make up verwijderen met alleen een doekje | review Annayake Éponge À Dèmaquiller Make-up remover

make up verwijderen met alleen een doekje | review Annayake Éponge À Dèmaquiller Make-up remover

Make up verwijderen met alleen een doekje, werkt dat nou echt? Ik testte Annayake Éponge À Dèmaquiller Make-up remover en laat je het resultaat zien

Al een tijdje ben ik op zoek naar een alternatief voor wattenschijfjes. Ik gebruik ze al jaren om mijn make up te verwijderen en op de één of andere manier voel ik me altijd zo schuldig om nóg een watje te pakken. Aan de andere kant is dat ook niet goed, want wanneer je je gezicht niet goed reinigt krijg je huidproblemen.

Nu ben ik heel eerlijk, ik ben geen echte milieu vriendelijke dame. Toch probeer ik de laatste tijd daar een beetje verandering in te brengen. Niet eens zo zeer voor het milieu, maar wel als het gaat om minder afval. Ik ben echt dol op sorteren en afval scheiden vind ik zowat een leuke aangelegenheid. Ik kom al een heel eind, maar wat doe ik nu met die watjes?

Er bestaan verschillende watjes die er uit zien als sponsjes en die je kunt hergebruiken. Persoonlijk lijken deze watjes me niet prettig werken, ik wil graag iets met een glad oppervlak. Ik besloot op zoek te gaan maar online kon ik niet goed slagen. Tijdens een bezoekje bij Douglas was er een demonstratie van doekjes die je make up verwijderen zonder extra producten. Die moest ik hebben!

lees ook: 10 tips voor een milieuvriendelijk(er) leven

echt alleen een doekje?

Het doekje kwam in een bijbehorend zakje wat hersluitbaar is. Erg handig, want als je het doekje mee wilt nemen hoeft het dus niet nat in je toilettas. Het is een wit doekje en knalhard. Tot dat je het nat maakt, dan wordt het zacht en soepel en makkelijk te gebruiken. Het is overigens zo weer droog, ik hang het altijd op na gebruik.

Make up verwijderen met alleen een doekje, werkt dat nou echt? Ik testte Annayake Éponge À Dèmaquiller Make-up remover

gaat mascara er ook makkelijk af?

De eerste keer dat ik het doekje gebruikte maakte ik het nat, zoals geinstrueerd. Ik veegde het voorzichtig over mijn gezicht. Het doekje werd vies en ook de meeste make up was er af gegaan. Vervolgens spoelde ik het doekje om mijn wimpers schoon te maken, want het was nog aardig zwart daarboven. Nee, mascara ging er niet goed af. Wel een boel, maar niet alles.

Kijk, dit was het punt dat ik er eigenlijk geen zin meer in had want tja, die mascara móet er af. En dat was juist waarom ik altijd zoveel watjes gebruikte. Nee he, weer helemaal terug bij af. Ik besloot om wat make up remover met mijn vingertoppen aan te brengen op mijn wimpers. Ik masseerde het licht in aan de boven en onderkant want het moest en zou slagen zonder watjes.

Met ogen gesloten zocht ik naar mijn doekje, zie je het al voor je? Ik wreef er heel zachtjes mee over mijn ogen en langs mijn wimpers. Zowel boven als onder en hield mijn ogen gesloten. Toen ik klaar was bekeek ik het eind resultaat en al mijn make up was van mijn gezicht. Het doekje plaatselijk git zwart. Het werkt!

koop hier de annayake make up remover

vies doekje en dan?

Ja dan is je doekje vies, erg vies wel te verstaan. Ik spoelde het goed uit met warm water en hing het over een rekje in mijn badkamer. Dit was zo’n zes weken geleden en sindsdien heb ik elke avond mijn make up op deze manier verwijderd. Ik vind het ideaal! Het doekje heb ik nu voor de tweede keer gewassen in de wasmachine, witte was en op 30 graden fijnwas. Het kwam er brandschoon uit.

Wel heb ik het idee dat het doekje een soort finish had, zoals stoffen dat wel eens kunnen hebben. Ik merk dat het doekje minder goed schoon wordt met spoelen na het verwijderen van mijn make up. Eigenlijk stoort me dat niet, maar dat mooie witte doekje vond ik wel zo mooi. Hier zie je een foto na het reinigen van mijn gezicht, daaronder de foto na het uitspoelen.

en hoe reinig je je huid zonder afval te produceren?

Mijn gezicht maakte ik altijd al schoon met een vloeibare zeep voor het gezicht. Ik maak mijn gezicht een beetje nat en wrijf het product in mijn natte handen en masseer het over mijn gezicht. Het wordt zo goed gereinigd en eventuele make up resten verdwijnen dan ook alsnog. Daarna gebruik ik een toner die ik normaal altijd aanbracht met een watje. Al een tijd geleden werd me verteld dat de Japanse manier is om het met de handen in het gezicht te deppen/kloppen. Dus ook dat doe ik nu watjes-vrij!

review | mijn ervaring

Ik vind het doekje geweldig! Het nadeel is dus dat je wel alsnog een make up reiniger nodig hebt. Zelf gebruik ik een milk van nivea wat makkelijk werkt, al denk ik dat een olie minder fijn zal werken omdat dat zo vloeibaar is om op je ogen te deppen. Na het schoonmaken met watjes had ik altijd last van pluisjes in mijn ogen, dit heb ik nu ook niet meer. Ik kocht het doekje in de aanbieding voor zo’n €12,- en ik vind het een goede investering.

 • het neemt veel minder ruimte in je bagage dan een rol watjes, als je op reis gaat
 • het is voordeliger, je hoeft geen watjes meer te kopen
 • het is vriendelijker voor je huid & voor het milieu

Natuurlijk heb ik nog wel watjes in huis. Mijn nagellak verwijder ik meestal met een dip remover, waarbij je je nagels in potje stopt. Hierin zit een spons die doordrenkt is met nagellak remover. Wanneer dit niet voldoende is gebruik nog wel eens watjes. Het werkt dus wel, want ik heb minder afval!

door een aankoop te doen via een affiliate link ondersteun je deze website. thebiggerblog ontvangt een percentage over het aankoopbedrag. Jij betaalt hier niks extra voor, klik hieronder:

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

6 Comments

 • Josine Wille 9 November 2017 23:50

  Ontzettend handig! Echt, heb je het al zo lang? Ik weet nu al dat ik met deze niet zo lang doe (maar nothing is built to last anymore he 😉
  Voor op reis is het inderdaad echt ideaal!

 • Sheila 10 November 2017 00:00

  Oh, ik heb ook zoiets. Het merk bestaat volgengs mij niet meer, Maar er zaten twee reinigingsdoekjes in een doosje voor maar 4 euro. Ik heb ze aangeschaft voor mijn reizen. Want er past natuurlijk weinig in mijn rugzak. Ik moest iets bedenken voor het verwijderen van mijn minimale make-up (als ik reis is het alleen mascara en een zwart lijntje). Ik wilde niet met remover en watjes reizen. Dus toen vond ik ook zoiets en dat is ideaal. Ik doe al meer dan 15 jaar met het doekje. Maar goed, ik gebruik hem niet dagelijks :). Maar het is hetzelfde principe; alleen nat maken.

 • Josine Wille 9 November 2017 23:52

  Oke, bedankt voor de tip! Zo’n doekje zal vast snel aan vervanging toe zijn met mijn make up perikelen 😉

 • Mirjam 9 November 2017 01:11

  Op zich gaat mascara ook goed als je het doekje echt goed nat houdt. Onder de douche is dat niet zo lastig. Ik gebruik daarna wel altijd een beetje milde zeep of shampoo om het doekje uit te spoelen want anders blijft ie echt zwart.
  Ik heb sinds kort ook een rubberen soort borsteltje/sponsje van de Primark met kleine rubberen puntjes erop speciaal om je gezicht te reinigen. Die gebruik ik in combi met micellaire reinigingsgel van Garnier en dat is echt een top combi!

 • Josine Wille 9 November 2017 00:35

  Haha moest erg lachen om je ‘geen reclame’. Wat een goede tip, misschien dat ik die dan de volgende keer kies. Werkt het ook goed om mascara te verwijderen? Want dat vind ik alleen tegenvallen (gebruik ik nog wel remover voor)? Liefs, Josine

 • Mirjam 8 November 2017 20:00

  Ik heb zo’n soort doekje van het merk Optidee. Lijkt op een microvezel doekje. Je moet dan eerst de ene kant gebruiken en daarna de andere kant. Ik gebruik hem altijd ‘s avonds onder de douche. Werkt ook echt super goed voor make up en die van Optidee is zelfs wasbaar tot 90 graden in de wasmachine. *geen reclame dit trouwens ik ben gewoon positief* haha

Leave a Reply