SEARCH

who is she?

Op theBiggerBlog draait het om inclusiviteit, respect voor jezelf en ook voor anderen. Van body positief tot lichaamsneutraal en alles daartussen. Mode en trends toegepast op een grote maat, beauty trucs voor 30+ers en alle perikelen als een plussize mama en alles wat daarbij komt kijken.

passion for fashion

Josine Wille startte in 2014 theBiggerBlog omdat ze haar passie voor mode en trends wilde delen, vanuit een plussize perspectief. Door outfits te delen in maat 48 / 50 laat ze zien dat trends toepasbaar zijn in elke maat. Het is belangrijk om diversiteit te laten zien “er zijn verschillende lijven en ze zijn allemaal oké precies zoals ze zijn”, aldus Josine. Als sinds kind is ze dik en had graag in haar jeugd dikke vrouwen willen zien in de media, zodat ze zich kon vergelijken met iemand die op haar leek. Maar ook een tegengeluid op alle diëten en afvalpromoties. “Dik zijn is niet het ergste wat je kunt zijn”. Je vindt dit terug in de volgende topics:
outfits
fashion tips & tricks

beauty

Naast mode ontwikkelde ze ook een liefde voor make up. Hierover lees je hier reviews en trucs voor de fijnste producten, make up maar ook andere schoonheidsproducten. Je vindt dit terug in de volgende topics:
beauty + reviews

plussize momtalk

In 2018 raakte Josine in verwachting en realiseerde dat er weinig inclusiviteit te vinden is binnen zwangerschap en de media. Door haar verhaal te delen hoopt ze andere vrouwen te inspireren dat je lichaam niet je gezondheid bepaalt. De stigma rondom overgewicht en zwangerschap, maar ook de modetips om je te kleden als plussize zwangere. Inmiddels is Charlotte al geen baby meer en dus lees je ook over alle perikelen als nieuwbakken moeder en de ontwikkeling daarvan. Je vindt dit terug in de volgende topics:
zwanger met overgewicht
momtalk

travel & lifestyle

Zodra het kan stapt ze in een vliegtuig of gaat ze op pad en dus lees je ook verhalen over reizen, tips op locatie of fijne plekjes. Daarbij hoort ook het kopje lifestyle, want als zzp-er, mama, influencer, partner èn jezelf willen zijn gebeurt ook nog een heleboel. Je vindt dit terug in de volgende topics:
reizen
lifestyle

Mocht je meer willen weten, vragen hebben of me gewoon een berichtje willen sturen, schroom niet en stuur me een mail.

who is she? thebiggerblog, Josine Wille, plussize fashion blog, mode blog, grote maten kleding, maat 48, maat 50, size 20, size 22, plussize fashion inspo, plussize influencer, plussize content creator

mijn verhaal

Als sinds ik een klein Josine-tje was ben ik dol op mode. Ik maakte mijn eigen kleding voor mijn Barbie’s en wist al hier vroeg wat ik wel en niet mooi vond in modeland. Een liefde voor merken heb ik nooit gehad, ik koop dat wat ik leuk vond en dat doe ik nog steeds.

Na de middelbare school heb ik International Fashion Management gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Ruim twaalf jaar werkte ik als product developer voor verschillende kledingmerken. Ik werkte nauw samen met de ontwerpers en reisde veel naar China, Hong Kong, India en Turkije en bezocht de fabrieken, onderhandelde prijzen en zorg voor een goede kwaliteit en pasvorm. Wanneer ik een kledingstuk in mijn handen heb, kijk ik naar veel meer dan mode of trend. Ik kijk naar het totale beeld van een kledingstuk.

Een grote(re) maat heb ik altijd al gehad, ik was als kind al dik en heb er al jong mee om leren gaan. Mijn road to self love was dus niet heel erg lang. Ik vind het belangrijk dat je iedereen accepteert zoals ze zijn. Body positivity is iets waar ik voor sta en hopelijk ook overbreng op mijn lezers en lezeressen, maar body neutraal is een goede eerste stap.

when passion & fashion come together

Josine Wille

Tijdens mijn werk heb ik eigenlijk altijd maat 36 of 38 in mijn handen. Ook tijdens collectie presentaties en campagnes laten veel merken maar één of twee maten zien, maar zelden mijn maat. Met mijn blog wil ik je laten zien hoe iets staat op een dikke vrouw. Ik ben een groot voorstander van size diversity en ik hoop dat op een dag alle winkels volhangen met alle maten. Tot die tijd vertel ik je shop your shape, not your size! Met mijn blog hoop ik je te inspireren maar ook te motiveren om van jezelf te houden, precies zoals je bent.

FAQ’s

waar woon je? ik woon in het noordelijkste dorpje van zuid Holland. Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp en heb zeven jaar gewoond in Dordrecht. Van een stad naar een dorp was even wennen, maar inmiddels zijn we dolblij met ons huisje!

hoe ben je op de naam theBiggerBlog gekomen? ik pakte pen en papier en schreef allerlei namen op die bij mij pasten. Met deze lange lijst raadpleegde ik onze vriend google en wat bleek, alles was al bezet! Als je een broer hebt die content creator is, dan raadpleeg je hem. Toen hij me vroeg wat de inhoud zou worden, gaf ik aan dat het alomvattend zou worden, net als ik. Mode, beauty, reizen, alles waar ik graag over schrijf. Zo ontstond het: the Bigger Blog. Een knipoog naar plus size, maar eigenlijk staat het voor alomvattend. 

hoe lang blog je al? ik startte de opzet van mijn blog in de zomer van 2014.

waarom ben je theBiggerBlog ooit begonnen? ik miste het beeld van mode in mijn maat in de media. Plussize en inclusiviteit.

wat zijn je maten? ik ben 1.70 meter en heb een ruime maat groter op de heupen dan van boven. Doorgaans draag ik maat 48 van boven en maat 48-50 van onderen. In mijn outfit posts vertel ik vrijwel altijd welke maat ik aan heb, hoe het valt en van wat voor materiaal het kledingstuk gemaakt is.

meer over jou? ik ben geboren in 1981, dus reken zelf maar uit. Als iemand het vraagt ben ik forever 29! Ik heb ruim 18 jaar een relatie met Dennis, samen hebben we een dochter Charlotte en een kat, genaamd Elmo of wel Ellie. Volg meer over ons op instagram: @thebiggerblog

wat is jouw motto? echt, ik heb er zoveel! Van variëren moet je leren tot aan hou van jezelf zoals je bent. De bekendste is toch wel shop your shape, not your size waarmee ik wil zeggen dat een maatnummertje niet altijd alles zegt.

who is she?