De zon hoog aan de hemel, heerlijk even bijbruinen. Verzorg je huid, volg deze 5 make up tips voor de zomer! Waar let je op?

Heerlijk! Zon, zee en strand maar we willen er ook mooi uit zien. Hoe combineer je dat? Het is belangrijk dat je je huid goed verzorgt, ook al draag je waarschijnlijk minder make up in de zomer. Ik geef je 5 tips waar je op kunt letten.

5 make up tips voor de zomer

Bescherm je gezicht tegen de zon en gebruik een gezichtscreme met factor. Gebruik je liever toch een foundation? Koop er dan een die bij je gebruinde huid past en breng deze aan nadat je een zonnebrandcrème voor het gezicht hebt gebruikt. Tegenwoordig heb je ook foundations met een SPF.

5 make up tips voor de zomer

Je wimpers en wenkbrauwen lichten op door de zon, ze worden blonder. Je kunt deze verven om dit probleem op te lossen, zodat je je minder zorgen hoeft te maken over je brow make up. Zelf vind ik zonder wenkbrauwen mijn gezicht zo kaal, zo expressieloos. Natuurlijk moet je wel opletten dat je ze juist verft, niet te donker en eventueel ook epileert in een mooie vorm. Je mascara mag niet ontbreken, verf je wimpers ook of kies voor een waterproof mascara.

5 make up tips voor de zomer

Vergeet je lippen niet te beschermen tegen de zon. Dat klinkt misschien onlogisch, maar ook deze moet je beschermen. Er zijn lipsticks met een SPF of gebruikt een speciale lipbalm, op de meeste producten lees je of je beschermd bent tegen de zon of niet. In kokosolie zit overigens een natuurlijke SPF 15 in, lees hier hoe je deze makkelijk zelf maakt.

5 make up tips voor de zomer

Je huid is bruiner dan normaal, dus pas je oog make up daar ook op aan. Gebruik niet een te lichte of te witte oogschaduw, maar pas dit aan op je gebronsde huidskleur. Het beste is om een zachtere tint te gebruiken, zoals een off white, vanille of perzikachtige wit. Als je een basis oog schaduw voor het hele oog gebruikt, koop deze dan ook een tint donkerder. Gebruik matte oogschaduw, zeker wanneer je huid rood of verbrand is. Het staat misschien heel gaaf wanneer je ogen ‘eruit knallen’ met je gebronsde toet, maar het kan snel ordinair tonen of alsof je licht geeft. Oeps!

5 make up tips voor de zomer

Dit is toch wel de allerbelangrijkste tip die het meest wordt overgeslagen! Let goed op je make up routine, doordat je gezicht veranderd zul je je routine wellicht aan moeten passen. De kleuren en producten die je doorgaans gebruikt kleuren nu wellicht minder goed bij je gebruinde huid. Maar ook de verzorging kan aangepast worden, zo zou je in de zomer minder moeten scrubben. Ook is het handig om na het zonnen een gezichtscrème te gebruiken die je gezicht verzacht na het zonnebaden, bijvoorbeeld met Aloe Vera ingrediënten.

wanneer staat jouw volgende reisje naar de zon gepland?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.