dit zijn de trendkleuren van herfst/winter 2018

dit zijn de trendkleuren van herfst/winter 2018

Wat wordt het modebeeld van najaar 2018? Dit is de trend forecasting op basis van de London Fashion week voor herfst/winter 2018

Natuurlijk willen we het liefst allemaal nog even genieten van een zonovergoten nazomer, maar het is Nederland en de eerste regenbuien zijn al gevallen. De nieuwe collecties stromen de winkels in en langzaam aan zullen we moeten gaan wennen aan de lange broeken, dikke truien en jassen. Wat nu beter om in de stemming te komen dan het trend report van de Londonse Fashion Week te bekijken?

trend forecasting

Eerst even een korte update over hoe dat forecasting nu werkt. Er zijn gespecialiseerde bureaus die voorspellen wat de trends gaan worden, zoals het kleureninstituut Pantone. Zij brengen elke jaar, of elk seizoen een advies uit. Dit wordt soms al twee tot drie jaar van te voren aangegeven en telkens bijgewerkt. Ook kan het verschillen, zo is er een kleuren palet op basis van New York Fashion Week, maar de Europese markt is vaak gericht op die van de Londonse Fashion Week. Er wordt een advies gegeven, kleuren paletten samengesteld en silhouettes omschreven. Het is alleen de vraag wat een merk met dat advies doet. Welk deel ze kiezen te volgen en wat ze naar hun eigen hand(schrift) zetten.

kleuren van herfst en winter 2018

Eerder vertelde ik je al dat de gekozen kleur van 2018 ultra violet is. Net als ieder jaar zie je dit wel terug in het mode beeld, maar minder aanwezig dan gedacht. Dit komt vaak iets later op gang. Het is natuurlijk nooit maar één kleur die je dan in het modebeeld terug ziet, maar een schakering van kleuren op elkaar afgestemd. Dat geldt ook voor het trend rapport, aan de hand van de Londonse Fashion Week begin dit jaar.

lees ook: dit is dé kleur van 2018 

Net als de New York Fashion Week palet is ook deze erg bont. Dit is het resultaat van een combinatie met klassiekers en creatieve uitspattingen. Wat vooral naar voren kwam bij de verschillende ontwerpers was de passie voor het uiten van originaliteit, origineel zijn en creatief met een hoogwaardig fashion gehalte.

“Exploring nuances within color families and experimenting with the mixing of materials and textures freshens and reinvents the seasonal color story… Many of these unique shades easily stand on their own, however mixing and combining unexpected colors can help create a signature style or look. Adding an unexpected element allows for the artistry and originality that optimizes individuality.”

trendkleuren van herfst/winter 2018

Dit hierboven is dus het 12 kleuren palet van de meest belangrijke kleuren. Het zijn beste kleuren, goed aanwezig en stuk voor stuk heel erg mooi. Het idee erachter is dat je ze zo kunt dragen, of juist onderling kunt combineren voor spannende en unieke kleurencombinaties. Een andere optie is om ze te combineren met een aantal basis kleuren. Normaal zijn dit 4 hoofdkleuren, maar deze keer is er gekozen voor 5 kleuren. Deze zijn overal mee te combineren, ook onderling en zien ze als de basis van het palet.

trendkleuren van herfst/winter 2018

Wat vind jij van deze kleuren? Het verbaast me om zoveel lichte tinten te zien, zeker in de basis kleuren. Toch vind ik het totale palet erg mooi en ook heel draagbaar. Ik denk dat de felle kleuren veelal in breisels te zien zijn, of verwerkt in prints. Ook zal er veel gebruik worden gemaakt van verschillende materialen, waardoor je binnen dezelfde kleur-groep verschillende nuances krijgt.

trendkleuren van herfst/winter 2018

 

 

 

source: pantone.com | images: unsplash.com
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

  • Josine Wille 4 September 2018 10:22

    Met zoiets leuks voor de boeg is herfst overslaan best een keer oke :-) Ik denk dat herfst ook wel mijn favoriete seizoen is qua mode en kleuren hoor!

  • Sheila 2 September 2018 16:16

    Ik houd van de herfst en herfst kleuren. Ze zijn eigenlijk mijn favoriete kleuren die ik graag terug vertaal in kleding. Best raar dus dat ik dit jaar de herfst ga overslaan. Ik houd namelijk van de herfst. Ik liep al de Zara door en zag zulke mooie kleding voor mijn dochtertje. We komen pas terug halverwege de winter.

Leave a Reply