zo hoort een BH wèl te zitten [VLOG]

zo hoort een BH wèl te zitten [VLOG]

Zo ongeveer elke vrouw draagt de verkeerde maat BH en trekt het ook nog eens verkeerd aan! Hoe kan dit?

Dat zo’n 80% van alle vrouwen de verkeerde maat BH draagt, dat was me bekend. Hoe dat kan? Daar ben ik eindelijk achter! Het gaat namelijk niet alleen om de maat van je BH, dus de combinatie van omvang en cup maat. Het valt en staat -mooie woordkeuze in dit geval- allemaal met hoé je de BH aantrekt. Tijdens mijn bezoek aan SuperBra in Rotterdam sprak ik met de eigenaresse Floor en namen we ook een kijkje naar mijn borstpartij! Ik vertel je er alles over in deze video en laat je de truc zien:

de voordelen van een goede BH

Iets wat natuurlijk niet een must is, maar wel mooi meegenomen: door de juiste BH te dragen accentueer je je plus punten van je lichaam. En dan bedoel ik niet persé die twee vooraanstaande pluspunten, de buste. Wanneer je borsten op de juiste hoogte zitten, een goede ondersteuning krijgen en je BH comfortabel draagt dan zul je dat terug zien aan je lijf. Ten eerste zal het je houding (kunnen) verbeteren, je staat rechter op en er wordt minder ‘getrokken’ aan je schouders. Bij de juiste cup maat zal het niet snijden in je armen en zal je BH niet schuren. Daarnaast zitten ‘de dames’ op de juiste positie waardoor je taille zichtbaarder wordt en je meer silhouet creëert Heb je een buikje? Dan verdoezeld het automatisch ook dat gedeelte.

wil je ook een professionele bra fitting?

Een goede bra fitting is van groot belang, zoals je kunt zien in mijn filmpje. Ben je -als ik- maar zelden goed geholpen, maak dan eens een afspraak bij SuperBra en laat je goed adviseren. Floor of haar collega’s kunnen op afspraak je doormeten en vertellen welke maat het beste bij jou past. Je bent bij een fitting nooit tot aankoop verplicht. Laat je vooral niet afschrikken dat de winkel vanaf een D cup gaat, ook al draag je een B of C cup. Ik heb ook jaren geloofd dat ik een kleinere cup nodig had, tot ik bij de juiste winkel terecht kwam! Met als resultaat een veel comfortabelere pasvorm en mooier zittende bh’s.

SuperBra Store
Zwaanshals 274
3035 KM Rotterdam

ze verkopen de merken:

 • elomi
 • panache
 • curvy kate
 • wonderbra
 • freya
 • fantasie
 • ewa michalak
 • gorteks
 • gossard
 • lupoline
 • kinga
 • cake
 • comexim

Het aantrekken van de BH. Simpelweg omdoen en klaar is niet voldoende, kijk maar: zo hoort een BH wèl te zitten

zo hoort een BH wèl te zitten
de BH lijkt veel te groot, er zit nog veel te veel ruimte, met name bovenin
zo hoort een BH wèl te zitten
met de ‘scoop & swoop’ plaats je de borsten in de juiste positie

zo hoort een BH wèl te zitten zo hoort een BH wèl te zitten

De manier. van je BH aantrekken is dus van groot belang en heeft absoluut invloed op de maat. Daarnaast heb je op deze manier veel minder last van kwabjes en uitpuilende plekjes rondom je BH. Ik vond het echt een eye opener, hoe groot het verschil is tussen beide. Qua omvang heb ik altijd de juiste maat gedragen, maar de cup droeg ik altijd iets te klein. Omdat ik meestal een grote omvang met grote cup aangeboden kreeg, schuurde of prikte deze vaak in mijn armen. Door juist de omvang kleiner te nemen, valt de grotere cup smaller (zie voorbeeld in filmpje) en past het zoveel beter. Een verademing, zo’n nieuwe blik op de pasvorm van lingerie.

 

 

banner

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

 • Josine Wille 11 October 2018 23:27

  Oh dat is zeker wel een leuk idee! Het komt er eigenlijk op neer dat wat er ook mis zit aan je BH, het ligt aan de maat. Hoe dat op te lossen kan Floor misschien ook wel uitleggen. Toch nog een keertje terug dan, hihi!

 • Mirjam 11 October 2018 22:44

  Oeh wat een topfilmpje! Echt superhandig en wat een leuke dame de eigenaresse. Had graag nog wat meer willen horen over wat als….. dus bijv. Wat als de beugels in je oksel prikken, verkeerde maat natuurlijk maar hoe dan? Daar heb ik altijd last van namelijk… en wat als de bandjes maar blijven afzakken en de boobies na bukken er half bovenuit piepen grrrrr!!!! Misschien nog een keertje een Q&A maken met floor? Pleasseee??

Leave a Reply