the Espada van Foreo | het wondermiddel tegen acne

the Espada van Foreo | het wondermiddel tegen acne

Een stralende acne-vrije huid dankzij licht. Werkt dit echt? Ik testte the Espada van Foreo en vertel je er mee over

Ik heb op zich een glad huidje, perzikachtig op bepaalde plekken, maar soms lijk ik ook plaatselijk een framboos! Ik ben dol op fruit, dus daar is niks mis mee. Maar soms is het ook pijnlijk of irriterend. Met regelmaat heb ik een flinke ontsteking op mijn toet, waar ik vervolgens niet vanaf kan blijven. Resultaat, flinke plekken in mijn gezicht die ik liever niet heb. Een echt huidprobleem heb ik niet, maar wel zeer regelmatig last van ontstekingen.

the Espada, Foreo

MIJN HUID ROUTINE

Het afgelopen anderhalf jaar ben ik bezig mijn routine aan te passen. Aangezien ik richting de veertig ga -zei ik dat hardop?- gaat de term jeugdpuistjes niet meer op. Wat ik heb aangepast? Ik reinig mijn gezicht grondiger en serieuzer, ik neem er echt de tijd voor en masseer mijn gezicht goed met een face wash. De producten die ik gebruik zijn troep-vrij en dierproefvrij, echt een must.

lees ook: troepvrije cosmetica nu ook bij Douglas

Ik gebruik verschillende cremes voor mijn gezicht en hals, overdag een fijne lichte versie en ‘s nachts een voedende creme. Zo nu en dan gebruik ik een peeling of masker, maar dat schiet er soms bij in, hello momlife! Des te meer is het belangrijk om goed te reinigen, mijn huid maar ook mijn make up kwasten. Ook gebruik ik een spray om ze te reinigen; desondanks heb ik nog steeds dezelfde ontstekingen, met name op mijn kin en de wangen rond mijn neus.

Toch zou ik ook graag die ontstekingen en plekjes weg willen toveren. Toen ik gevraagd werd of ik een product wilde testen om dit tegen te gaan besloot ik het te proberen. The Espada van Foreo focust op acne maar is dus ook goed te gebruiken wanneer je plaatselijk en onregelmatig las hebt van dergelijke ontstekingen en pukkels zoals ik.

WAT IS ACNE?

Wanneer ik aan acne denk, dan zie ik meteen heel heftige huid voor me met veel oneffenheden, irritaties en littekens. Natuurlijk is dat acne, maar het kan ook in mindere mate aanwezig zijn. Want wat is acne nu precies? De vrije vertaling van Foreo: het ontstaat doordat bacteriën en dode huidcellen het overtollige talg in poriën stoppen. Hierdoor wordt de huid rood en ontstoken en kan dit voor een flinke ontsteking zorgen. De Espada stopt dit en voorkomt dat het puistje gaat ontstaan.

Waardoor krijg je ace? Het kan komen doordat het genetisch bepaald is. Ook is stress een belangrijke factor, dit kan zelfs onbewust zijn. Lijnen maar ook bepaalde levenswijze of diëten kunnen invloed hebben op je huid. Bij een verstoorde of onevenwichtigheid in je hormoonhuishouding kan er ook acne ontstaan. Een simpele maar vaak vergeten optie is ook de schoonheidsroutine, waarbij het correct reinigen van de huid het belangrijkste is naast de verzorging.

light the way to perfectly clear skin

the Espada, Foreo

THE ESPADA, EEN WONDERMIDDEL?

Dit kleine apparaatje wordt geleverd met een duidelijke handleiding en een oplaadkabeltje via USB. Je laadt het apparaat op, wat vrij snel gaat en je kunt er mee aan de slag. Na het reinigen van het gezicht kun je the Espada plaatsen op de plek die je wilt behandelen. Met één druk op de knop gaat het apparaat aan en voel je een lichte trilling. Je zet het op je huid en wanneer het goed contact maakt, gaat het iets heftiger trillen. Na ongeveer een halve minuut stopt het vanzelf en kun je het verplaatsen naar een andere plek. Je mag dit dagelijks gebruiken en maximaal 3x op dezelfde plek.

Maar wat doet het nu precies? Ik vond het best eng om een apparaat op mijn gezicht te zetten. Een lichtstraal, werkt dat nu echt en is het niet gevaarlijk? Het maakt gebruik van een laser-focused blauw LED licht en T-Sonic pulseringen, ontwikkeld door Foreo, die onzuiverheden ongedaan maken. Je kunt er een acne huid mee behandelen, maar ook puistjes, verstopte poriën en mee-eters. Het LED licht doodt de acne bacteriën en de pulseringen zorgen voor huidvernieuwing.

review in het begin vond ik het best eng om te gebruiken, maar misschien ben ik gewoon een tut daarin? Ik had een enorme ontsteking rondom mijn wenkbrauw, dus ik besloot het te gaan gebruiken en direct de proef op de som te nemen. Ik plaatste the Espada op mijn voorhoofd en merkte er eigenlijk niks van. Dus ik besloot alle plekjes op mijn gezicht te behandelen. Ik gebruik het eigelijk altijd ’s avonds na het reinigen van mijn gezicht. Ik merkte dat de ontsteking de volgende dag niet meer rood was. Op mijn kaak had ik een oudere plek, ook die was een stuk minder ontstoken.

Na het gebruik breng ik mijn nacht creme aan. Irritaties, onzuiverheden en ontstekingen smeer ik altijd in met the Body Shop tea tree night mask. Voor mij blijkt dit de magische combinatie. Doordat de ontsteking zo snel verdwijnt, blijf ik er ook makkelijker vanaf. Dit betekent dus (bijna) geen wondjes en plekjes meer! Dus ik kan oprecht zeggen dat ik ontzettend blij ben met dit kleine apparaatje. Het heeft wel een flink prijskaartje, maar wanneer je een probleem huid hebt en regelmatig naar een schoonheidsspecialiste gaat, dan kan dit wellicht op de lange duur voordeliger zijn.

shop hier the Espada van Foreo

  • € 149,-
  • verkrijgbaar in licht roze, magenta (zoals deze) en kobalt blauw
  • 2 jaar garantie, 10 jaar kwaliteitsgarantie
  • 100% waterproof
  • 50 gebruiken per batterij oplading
  • inclusief oplader

FOREO | HET MERK

Het Zweedse bedrijf Foreo is nog hartstikke jong. Ze begonnen in 2013 met twee werknemers en zijn inmiddels uitgegroeid tot een heus grote-mensen-bedrijf. FOREO is eigenlijk een afkorting, het staat voor FOR Every One. Het doel van het bedrijf is om een mooie huid voor iedereen beschikbaar te maken door high-end beauty oplossingen aan te bieden voor een breder publiek. Foreo is onder andere te koop bij Douglas, Bol en ICIParis.

wat is jouw wondermiddel?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

Leave a Reply