De perfecte plek om te chillen bij lekker weer: dakterras Nest

Onlangs was de opening van dakterras Nest in Amsterdam Oost en ik mocht daar bij zijn, op uitnodiging van metMik.nl. Het was zo’n grauwe dag en ik bleef maar hopen dat het niet zou gaan regenen. Toen ik eenmaal aankwam in Amsterdam begon het zonnetje te schijnen. Het perfecte moment om een (dak)terrasje te pakken, en niet zo maar eentje.

dakterras Nes

nest

Zodra de eerste zonnestralen beginnen in het voorjaar, bouwt nest zich weer op. Een groot dakterras met lounge banken, leuke zitjes maar ook veel groen. Er zijn namelijk verschillende tuinen aangeplant, die de keuken gebruikt om het eten te bereiden. De chef van Nest leidde ons door de tuintjes en vertelde wat er groeit, ook mochten we proeven. Wist jij bijvoorbeeld dat er een verschil is tussen munt en mint? Dat er zelfs varianten zijn die naar chocola of drop smaken? Dat je bepaalde bloemen kunt eten, niet alleen viooltjes maar ook de begonia. Die laatste smaakt een beetje naar appeltjes trouwens.

dakterras Nes dakterras Nes

openingsfeestje

Geen echte opening zonder feestje toch? Ondanks dat het pas 14:30 uur was inmiddels gingen we aan de sangria, het was tenslotte ergens in de wereld al na 16:00 uur toch? Er stonden manden vol heerlijke producten klaar, van zelfgemaakte smaakmakers tot aan vers fruit, mooie drankjes en natuurlijk smaakvolle kruiden. Na de uitleg over de ingrediënten gingen we aan de slag! Natuurlijk was die van mij het lekkerste, haha!

dakterras Nes dakterras Nes dakterras Nes

liefde gaat door de maag

Na de uitgebreide uitleg en de workshop sangria maken werd het tijd voor een hapje. Nou ja, hapje.. happen! De tafel werd gevuld met allerlei lekkernijen die in het restaurant te bestellen zijn en het bleef maar komen. Tot er bijna niks meer op de tafel paste! Alles was zo mooi en natuurlijk mochten we het ook proeven. We begonnen met de warme items, de hartige salade, het gazpacho soepje en als kroon op het werk: de pancakes en de cheesecake. Alles was even lekker, ik heb echt genoten. Zoals mijn oma altijd zegt: het was alsof een engeltje over mijn tong pieste!

dakterras Nes dakterras Nes

tip | bij droog weer organiseren ze om 7:30 uur een yoga les op het dak. Wat is er nu fijner wakker worden dan zo? Zelf ben ik niet zo van de yoga, maar wel van heerlijke, gezonde ontbijtjes! Ook dat is een echte traktatie waarvoor je je bed uit wilt komen hoor!

 

locatie

Bovenop het dak van hotel Casa vind je dakterras Nest. Het hele terras is omringd met glazen hekken, waardoor je een prachtig beeld krijg van de stad. Je kijkt over de daken van Amsterdam Oost uit terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Het is erg makkelijk bereikbaar, zelfs met de auto want er zit een parkeergarage onder het hotel maar ook buiten op straat is er parkeergelegenheid. Natuurlijk is het goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Bij binnenkomst neem je de lift, waarin staat aangeven bij welke verdieping je moet zijn. De weg wijst zich vanzelf. Hou de Facebook pagina van Nest in de gaten, want die vertelt je dagelijks of ze open zijn of gaan, of niet in verband met het weer. Openingstijden elke droge dag van 10:00 – 23:00 uur.

Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam

dakterras Nesdakterras Nes dakterras Nes

toegankelijk?

Het terras is toegankelijk voor iedereen en je hoeft geen entreekosten te betalen. Het is veilig voor kinderen, aangezien het hele terras is afgezet met glazen wanden. Natuurlijk zijn er wel tuintjes wat misschien niet kids proof is? Ook is het toegankelijk voor minder validen of wanneer je in een rolstoel zit. Het hotel is rolstoelvriendelijk, er gaat een lift naar boven en het dak terras heeft een houten vloer. Heb je vragen, neem dan even contact op met Nest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: