web analytics

think big, think positive

het motto van theBiggerBlog: think big, think positive. Zeiken over wat je vreselijk vind aan jezelf is makkelijk. En wat is er dan mooi aan jou?

think big, think positive

Overal kunnen we lezen over body shaming, pesten en haters, maar wat is eigenlijk jouw eigen mening? Als je aan een vrouw vraagt wat ze niet mooi aan zichzelf vind, of wat ze liever anders zou willen, dan kan ze wel tien verschillende dingen opnoemen. Vragen we dezelfde vraag, maar dan over wat ze mooi vind, dan kan ze soms niet eens een antwoord verzinnen!

hoe kunnen we van anderen verwachten dat ze je respecteren om wie je bent, hoe je er dan ook uitziet, als je dat zelf ook niet doet? 

Veel blogs en Instagram feeds gaan over body positive onderwerpen. Veel mensen stimuleren het. Ik vind deze ommezwaai geweldig en ik hoop dat nog veel mensen mee gaan doen aan deze positieve hype. Helaas lees ik nog veel reacties van dames, waarin ze schrijven het allemaal geweldig te vinden, maar niks voor hen. Hoezo niet? Ze zouden het zelf nooit dragen, of ze willen iets graag verstoppen, veelal bovenbenen of knieën. Hopelijk weet ik dames te inspireren, maar ook te motiveren om alles te dragen. Zo lang je jezelf er goed in voelt moet je het gewoon doen.

Het is een proces wat je door moet, denk ik. Misschien ligt het ook wel aan je achtergrond, ben je altijd al vol geweest of is het ergens door gekomen? Pas als je kunt accepteren zoals je er nu iterate dan zul je sneller goed in je vel zitten. Er zullen altijd mensen zijn die het beter weten, die je beoordelen om hoe je eruit ziet, of erger nog, ze hebben de oplossing. Doe je eigen ding, leef je eigen leven. Wacht niet tot je mooi(er) bent. Je bent mooi zoals je bent. Punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: