SEARCH

review: blauwe mascara

review: blauwe mascara

We gaan terug naar de jaren 1980 met deze blauwe mascara

Ik kan me nog goed herinneren als ieniemienie Josinetje, dat ik niet kon wachten tot ik ook make-up mocht dragen. Ik vroeg altijd aan mijn oma hoe oud je nu moet zijn om eindelijk make-up op te mogen en een handtas te dragen. Echt waar, nog geeft ze me altijd hetzelfde antwoord “jij hebt van nature al oogschaduw, dat heb je niet niet nodig”. Heel lief hoor oma, maar met je 92 jaar zie je het misschien zo scherp meer, haha!


blauwe mascara

De blauwe mascara heb ik nooit echt gedragen, daar was ik toen nog echt te jong voor in de jaren 1980. Wel droeg mijn tante altijd knalblauwe mascara, en soms groene meen ik me te herinneren. Dat hele gevoel van vroeger kwam terug toen ik deze mascara zag liggen bij de Etos. Ik moest het gewoon kopen en proberen. Uiteindelijk eindigde ze in een make up laatje en kwam ik deze vorige week weer tegen. Toch maar even proberen!

daglicht versus binnen

De foto hieronder nam ik bij het raam, dus echt in direct daglicht. Dan zie je dat de mascara echt heel fel van kleur is. Mijn wimpers zijn te donker denk ik, maar de puntjes niet en precies daar zie je die felle kleur. Ik vind het eigenlijk wel een heel leuk effect moet ik zeggen! De rest van mijn make up heb ik naturel gehouden en de eyeliner die ik draag is een grijs, dus net iets minder heftig dan zwart.

blauwe mascara

Op de foto hieronder zie je de mascara in normaal licht, dus gewoon binnen. De kleur ziet er minder heftig uit, prima voor dagelijks gebruik dus. De mascara is echt knalblauw, maar dit zie je niet zo goed omdat ik donkere wimpers heb. Misschien wanneer je een witte basis mascara gebruikt en daaroverheen de blauwe mascara aanbrengt, dat het dan een stuk feller zal zijn. Eigenlijk vind ik het zo heel mooi, het is blauw maar niet opvallend. Ik heb het al een paar keer gedragen en ik vind het een leuk effect hebben. Mijn signature blauwe eyeliner gebruik ik hier overigens niet bij, dat vind ik teveel blauw van het goede. Overigens gebruik ik op mijn onderste wimpers dus gewoon mijn zwarte mascara.

blauwe mascara

De mascara brengt makkelijk aan en klontert niet, ook niet na een paar keer gebruikt te hebben. Het separeert de wimpers goed en ik heb geen los wimper borsteltje hoeven te gebruiken voor deze look. Wel vind ik de mascara wat droger dan mijn everyday mascara. Hier heb ik over het algemeen geen last van, maar soms wil ik einde dag nog wel eens in mijn ogen wrijven en dan heb je sneller last van kleine blauwe korreltjes op de wang dan normaal. Misschien komt dat wel door de kleur? Gewoon niet in de ogen wrijven dus!

blauwe mascara

review

Ik vind het erg leuk voor de afwisseling en zal het zeker vaker gaan dragen. Al met al vind ik het een fijne mascara en zeker voor de prijs. Ik vind het een mooi effect geven. Natuurlijk is het jammer dat het niet zo fel van kleur is als de dop aangeeft, maar aan de andere kant is dat misschien maar beter. Zo’n felle kleur is toch wel heel heftig en zoals het nu is kan ik het gewoon dagelijks dragen. De groene kleur heb ik tot op heden nog steeds niet geprobeerd maar lijkt me een prachtige kleur voor de zomer.

aanschaf

De mascara is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk groen, blauw en paars. De mascara heet voluit Etos Volume Green / Blue / Purple en kost maar € 5,99 dus een leuke prijs om eens te proberen, nietwaar? Om deze reden heb ik het dan ook gewoon meegenomen en het is me prima bevallen. De paarse kleur staat nog wel op mijn verlanglijstje.

Wat vind je van deze look bij mij? En zou je het zelf ook dragen?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

20 Comments

 • Josine Wille 26 February 2017 08:58

  Hi Davina, dan kan nu je lol niet op want je vind ze nu overal. Paars, groen en blauw :-)

 • Davina 24 February 2017 19:55

  Super! In de jaren ’90 had ik mascara in alle kleuren van de regenboog. Wanneer vrienden door mijn oude foto’s grasduinen pikken ze steeds mijn foto’s met blauwe mascara eruit als mijn mooiste foto’s. “Je ogen komen meer uit” is vaak de reden. (Ik heb groene ogen.) Ik hoop stiekem al een tijdje dat deze trend terug komt, want het moet gezegd: ik vind minder en minder mascara met andere (felle) kleuren in de winkel terug. Zwart is een klassieker, maar af en toe behoorlijk saai…

 • Josine Wille 8 February 2017 23:30

  Dank je Jennifer! Ik zeg, probeer het ook! Liefs, Josine

 • Jennifer 8 February 2017 20:04

  Wauw, deze mascara staat je echt goed! Ik denk ook echt terug naar de felblauwe mascara uit de jaren 90, maar deze variant lijkt mij veel mooier!

 • sammie 7 February 2017 15:59

  Ik vind het heel mooi! Als puber heb ik vaak blauwe mascara gedragen maar de liefde is verwaterd de laatste jaren. Misschien toch maar weer eens kopen :)

 • yvonne 5 February 2017 23:20

  Ik kreeg ook meteen 80thies flasbacks. Staat jou goed, ik zal het niet snel dragen. Echt geen gezicht bij mij.

 • mirjam 3 February 2017 19:18

  Ik heb er alleen een mascara van haha! Ik was ooit in Amstelveen aan het shoppen en toen kwam ik Kiko tegen en toen heb ik die mascara gekocht. Zou inmiddels wel meer producten van het merk willen proberen. Zijn ook leuke prijsjes.

 • theBiggerBlog – Josine 3 February 2017 17:51

  Dat erk heb ik nog niet getest, Kiko. Is het een fijn merk? Thnx babe!

 • theBiggerBlog – Josine 3 February 2017 17:50

  Denk je dat je het nu wel mag, hihi? Leuk! Gewoon doen, paarse eyeliner vind ik zowiezo heel mooi! xx Josine

 • Anouk 2 February 2017 23:35

  Ik droeg in begin 2000 paarse en blauwe en zelfs groene mascara. Met dezelfde kleur oogpotlood. Alleen op de camping want thuis mocht nog niet haha xD ik vind het wel leuk

 • mirjam 1 February 2017 22:09

  Staat je heel mooi! Heb zelf een paarse mascara van Kiko die draag ik regelmatig! Krijg er vaak complimentjes over. Op mijn bovenste wimpers zie je hem niet zo goed maar juist op de onderste wel en dat geeft echt een mooi effect. Blauw zou ik ook zo dragen :)

 • theBiggerBlog – Josine 1 February 2017 21:56

  Ja doen! Ik vin ‘m ook zo gaaf en hij is er ook in groen (en ik hoorde ook paars)! Liefs, Josine

 • Jessica 1 February 2017 17:20

  Wauw ik vind het eigenlijk best heel cool! Ik denk dat ik ook maar eens richting de Etos ga haha..

 • theBiggerBlog – Josine 1 February 2017 14:19

  Ja he! Ik vond het toen al zo leuk. Moet je eens doen! xx

 • theBiggerBlog – Josine 1 February 2017 13:38

  Ik dacht dat dus ook, maar in een creatieve bui had ik ze gekocht. Ik vind het eigenlijk best subtiel (had het feller verwacht). Dank je! Liefs, Josine

 • Natascha 1 February 2017 11:22

  Ik droeg vroeger ook af en toe blauwe mascara en kan me zelfs een groene variant nog herinneren haha. Nu zou ik het niet snel meer dragen, al moet ik zeggen dat ik deze wel heel mooi vind staan bij je! Vooral in combinatie met de zwarte mascara op je onderste wimpers.

 • Anne-Marie 1 February 2017 11:09

  Haha, dat is idd echt flashback naar de jaren 80. Ik ga het weer eens proberen, het staat jou erg goed!

 • priscilla 1 February 2017 10:14

  Ik vind de kleur jou fantastisch staan! Zelf zou ik het niet zo snel dragen, hihi.

 • Ellen Vink 1 February 2017 09:20

  Staat je erg goed Josine, die moet je er zeker in houden ;-)

  Groetjes,
  Ellen

 • Jenn 1 February 2017 09:13

  Leuk! Ik had vroeger wel een blauwe mascara die ik af en toe droeg, maar die was niet zo fel als deze.

Leave a Reply

one × two =