onze Kerst; anders maar fijn

onze Kerst; anders maar fijn

Slecht voorbereid, lichte paniek over de cadeaus en deze keer zonder veel poespas gingen we de Kerstdagen in. Onverwachts heel gezellig & laid back, onze Kerst, anders maar fijn

Als December meisje is het een drukke maand. Sinterklaas, mijn verjaardag en dan Kerst. Toch is het altijd mijn favoriete maand geweest, zo sfeervol en gezellig. Al sinds ik klein ben wil ik dat de kerstboom voor mijn verjaardag staat. De voorbereidingen gingen goed, ik had eind november vast mijn kerstkaarten geschreven en ook de boom zou zodra het December was komen. Dat liep iets anders door een spontane 5 December met mijn neefje en Charlotte en de drukte daaromheen. Vlak voor mijn verjaardag overleed mijn lieve oma en mijn wereld stond stil. Terwijl ik druk was met de uitvaart vlogen de dagen voorbij en stond Kerst al voor de deur. Toen Dennis besloot dat het echt tijd werd voor wat vrolijkheid voor mij, gingen we tien-voor-sluitingstijd als gezin toch een boom halen. Bij een lokaal tuincentrum, want die kan de omzet vast goed gebruiken.

kerstmis 2020, kerst 2020, corona kerst, kerst corona, josine, thebiggerblog, kerst blog, kerst outfit, kerst diner, Christmas cracker, dinner table Christmas, silver cutlery, zilveren bestek, zilveren onderbord, kerstboom

De maand vloog voorbij en net toen ik besloot inkopen te gaan doen kwam de melding over de lockdown. Die middag zou vast iedereen de winkels in schieten dus ik besloot het dan maar online te kopen. Ik baalde daar ontzettend van want ik wilde juist de lokale winkels steunen door daar te shoppen. Ook wilde ik langs de kringloop voor gerecyclede cadeaus, met name voor Charlotte. Het werd een marktplaats aankoop en online shoppen. De cadeaus die ik zeker wist te vinden lokaal, daarvan belde ik de winkels om zo een regeling te treffen om toch de cadeaus tijdig in huis te hebben. Toen kwam het dilemma van het inpakpapier; het leek wel de toiletpapier van maart: nergens te krijgen meer. Gelukkig lag er nog een rol bij oma!

voedselbank – de tijd van geven

Het gemis van oma zit in allerlei kleine dingetjes. Ik zorgde veel voor haar, ik ging misschien niet veel langs in deze tijden, maar ik belde bijna dagelijks en kocht regelmatig iets voor haar. Zo kwamen er allerlei spullen binnen die ik voor haar had besteld om haar huis te versieren in Kerstsferen. Toen we het haar huis gingen opruimen vonden we veel wat lang houdbaar was, we besloten het te verzamelen voor de voedselbank. Ik checkte nog wat er meer nodig was en kocht nog een aantal spullen. Ook wat lekkere hapjes erbij van de gekregen Kerstpakketten waardoor we een voedzame en gezellige lading spullen konden schenken aan de Voedselbank. Iets waar ik me meer voor wil inzetten komend jaar.

voedselbank, 2020, tijd van geven, kerst 2020, doneren aan voedselbank, eten geven voedselbank, vrijwilligerswerk, thebiggerblog, Josine Wille

wil je ook wat doen? Check voedselbankennederland.nl voor meer informatie over wat je kunt doen in jouw regio. Van vrijwilligerswerk tot af en toe boodschappen brengen tot aan donaties, er is veel mogelijk (en nodig).

Niet alleen de voedselbank kon ik wat geven, maar ook een paar lieve volgers. Op Instagram vroeg ik eind november wie ik blij mocht maken met een mooi pakket. Door alles was ik er niet meer aan toegekomen, dus het weekend voor Kerst heb ik de pakketten ingepakt met prachtige spullen met dank aan the Body Shop. Ik had zoveel aanmeldingen van vrouwen die het zichzelf gunden na een zwaar jaar, of vrouwen die het een vriendin wilde geven. Uiteindelijk heb ik zeven (!) vrouwen een pakket kunnen sturen. Zo ontzettend leuk om te doen. Ze ontvingen het gelukkig allemaal net voor Kerst, perfecte timing.

kerstmis anno 2020

Wat hebben wij een geluk gehad dat we Kerst konden vieren. Allemaal in goede gezondheid dus geen quarantaine of ziek op bed. Wel vierden we het een stuk kleiner. Mijn schoonouders die normaal op Eerste Kerstdag bij mijn ouders komen, kwamen dit jaar niet, net als de vrienden van mijn ouders. Het waren alleen mijn broer, mijn ouders en wij die het vierden samen. Een klein clubje met de kids erbij, maar daardoor ook heel gezellig en gemoedelijk. We hadden cadeaus voor elkaar gekocht die we opende tijdens de brunch. Daarna uitrusten om vervolgens een lekker dinner met z’n allen te eten. Wat was het gezellig en wat zijn we verwend!

Wat wel als vanouds was zijn de versieringen. Mijn ouders hebben ieder jaar een gigantische boom en die hangt vol met herinneringen. Een kerstbal van de basisschool, ballen uit begin jaren ’80 met voor elk jaar een jaartal erop. Ornamenten die we mee brachten van vakanties, van Amerika tot Indonesië maar ook nieuwe ballen gekocht voor de kleinkinderen. Ook de tafel was prachtig gedekt en de rest van het huis versiert. Dat soort kleine dingen maken het als vanouds en vertrouwd.

Mijn kerstoutfit zou eigenlijk een glitterjurk zijn, maar ik vergat de juiste schoenen en panty. Dan maar improviseren. Deze blazer had ik wel bij me voor als de jurk te fris zou zijn; een off white smoking blazer van H&M. De broek kocht ik onlangs ook bij H&M en is een kreukel broek met flare; het t-shirt eronder is een oudje met Wham! erop, wel zo toepasselijk met kerst.

De Tweede Kerstdag zijn we naar mijn schoonouders gegaan met Charlotte, waar we het allemaal nog eens over deden. Cadeautjes en daarna lekker eten, deze keer gourmetten. Iets waar ik me ontzettend op verheugde want ik vind het altijd zo lekker om al die verschillende dingen te eten, zoet en hartig door elkaar, fruit erbij en lekker lang tafelen en kletsen. Wat Charlotte betreft, lang leve de iPad. Twee fijne, leuke, drukke dagen achter de rug met familie. In deze gekke tijden is ons dat heel dierbaar.

Ik schreef al eerder dat het in deze dagen soms moeilijk is om positief te blijven. Het is op mindere dagen makkelijker om flink te balen en te vloeken over hoe de situatie is rondom covid-19 en alle regeltjes. Wat voor mij het beste werkt is blijven denken aan wat ik wel heb, wie ik wel om me heen heb en hoe we zo op onze eigen manier nieuwe herinneringen maken. Wordt het ook nog als vroeger? Ik denk het niet, dit laat een litteken achter, maar het wordt vast weer wat vriendelijker, liefdevoller en vooral knuffelbaarder voor iedereen op een dag. Vol goede moed ga ik zo het nieuwe jaar tegemoet!

we beginnen Kerst altijd in onze ‘foute’ kerst outfits. Volg je me al op instagram?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like