schone make up kwasten

schone make up kwasten

Essentieel voor een goede make-up zijn schone kwasten

Voor het beste resultaat, maar natuurlijk ook zeer belangrijk: voor hygiene, gebruik je schone make-up kwasten. Of je nu alleen jezelf ermee opmaakt met de kwasten, of ook graag anderen opmaakt, schone kwasten zijn essentieel. Ik maak ze elke 2 tot 3 maanden op deze manier schoon, eigenlijk moet ik het vaker doen. Tussendoor gebruik vaak een cleaning spray trouwens. Wanneer ik andere meiden opmaak, maak ik altijd de kwasten weer schoon na gebruik. De meeste kwasten heb ik zeker al 15 jaar, een goede kwast gaat heel lang mee en moet je dus goed onderhouden. Het schoonmaken is heel simpel, maar je moet er wel een half uurtje voor vrijmaken.

schone make up kwasten

Wat heb je nodig?

♥ je gebruikte make up kwasten
♥ een kwastenreiniger, ik gebruik de MAC brush cleaner maar je kunt deze ook kopen bij het Kruidvat bijvoorbeeld
♥ kommetjes met lauw warm water
♥ handdoek

schoonmaken

Giet wat van de MAC brush cleaner in het kommetje met lauw warm water. Ik gebruik meestal 1/4de brush cleaner of 3/4de water. Doe de kwast in de kom en begin voorzichtig te draaien, linksom en rechtsom afwisselend. Druk zo nu en dan de kwast voorzichtig tegen de zijkant van de kom om zoveel mogelijk make up eruit te persen. Duw niet te hard en hou de kwast ook niet rechtop, hierdoor kun je de kwast beschadigen en gaan de haren alle kanten uitstaan. Voor dit klusje moet je wel wat geduld hebben, doe dit dan ook met beleid. Anders kun je net zo goed nieuwe kwasten kopen! Leg de kwast op de handdoek en ga door met de volgende kwast(en).

clean make up brush

Wanneer je alle kwasten op deze manier hebt schoongemaakt, leeg je het kommetje en begin je opnieuw. Je kunt natuurlijk ook meerdere kommetjes op een rijtje zetten. De tweede (en derde) keer zal er minder make-up af moeten komen. Hierna herhaal ik dit nogmaals met alleen lauw warm water om ervoor te zorgen dat de kwasten dan echt schoon zijn. Wanneer het water (bijna) helder blijft weet je dat je kwasten schoon zijn. Knijp je voorzichtig uit zodat het meeste water eraf is.

clean make up brushes

Leg de kwasten op de handdoek in hun originele vorm. Knijp desnoods met je handen de kwast een beetje samen. Zoals de kwast opdroogt, zo zal deze ook blijven. Je wilt dus niet dat de kwasten uit z’n vorm raken. Laat de kwasten drogen, het liefst op een zonnige plek voor minstens 12 uur. Tenslotte kun je de onderste delen (handvat) nog schoonmaken met make up remover doekjes.

clean make up brushes

tips & trucs

♥ De kwasten die je gebruikt voor losse poeder en foundation zullen het meeste afgeven. Deze kun je ook eerst even met lauw warm water wassen zonder de zeep om het ergste er af te wassen. Scheelt je weer schoonmaak producten.
♥ Zorg dat je je make up al op hebt gedaan voordat je begint met schoonmaken, je kunt de kwasten minstens 12 uur niet gebruiken.
♥ Heb je haast? gebruik dan een föhn op minstens 50 cm afstand en zorg dat je niet tegen de haren in föhnt.

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

 • Tamara 10 July 2017 13:09

  Ik was mijn make-upkwasten minstens 1 keer per 2 weken met de kwastenreiniger van Mac. En ik hang de kwasten ondersteboven met behulp van de SIGMA Dry & Shape Tower, gekocht bij the Boozyshop. Ideaal voor mijn dure kwasten van Mac.
  De kwasten hang ik ondersteboven zodat al het water uit de kwasten verdwijnt.
  Ik merk meteen het verschil met werken met schone of vieze kwasten.
  Ik heb wel ontdekt dat de Mac kwasten in een setje, zoals the Nutcracker collectie, van mindere kwaliteit zijn dan de gewone losse kwasten van Mac.

  • Josine Wille 10 July 2017 23:35

   Ja zo’n droogrekje wil ik ook nog steeds, goeie tip! Ik moet zeggen, mijn kwasten zijn nog nooit stuk gegaan maar misschien toch maar beter om te gaan gebruiken. Ja, die goedkopere zijn vaak minder goed he (al gebruik ik geen Mac). Liefs Josine

Leave a Reply