who is she?

Hi, ik ben Josine Wille en ik schrijf op theBiggerBlog.

Je leest hier over mijn ‘passion for fashion’. Ik laat je zien welke outfits ik draag, hoe ik ze style, maar vertel je ook over trends en nieuwtjes op het gebied van mode met een focus op plussize. Naast het schrijven van artikelen maak ik ook vlogs.

Ik deel mijn liefde voor cosmetica en beauty producten, schrijf tutorials en laat je zien welke producten ik gebruik. Ik ben dol op reizen, dus probeer ik ook met regelmaat te schrijven over mijn favoriete bestemmingen en reistips. Ook schrijf persoonlijke verhalen, zoals over zelf-liefde, body positivity en het accepteren van jezelf precies zoals je bent.

Mocht je meer willen weten, vragen hebben of me gewoon een berichtje willen sturen, schroom niet en stuur me een mail of laat een reactie achter onder één van mijn blogs.

[divider]mijn verhaal [/divider]who is she?

Als sinds ik een klein Josine-tje was ben ik dol op mode. Ik maakte mijn eigen kleding voor mijn Barbie’s en wist al hier vroeg wat ik wel en niet mooi vond in modeland. Een liefde voor merken heb ik nooit gehad, ik koop dat wat ik leuk vond en dat doe ik nog steeds.

Na de middelbare school heb ik International Fashion Management gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Ruim tien jaar werkte ik als product developer voor verschillende kledingmerken. Ik werkte nauw samen met de ontwerpers en reisde veel naar China, HK, India en Turkije en bezocht de fabrieken, onderhandelde prijzen en zorg voor een goede kwaliteit en pasvorm. Wanneer ik een kledingstuk in mijn handen heb, kijk ik naar veel meer dan mode of trend. Ik kijk naar het totale beeld van een kledingstuk.

Een grote(re) maat heb ik altijd al gehad, ik was als kind al zwaar en heb er al jong mee om leren gaan. Mijn road to self love was dus niet heel erg lang. Ik vind het belangrijk dat je iedereen accepteert zoals ze zijn. Body positivity is iets waar ik voor sta en hopelijk ook overbreng op mijn lezers en lezeressen.

who is she?

Tijdens mijn werk heb ik eigenlijk altijd maat 36 of 38 in mijn handen. Ook tijdens collectie presentaties en campagnes laten veel merken maar één of twee maten zien, maar zelden mijn maat. Met mijn blog wil ik je laten zien hoe iets staat op een curvy girl en iemand met een grote(re) maat. Ik ben een groot voorstander van size diversity en ik hoop dat op een dag alle winkels volhangen met alle maten. Tot die tijd vertel ik je shop your shape, not your size! Met mijn blog hoop ik je te inspireren maar ook te motiveren om van jezelf te houden, precies zoals je bent.

[divider]faq’s [/divider]

waar woon je? ik woon in het noordelijkste dorpje van zuid Holland. Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp en heb zeven jaar gewoon in Dordrecht. In onze zoektocht naar een huisje in Haarlem, zijn we uiteindelijk in de Bollenstreek terecht gekomen. Van een stad naar een dorp was even wennen, maar inmiddels zijn we dolblij met ons huisje!

hoe ben je op de naam theBiggerBlog gekomen? ik pakte pen en papier en schreef allerlei namen op die bij mij pasten. Met deze lange lijst raadpleegde ik onze vriend google en wat bleek, alles was al bezet! Als je een broer hebt die content creator is, dan raadpleeg je hem! En dat deed ik dus. Tijdens een korte brainstorm sessie, waarin ik uitlegde dat de site voornamelijk over fashion en shoppen zou gaan, maar ook over beauty en reizen. Want ik ben zoveel meer dan alleen fashion, toen ontstond het: the Bigger Blog. Een knipoog naar plus size, maar eigenlijk staat het voor alomvattend. 

hoe lang blog je al? ik startte de opzet van mijn blog in de zomer van 2014 maar ik ben eigenlijk pas in 2015 echt begonnen met regelmatig artikelen schrijven waarin ik foto’s van mezelf liet zien. Dat was in eerste instantie namelijk niet mijn plan!

waarom ben je theBiggerBlog ooit begonnen? toen ik thuis kwam te zitten nadat het bedrijf waar ik werkte failliet was gegaan, lukte het me niet om stil te zitten. Regelmatig kreeg ik de vraag waar ik shop en dus besloot ik om een website te beginnen vol met tips. Dit is uitgegroeid tot een blog, waarin ik niet alleen mijn fashion tips deel maar inmiddels ook andere topics, als beauty, reizen en persoonlijke verhalen.

wat zijn je maten? ik ben 1.70 meter en heb een ruime maat groter op de heupen dan van boven. Doorgaans draag ik maat 46-48 van boven en maat 48-50 van onderen. In mijn outfit posts vertel ik vrijwel altijd welke maat ik aan heb, hoe het valt en van wat voor materiaal het kledingstuk gemaakt is.

meer over jou? ik ben geboren in 1981, dus reken zelf maar uit. Als iemand het vraagt ben ik forever 29! Ik heb ruim 14 jaar een relatie met Dennis en we hebben een kat, genaamd Elmo.

wat is jouw motto? echt, ik heb er zoveel! Van variëren moet je leren tot aan hou van jezelf zoals je bent. De bekendste is toch wel shop your shape, not your size waarmee ik wil zeggen dat een maatnummertje niet altijd alles zegt.

who is she?