leather effect nail polish van Essie

leather effect nail polish van Essie

Deze mini collectie van Essie heeft een leather effect en is ontworpen door Rebecca Minkoff

Als doorgewinterde nagellakster is het toch wel heel erg vreemd dat dit mijn allereerste Essie nagelakjes zijn he? Ik ontving de nieuwe collectie leather effect nail polish van Essie en testte ze voor je.

essie

Dit Amerikaanse merk en ik zijn even oud en bestaat al sinds 1981. Ik moest even twee keer lezen, bestaat het echt al zo lang? Zoals ze zelf omschrijven, brengt Essie salon kwaliteit naar de markt. Het borsteltje heeft een brede, aflopende vorm. De nagellak beloofd makkelijk aan te brengen en snel te drogen. Ik ben benieuwd!

Het zal zo’n 5 jaar zijn denk ik, dat ik dit merk ken. Zoals ik wel vaker schrijf, ik ben erg merk trouw. Zeker wanneer ik iets goed vind, dan zal ik niet snel een nieuw merk proberen. Hierdoor heb ik Essie eigenlijk nooit een kans gegeven en kocht ik altijd OPI of Catrice. Ik weet het, twee uitersten, maar ik vind ze fijn. De reden waarom ik het écht goed leerde kennen was door Esther van happilyeverafterx.nl, want die is echt verslaafd aan Essie!

leather collection by rebecca minkoff

Deze dame staat bekend om haar prachtige accessoires en leren tassen. Ze koos zes kleuren naar aanleiding van haar iconische leren tassen voor deze nagellakjes. Het zijn twee doosjes, met in elk drie kleuren:


eather effect nail polish van Essie

de lichte variant

Lichte kleuren voor op mijn nagels is niet nieuw voor mij, maar wel even wennen! Ik kies meestal voor wat fellere of donkerdere kleuren. Variëren moet je leren en dus testte ik deze drie kleuren.

  • kleuren bucket list | cross-body heat | push the envelope
  • kwast: breed, plat kwastje die makkelijk smeert
  • inhoud 5 ml
  • prijs € 9,99

review ik draag eigenlijk nooit pastel kleuren, simpelweg omdat ik ze niet mooi vind staan bij mijn huid. Ik heb een vrij grauwe, gele toon en pasteltinten maken het vaak nog grauwer. Toch draag ik tegenwoordig wel vaak een licht roze kleur, een oud roze en dus hoop ik dat deze kleuren mij ook mee zullen vallen. De nagellak is vrij dik en na één laag is het al vrij dekkend. Voor deze swatches heb ik mijn nagels 2x gelakt.

Eerlijk is eerlijk, de lichte kleuren zijn erg mooi en het valt me dan ook mee hoe het op mijn handen staat. Het brengt makkelijk aan droogt ook heel snel. Ik kon eigelijk na beide handen te hebben gelakt, de tweede laag aanbrengen op hand nummer 1. Na het opdrogen werd het een diepe, matte kleur. De sparkle is niet meer echt terug te zien en ook oogt het vrij streperig (omdat ik al een tijdje mijn nagels niet heb gepolijst, oeps).


eather effect nail polish Essie

eather effect nail polish Essie

de donkere variant

Net zoveel leuker als de namen zijn, vind ik ook deze kleuren. Persoonlijk draag ik graag donkere kleuren op mijn nagels, zeker in het najaar. Dus maar eens even kijken hoe de kleuren overkomen op de nagels.

  • kleuren: in hot purse-uit | tote-ally in love | back in the saddle
  • kwast: breed, plat kwastje die makkelijk smeert
  • inhoud 5 ml
  • prijs € 9,99

review de nagellak is best dik en de eerste laag is al vrij dekkend. Voor een intense kleur breng ik altijd twee lagen aan, dus dat deed ik ook bij deze nagellak. De kleuren zijn eigenlijk iets donkerder dan doet vermoeden. Mooier zelfs, vind ik persoonlijk. Nu heb ik niet de mooiste handen en ook zijn mijn nagels momenteel lekker kort, toch heb ik ze netjes voor jullie gelakt. Klik op de foto’s hieronder om ze te vergroten.

Bij het aanbrengen vond ik het niet zo anders dan anders. Maar na goed laten drogen bleken de lakjes om te toveren van een glitter lak, naar een matte lak. De glitter zie je er nog wel een beetje in terug, wat een mooi effect geeft. Ik vind dit mooier dan de meeste mat lakjes, positief verrast dus!


eather effect nail polish van Essie

eather effect nail polish van Essie


De lichte kleuren verrasten me positief. Met name de lichtste kleur, push the envelope leek me helemaal niks en dat vind ik nu een van de mooiste. Zo zie je maar, soms moet je het gewoon eens proberen. Deze flesjes zijn sowieso handig om eens iets anders te proberen, want het zijn kleine versies. Het leather effect kan ik echt beamen, het wordt heel mooi mat. Wel zijn keurige nageltjes een vereiste, gepolijst en gevijld, anders oogt het wat armoedig.

welke kleur(en) nagellak gebruik jij meestal?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

Leave a Reply