Ga toch weg met die goede voornemens! 2017 wordt een topjaar, ook zonder al die plannen

Eigenlijk doe ik nooit aan goede voornemens. Zo heb ik ook geen bucket list. Al die verwachten creëren is niks voor mij. Als het lukt, dan lukt het. Niet, dan niet. Waarom zou je namelijk wel iets veranderen omdat het de 1e dag is van het jaar? Waar het trouwens meestal al misgaat, want je bent brak van het Oud & Nieuw feestje en de allereerste morgen begin ik echt is dan al meteen een feit. Bekijk hierboven de geweldige video clip van Meghan Trainor met James Corden. Hilarisch! En helemaal waar, precies hoe ik over die goede voornemens denk. [klik hierboven op play om de video te bekijken]

voornemens

Heb jij wel elk jaar goede voornemens? Doe je dat dan ook echt, of roep je het gewoon heel hard? We beginnen aan de tweede volledige week van 2017 en ik vraag me af hoeveel mensen zijn begonnen met hun voornemens en het ook nog steeds doen? De enige goede voornemens die ik eigenlijk toejuich zijn:

  1. stoppen met roken slaat gelukkig niet op mij
  2. meer sporten is natuurlijk goed voor iedereen die te weinig beweegt, dit slaat wel degelijk op mij
  3. minder snoepen tja, na de feestdagen is het wel weer even pas op de plaats 
  4. een beter milieu begint bij jezelf dat verwacht je misschien niet, maar ik ben een fanatieke afval-scheider & ben voor de aankoopverplichting van plastic zakjes

Oké, maar nu even serieus.. vertel me eens over jouw goede voornemens?

gezond(er) eten & drinken

Natuurlijk heb ik me met kerst he-le-maal laten gaan. Niks geen rem, het is twee dagen kerst (en de dag ervoor, want het is bijna Kerst.. en de dag erna, want we besloten dat derde Kerstdag er ook wel bij kan) maar dat terzijde. Natuurlijk na al die uitgebreide Kerstontbijtjes, – lunches en vooral lange -diners ben ik al dat eten ook wel zat. Ook al zitten er echt veel lekkere, gezonde gerechten tussen, ik ben nou eenmaal ook dol op al die chocolaatjes, oliebollen en appelflappen en die eet ik met liefde! Tijdens de feestdagen denk ik er niet over na, ik ben zo dol op Kerst, ik wil alleen maar genieten. Het dan wel een logische stap dat je daarna zoiets hebt van “goh, laten we nu weer even back to normal gaan” wat ik dan ook altijd doe. Alleen zie ik dat niet als goed voornemen, want gezond eten en drinken is toch heel normaal? Toch had ik vorige week moeite om weer in het regime te komen. Dennis was vrij en ik heb voor het eerst geen werk in de week en dus ook ‘vrij’.

smoesjes

Volgens mij zitten de meeste goede voornemens toch wel in de hoek van roken en/of afvallen. Uiteindelijk draait het er allemaal om wat JIJ wilt. Als je niet gelukkig bent met een bepaalde situatie, dan zul je er wat aan moeten doen. Dan zijn goede voornemens misschien wel de perfecte smoes om jezelf te foppen en het eindelijk eens te gaan doen. Maar hou je het dan ook vol? Ik moet nog even die knop vinden, wat deze keer wat langer duurt dan normaal. Wel zijn we meer gaan wandelen, dus meer bewegen. Nu nog dagelijks oefeningen doen en ik heb weer een stickertje verdiend!

2017: Hoe dan ook, het nieuwe jaar wordt een topjaar. Waarom? Dat heb ik besteld.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.