Kiespijn opgelost

Kiespijn opgelost

Ken je dat, zo’n kiespijn dat je ‘m er bijna  uit zou willen trekken? Dat ging ook bijna gebeuren!

Ruim een jaar geleden vertelde ik over mijn helse kiespijn en hoe deze kies bijna werd getrokken, of toch niet. De stroom viel uit in heel Noord Holland en mijn afspraak werd afgezegd. Voor de zekerheid ging ik voor een second opinion en eindigde bij een endodontoloog.

specialist

Daar ging ik dan, naar de specialist. Doodsbang, werkelijkwaar. Ik heb namelijk altijd wat, het verloopt nooit soepel en het is altijd erger dan ze dachten. Met die gedachte ging ik er heen, wetende dat de kies eigenlijk getrokken zou worden. Lekker makkelijk, in een keer er vanaf maar een kroon lijkt me ook niks. Het gaat namelijk om mijn achterste kies, bovenin.

endodontoloog

Leuk scrabble woord he? Dat is de specialist waar ik heen ging, de endodontoloog. Eigenlijk een specialist die met een microscoop in je tanden en kiezen kijkt. Op deze manier ging hij de wortelkanaalhehandeling opnieuw doen. Hij verzekerde me dat hij in 99% van de gevallen de kies kan redden mits het bot goed aangroeit. Bot? Help, is dat ook een ding?

drie behandelingen

Wat een feest, ik mocht in totaal drie keer langskomen. En niet eventjes, het consult was ruim een half uur. De offerte was het bedrag van een leuke all inclusive vakantie op een eiland, maar mijn kies zou ik houden! Lang leve de zorgverzekering (tot bepaalde hoogte). De tweede afspraak duurde bijna twee uur, t-w-e-e uur! Na zo’n drie kwartier moest ik zo nodig plassen dat ik alleen nog maar kon denken aan de pijn in mijn blaas waardoor het stikken in mijn eigen speeksel en loshangend bitje een minder groot probleem werd. Lees: ik ging me eindelijk ontspannen daar. Wat daarboven in mijn mond afspeelde had ik niet meer door. De laatste afspraak was een klein uur en toen was het eindelijk klaar.

controle

Na een paar maanden ging ik terug voor controle. Het zag er allemaal goed uit en het bot heelde goed. Weer wat geleerd! Wat ontzettend fijn dat zoiets kan. Ergens denk ik dan toch dat die stroomuitval zo had moeten zijn. Helaas ben ik er onlangs weer geweest. Ik zei toch al ik heb altijd wat!

heb jij ook altijd pech bij de tandarts & co?

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

7 Comments

 • Annika 31 October 2017 18:37

  Wat naar die lange behandelingen! Is alles nu goed?

  • Josine Wille 31 October 2017 20:35

   Hi Annika, ja het duurde ontzettend lang maar ben zo blij dat ik het gedaan heb! Nergens meer last van 🙂

 • Nynke 8 August 2016 10:44

  Gelukkig heb ik bijna nooit iets bij de tandarts, ik heb een vrouw en kan het iedereen aanbevelen :-).
  Fijn dat het probleem bij jou nu is opgelost.

  • theBiggerBlog – Josine 8 August 2016 11:24

   Oh wat een mazzel zeg, ik dus altijd! Ik zit nu ook bij een vrouwelijke tandarts, vind het niet een groot verschil maken maar deze is toevallig wel erg fijn en goed haha!

 • Jonna@Burgertrutjes 7 August 2016 20:53

  Helaas heb ik ook ALTIJD pech bij de tandarts. Al meerdere wortelkanaalbehandelingen ondergaan en nog meer ellende.

 • Mirjam 6 August 2016 11:47

  Hier ook altijd problemen. Tot mijn 16e nooit gaatjes gehad maar toen het Breezer tijdperk begon was het feest. Inmiddels al heel wat vullingen en wortelkanaalbehandelingen verder, en altijd weer met zweethandjes naar de tandarts. Vorige keer zei hij dat ik een kroon moest, 3 nachten niet geslapen van de zenuwen maar uiteindelijk zei hij nee joh die kroon is nog niet nodig. GRRR!! Zit er nu over te denken om over te stappen naar de tandarts van mijn vriend, dat is een vrouw. Wie weet helpt dat ietsje tegen te zenuwen…

Leave a Reply