Je bril is het eerste wat men ziet, maar wanneer ze je echt aankijken dan zullen je ogen spreken. Met deze simpele tips & trucs komt de focus op je ogen te liggen en zien mensen jou!

Voor veel vrouwen is een bril onderdeel geworden van het gezicht. Zelfs al draag je verschillende modellen, ook dan hoort het gewoon bij je. Maar je bént niet je bril! Dus hoe krijg je het voor elkaar om je ogen meer te laten spreken, van achter je bril? Een bril bedekt grotendeels je ogen. Toch kun je met make-up je ogen accentueren ondanks je bril. Ik deel tips en trucs voor de mooiste looks met bril, zonder veel meer toe te voegen aan je make up routine.

wenkbrauwen vormen je gezicht

Of je wel of niet een bril draagt, je wenkbrauwen vormen je gezicht. Door je wenkbrauwen bij te werken, kun je optisch een liftend effect creëren. Hierdoor krijg je een meer open blik en lijk je als het ware ‘wakkerder’. Dat zie je ook met bril op! dat kan op verschillende manieren. Pluk ze in een goede vorm, of laat het doen. Zeker wanneer je het nooit eerder hebt gedaan, dan het is aan te raden het eens door een salon te laten doen.

Het is niet heel prijzig (het is overigens ook leuk om als cadeau te vragen). Ook kun je je wenkbrauwen (laten) verven, zodat ze meteen wat voller lijken. Zelf kun je je wenkbrauwen bij tekenen, van uitgebreide make up looks tot aan een simpele wenkbrauw mascara; genoeg opties voor iedereen.

lees ook: mijn wenkbrauw routine inclusief vlog

oog make up opent je ogen

Met een bril kan oog make up heel mooi staan. Of je nu een heel opvallende bril hebt of een zeer subtiele bril, het kan bij beide. Het hoeft ook niet al te lang te duren. Ook hiervoor geldt; van veel tot weinig producten. Met subtiele oog make up gaat de focus daar naartoe in plaats van naar de bril.

Licht de huid van je oogleden iets op met een concealer of oog primer. Hierdoor komen je ogen iets meer naar voren omdat het optisch lichter is. Ze vallen dan meer op en dus spreken ze meer. Zet je wimperlijn iets aan met een kohlpotlood of trek een lijntje met een donkere kleur oogschaduw. Gebruik een lichte, glinsterende oogschaduw in de binnenste hoek van je ogen en net onder je wenkbrauw en klaar. Zo simpel kan het zijn! Dit kan zonder mascara, maar met mascara is het natuurlijk net iets opvallender.

  • gebruik een oog make up primer om je oogleden op te lichten
  • zet je wimperlijn aan met een kohl potlood of oogschaduw
  • gebruik een high lighter voor de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw
  • breng een zwarte mascara aan, zowel onder als boven

concealer houdt de focus op de ogen

Door de stand van je bril kunnen je wallen, de donkere kringen onder je ogen, sneller zichtbaar zijn. Door een concealer te gebruiken verdoezel je deze zone, waardoor de focus gaat naar je ogen. Dit is overigens de makkelijkste tip met het grootste effect!

Kies een concealer in de kleur van je huid, eerder iets lichter dan donkerder. Breng het subtiel aan op de donkerste plek onder je oog met een kwastje. Begin in je ooghoek en dep vervolgens voorzichtig met je ringvingers naar buiten toe, volg nog steeds de donkerste lijn. Je huid is dun daar, dus wees er lief voor! Hoe subtieler, hoe beter. Je tovert de donkere lijn niet weg, maar je licht het wel op. De concealer zorgt ervoor dat de lijn zichtbaar maar onopvallend wordt. Smeer het dus niet volledig dicht; dat geeft geen een natuurlijk effect.


Je bril is het eerste wat men ziet, maar wanneer ze je echt aankijken dan zullen je ogen spreken. Door deze tips & trucs komt de focus op je ogen te liggen. Misschien zijn dit meer stappen in je huidige make up routine, maar oefening baart kunst. En ook snelheid trouwens. Voor je het weet zit het er op. Vind je het lastig, vraag dan eens om hulp in een parfumerie. Ze kunnen je daar helpen met het kiezen van de juiste kleur (voor elk budget) maar het ook voordoen.

make up voor brildragers | tips & trucs
Photo by Jemima Radke on Unsplash

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.