heb is het een ‘gebruiksvoorwerp’ en gaat ‘ie zo mijn tas in tussen de andere spullen. De foto’s die ik er tot nu toe mee heb gemaakt worden zo mooi, een wereld van verschil met mijn vorige iPhone 6. Ik heb er zelfs al vlogs mee opgenomen, zo scherp!

tips:

 • check even alle tips & trucs van je telefoon. Het kost je even tijd maar levert zoveel gemak op!
 • koop een goed hoesje en bescherm je telefoon goed.
 • informeer met je verzekering (reisverzekering en inboedelverzekering) hoe je verzekerd bent buitenshuis en voor mobiele apparaten.
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

 • Sammie 8 June 2018 19:24

  Ik ben qua telefoons wel een Apple fan, zou ook niets anders willen dan een IPhone, vooral omdat ik Android zo waardeloos vind. Ik heb een IPhone x ook best een groot ding maar heel blij mee 🙂

 • Macblogster 24 May 2018 20:51

  Ik ben juist van Iphone overgestapt naar Samsung. Heerlijk! Zou op dit moment niet meer terug willen. En dat ondanks ik thuis Macbooks heb liggen.

  • Josine Wille 31 May 2018 12:50

   Ik heb een trauma aan Samsung. Denk niet dat dat ooit nog goed komt 😉

Leave a Reply