review brow revolution

review brow revolution

De perfecte wenkbrauwen in maar 2 minuten, die ook nog eens waterproof zijn en niet vervagen. De Brow Revolution van Make Up Revolution belooft dit allemaal

Als ik naar een onbewoond eiland zou gaan en ik mag maar één beauty product meenemen, dan zou dat toch wel een brow product zijn. De wenkbrauwen maken het gezicht en het is het enige beauty product wat ik dagelijks gebruik.

dagelijkse sleur

Ondanks dat er bijna geen dag voorbij gaat dat ik mijn wenkbrauwen niet bijwerk, word ik er regelmatig gek van! Tegenstrijdig klinkt dat he? Mijn wenkbrauwen laten tatoeëren speelt al een tijdje in mijn hoofd, maar vind ik toch te permanent. Ik hou van variëren, in shape maar ook in kleur en dus besloot ik het niet te doen. Toen hoorde ik van een product wat enkele dagen blijft zitten en waterproof is. Interessant!

brow revolution

Er zijn verschillende merken die een product aanbieden dat langer blijft zitten en waterproof zou zijn. Daar horen ook verschillende prijsklassen bij. Aangezien tot dusver niets kan tippen aan mijn dipbrow, besloot ik met de goedkoopste te beginnen. Je bent Hollander of niet he? Ik kocht de Brow Revolution van het beauty merk Make Up Revolution online en gokte de juiste kleur, namelijk soft brown. Toen het binnen kwam kon ik niet wachten om het te testen!


Brow Revolution van Make Up Revolution


De Brow Revolution is een product wat je aanbrengt op je wenkbrauwen. Het product zit in een flesje en heeft een kwastje aan de dop, waarmee je het aan kunt brengen. Ook zit er een spoolie bij; een wenkbrauw borsteltje. Je brengt het product aan op de wenkbrauwen en borstel het product uit. Gebruik een concealer om de wenkbrauw te contouren en eventueel bij te werken. Hoe langer je het product laat inwerken zonder uitborstelen, hoe donkerder het effect is.

instant, long lasting, fibre technology brow gel – waterproof – budgetroof – transfer proof

Wanneer je het product hebt aangebracht en uitgeborsteld, laat het een laagje achter op de haartjes waardoor je wenkbrauwen voller lijken. Maar ook natuurlijker, want het tekent ook de wenkbrauwen zoals een wenkbrauw make up dat doet. Alleen in dit geval hoef je het niet dagelijks aan te brengen; het product is waterproof en smudge proof en kun je dus enkele dagen laten zitten. Ik was zo ontzettend benieuwd of het zou werken en testte het meteen!


Brow Revolution van Make Up Revolution


eerste gebruik

Ik bestelde het online zonder het in het echt te hebben gezien, dus ik koos voor een lichte kleur met de gedachte het altijd te kunnen ‘opbouwen’. Deze kleur heet soft brown en is een taupe achtige kleur bruin. Ik testte het eerst op mijn hand voor ik het aanbracht. Vol goede moed begon ik met het kwastje, wat netjes aanbracht op het brede deel van mijn wenkbrauwen maar niet prettig werkt voor het secure werk. Ik besloot mijn wenkbrauw kwastje van Anastasia Beverly Hills ervoor te gebruiken en dat werkte perfect. Makkelijker zelfs dan het gebruik met de dip brow, misschien omdat het iets vloeibaarder is.

  • zorg dat je wenkbrauwen schoon en droog zijn
  • breng het product aan met het kwastje in korte, snelle strokes en volg de richting van de haargroei
  • kam de wenkbrauwen met het bijgeleverde borsteltje
  • corrigeer de vorm van de wenkbrauwen met een concealer indien gewenst

Ik bracht het aan op het breedste deel van mijn wenkbrauw en daarna het uiteinde. Het ging eigenlijk heel erg makkelijk! Daarna bracht ik het lichtjes aan op het begin van mijn wenkbrauw, zodat het aan de binnenkant lichter zou zijn dan aan de uiteinden. Het borstelen startte ik aan het begin van de wenkbrauw en werkte zo door naar de buitenkant. Ook dat ging erg makkelijk, de plekken die iets te licht waren geworden stipte ik nogmaals aan en borstelde ik weer na enkele minuten. Daarna deed ik de tweede wenkbrauw en corrigeerde ik beide met een concealer.


Brow Revolution van Make Up Revolution Brow Revolution van Make Up Revolution


review

Het aanbrengen ging heel makkelijk, alleen vond ik het kwastje echt te grof voor het fijne werk. Ik heb er een wenkbrauw kwastje van mezelf voor gebruikt om de uiteindes en de start van mijn wenkbrauwen te tekenen. Wat handig dat het wenkbrauw borsteltje erbij geleverd word, een fijn borsteltje wat goed werkt. Het uitkammen ging makkelijk en gaf een natuurlijk effect.

  • € 7,95 (ik kocht het in de aanbieding van voor € 3,95)
  • 3,8 g
  • houdbaar 6 maanden na openen
  • het merk bevestigt dat het niet op dieren test, maar heeft geen officieel certificaat

update December 2017: vorige week was ik op vakantie naar Curaçao. Ik heb elke dag dit product gedragen, ideaal! Flink zweten in 30°C, zwemmen in de zee en in het zwembad, het bleef keurig zitten. Zelfs na snorkelen zag het er nog prima uit! ’s Avonds ging ik douchen en dan wil ik wel graag mijn gezicht goed wassen en dus haalde ik het product er elke dag af. Hierdoor bracht ik het dagelijks opnieuw aan en ging het steeds makkelijker en vooral sneller.

doet het wat het zegt?

Het klopt dat het heel makkelijk aan te brengen is, het zat er zo op en zonder vlekken. Wel denk ik dat dit ook komt omdat ik een niet al te donkere kleur heb gekozen. Ook blijft het heel de dag goed zitten, ik heb door weer en wind gelopen, me omgekleed, actief geweest (transpireren) en einde van de dag zat het als ’s morgens vroeg. Budge proof is het dus zeker, waterproof ook, transfer proof tot op zekere hoogte. Dankzij de fibre technology -zoals ze het noemen- zijn mijn haartjes voller en mooi gekleurd, maar het deel wat op mijn huid zit is wel met zeer hard vegen en een vette huid weg te vegen. Hierdoor heb nog wel semi-bijgewerkte wenkbrauwen, maar niet zoals ik ze graag wil dagenlang.

aanbrengen in 2 minuten het klopt dat het product erg makkelijk aanbrengt, niet vlekt en een natuurlijk oogopslag geeft. Twee minuten is wat optimistisch, maar het kan zeker snel!
waterproof tot op zekere hoogte is het waterproof. Het doorstaat een drukke dag, met transpireren, meerdere keren de regen trotseren. Een douche red je niet, tenzij je niet je wenkbrauwen aanraakt en heel voorzichtig dept, dan zou het misschien kunnen blijven zitten. Zwemmen kan er prima mee, maar ook afdrogen zal wel effect hebben op de wenkbrauwen.
budge proof het kan aardig wat hebben zonder dat het vervaagt. Je omkleden, aan het gezicht zitten en dergelijke zorgen er niet voor dat het verdwijnt. Pas bij heel hard wrijven over de wenkbrauwen kan het product vervagen, met name wanneer je gezicht wat vettig(er) is.
transfer proof het product geeft niet af, ook niet na regen of transpireren.

mislukt of verwijderen?

Is het aanbrengen een beetje mislukt of blijkt het jouw kleur niet? Geen probleem, met een make up remover op olie basis kun je het product verwijderen van je wenkbrauwen. Je kunt de remover ook erin masseren daar waar je het product hebt aangebracht en het een minuut laten zitten. Vervolgens kun je het met een katoenen watje verwijderen.

wat vind je van het eindresultaat?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply