Je hebt het vast al gehoord, MS mode heeft een faillissement aangevraagd

Helaas komt het steeds vaker voor dat Nederlandse modebedrijven in zwaar weer terecht komen. Diegene die mij al een tijd volgen weten dat ik werkzaam ben in de mode industrie. Ook ik heb bij een bedrijf gewerkt waar dit is voorgekomen en dat is niet niks, zeker niet voor het personeel. Soms vergeten we dat achter zo’n bedrijf ontzettend veel hardwerkende mensen zitten.

rep en roer

Iedereen in paniek. De klanten omdat ze bang zijn hun favoriete winkel te verliezen, maar ook het personeel die deze hard klap moet verwerken. Een uitstel van betaling* aanvragen is heftig voor een bedrijf en volgt vaak met faillissement. De stress die het met zich meebrengt is ook zwaar voor de medewerkers. Hoe zal dit aflopen? Komt er een doorstart? Hebben jullie straks nog een baan en hebben wij nog onze favoriete winkel? Vaak wanneer zulke berichten naar buiten komen, weet iedereen wel waarom. De meningen worden voluit op social media gedeeld. Vaak kan ik er om lachen, niet omdat het grappig is maar omdat het nergens op slaat.

de oplossing

Als de oplossing nou echt zo simpel zou zijn, dan was die er wel hoor! Mensen weten vaak niet hoe een collectie tot stand komt en hoe hard het werken is voor de juiste items in een winkel hangen. Het heeft met zoveel factoren te maken! Gelukkig zijn er ook een heleboel mensen ontzettend positief, die winkelen nog lekker door bij MS mode en gaan er -net als ik- vanuit dat het helemaal goed gaat komen. Nu staat alles even stil en zal winkelen even niet mogelijk zijn.

commentaar

Ik heb veel reacties gelezen op social media over dit bericht en ik schrik er echt van. Vrouwen die beweren dat ze niet terecht kunnen voor de laatste trends in een maatje meer. Serieus? Weet je dan überhaupt wel wat de huidige trend is? De collecties van het afgelopen jaar zijn zo ontzettend gegroeid als het gaat om trends! Daarnaast was er nog steeds genoeg voor de ‘oude vertrouwde klant’. Andere opmerkingen gaan over de prijs, dat is altijd een lastig onderwerp. Persoonlijk betaal ik liever iets meer voor een kledingstuk en is het van goede kwaliteit, een goede pasvorm en weet ik zeker dat er geen misbruik van de makers is gemaakt in het buitenland. Misschien een eye opener?

waardering

“Een paar persoonlijke woorden aan het MS Mode team, van mij als blogger, als klant, als liefhebber”

Wat er ook gebeurd, jullie mogen hoe dan ook trots zijn op jezelf. Trots op het harde werk dat je geleverd hebt. De goedlachse dames in de winkels, die altijd bereid zijn je te helpen. De prachtige collecties die de winkels vullen en de webshop die ons elke keer weer inspireert. Afgelopen weekend was ik nog in een MS Mode winkel en keek mijn ogen uit naar de ontzettend leuke nieuwe items. Well done! Vaak vergeten wij -als consument- even dat er een gigantisch team zit achter elk kledingstuk dat er in de winkel hangt. Van de mensen die de kleding ontwerpen, tot aan de mensen die zorgen dat ze in de winkel of webshop komen. Zij mogen best eens een compliment krijgen, toch?

bedankt

Shoppen kan soms knap lasting zijn, zeker als je een grote(re) maat nodig hebt kun je niet overal slagen. MS Mode zorgt dat (bijna) alle dames zich leuk kunnen kleden, van maat 40 tot en met maat 54. De nieuwe collectie ziet er gewoonweg fantastisch uit! Al jaren ben ik een trouwe klant van MS mode en sinds twee jaar ook een fanatieke blogger. Bedankt voor de leuke mode, bedankt voor de fijne collecties. Als kledingmerk krijg je veel kritiek, helaas kun je niet iedereen blij maken. Verschillende smaken, maar ook verschillende lichaamstypen en leeftijden. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik ontzettend blij met jullie ben! Ik heb er dan ook de volste vertrouwen in een goede afloop voor MS Mode. Er is zelfs een Facebook pagina geopend, MS Mode moet blijven (niet mijn initiatief).

ben je het met me eens? laat hieronder een berichtje achter

* Doel van een surseance is de schuldenaar tijd en gelegenheid te geven zijn zaken op orde te krijgen. Surseance is dus gericht op het blijven voortbestaan van de onderneming. In de praktijk betekent dit dat er wordt overlegd met de schuldeisers om tot een betalingsregeling te komen. Doel van de surseance is een faillissement te voorkomen. Bij een faillissement is de situatie definitief en zal de curator (die door de rechtbank wordt aangewezen) het resterende vermogen van de schuldenaar volledig aan de gezamenlijke schuldeisers uitkeren. Dit betekent dat, in de regel, de failliete rechtspersoon ophoudt te bestaan. Bron: http://www.justitia.nl

29 Responses

 1. 'm(i)e'

  Miljaar! Weer op zoek naar een winkel waar ze kleding hebben die me staat en past ( vooral dat laatste ) . En ik wil bij deze laten weten dat ik het vooral héél erg vind voor jet personeel van de winkels 🙁 .

  Reply
  • Anna

   Ik ben het zeker met je eens. Het is ontzettend moeilijk om voor een maatje meer leuke trendy kleding te kopen. Ik ben al jaren trouwe klant bij MS Mode en zou het erg vervelend vinden als ik daar niet meer terecht zou kunnen voor mijn items. En alle lieve meiden in de winkel heel veel sterkte ik hoop dat jullie mogen blijven. En dat er een doorstart komt

   Reply
 2. Jenn

  Helemaal met je eens, niks meer aan toe te voegen. MS was één van mijn favoriete winkels, ik hoop op een doorstart!

  Reply
 3. Anita

  Hi Josine,

  Wat heb je het prachtig verwoord! En wat een hartverwarmende reacties allemaal.
  Ik ben er ook stuk van en hoop zo dat het weer goed komt!!!!!!
  XAnita

  Reply
 4. Helen

  NEE!!! Wat n drama.ook ik shop hier de laatste jaren met veel plezier zowat iedere week. Het zal een gemis worden voor ons, vollere ladies want MS Mode stond zowel bij mij als vele van ons denk ik, bij de favorieten! Bedankt lieve dames van t filiaal hier in Tilburg voor jullie betrokken-, en gezelligheid!

  Reply
 5. Carlijn

  Ik vind ms mode momenteel de leukste en betaalbare winkel voor mode met een maatje meer. Zou niet weten waar ik anders naar toe moet. Kijk al uit naar het legerjasje die van de week nog niet bij ons filiaal in de winkel lag.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Carlijn, die vond ik ook zo leuk!! En die denim met patches ook. Ik hoop dat ze na het weekend gewoon weer open gaan.. Liefs Josine

   Reply
 6. Debby

  Dank je wel Josine voor je krachtige woorden en natuurlijk ook voor alle klanten die MS een hart onder de riem steken. We hopen met z’n allen dat MS een doorstart kan maken. Groetjes Debby (MS-fit coordinator)

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Debby, graag gedaan! Het zijn heftige tijden voor jullie. Al jullie harde werk wordt absoluut gewaardeerd, don’t forget 🙂 Hang in there en hopelijk tot snel! Liefs Josine

   Reply
 7. Marianne

  Heel jammer als MS mode zou verdwijnen, vooral het personeel wat vaak al heel lang in dienst is daar vind ik het verschrikkelijk voor. Ik was het met de kleding, wat in de winkel hing, niet altijd eens maar ik ben ee klant die regelmatig met een tas naar buiten komt.

  Reply
 8. Joss

  Beste Josine, hartelijk dank voor je lieve woorden! groetjes Joss, stylist MS Mode

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Astrid, lief van je! Ik ben erg fan, alleen geen medewerker. Liefs Josine

   Reply
 9. benedikte vloet

  ik hoop dat het goed komt ik kon alleen maar slagen met passende kleding bij jullie waar moet ik anders dtraks heen of moet ik en meerdere mensen in jutezak gaan lopen, we zijn niet allemaal barbies he, jammer, jammer ik duim voor jullie

  Reply
 10. Nynke

  Ik ben het helemaal met je eens, in alles, als de trend niet je ding is dan hoef je het niet te kopen. Wat ik fijn vind aan MS Mode is dat ze verschillende stijlen hebben en dat je er dus meestal wel kan slagen voor ieder wat wils. En dan ook nog voor een fijne prijs (wat mij betreft). Ik zou het verschrikkelijk vinden als deze winkel echt helemaal zou verdwijnen want de kleding is gewoon goed.
  Ik hoop voor iedereen, ook voor het personeel dat er toch een oplossing komt. Kan bijna niet anders toch? #curvepower

  Reply
 11. jeanet

  Verschrikkelijk, mijn dochter en ik komen zo vaak bij MS mode. De dames daar zijn ondertussen bekende van ons en altijd behulpzaam en vriendelijk. Het zou erg zijn als iedereen zijn/haar baan zou kwijtraken, dus hopen mijn dochter en ik op een doorstart.

  Reply
 12. Heleen

  Heel heel heel erg jammer dat deze formule het hier niet heeft gered. Ik kom graag bij MS mode omdat het betaalbaar is en leuke trendy grotere maten heeft. Stiekem hoop ik op een doorstart…nn

  Reply
 13. Marielle

  Mooi geschreven! De curvepowerline was voor veel vrouwen inclusief mijzelf een eyeopener. Deze zomer droeg ik voor het eerst na jaren weer een korte broek dankzij de collectie van MS Mode. Ik hoop op een positieve uitkomst van deze nachtmerrie voor de meiden die bij MS Mode werken!

  Reply
 14. Tamara TS

  Van mij mag M&S inderdaad blijven, want voor basics ben ik er vaker goed geslaagd. Misschien slaag ik er voor de andere items minder goed, juist omdat ik niet echt met de mode mee doe. Het zou jammer zijn om weer een winkel te zien vertrekken.

  Reply
 15. Hanneke

  MS MODE MÓET BLIJVEN….. MODE VOOR ALLE LIJVEN…. KOPEN ZONDER KIJVEN… GOEDLACHSE DAMES VOL GEDULD DIE JE HELPEN…DUZZZZZZZ… MS MÓET BLIJVEN

  Reply
 16. Myra

  Nou echt je slaat de spijker op zijn kop! En ik ben op de terug weg van mijn vakantie en heb in Zuid Frankrijk nog even rondgeneusd bij msmode en ik baalde stiekem dat ik er niet was voor de nieuwe items die ze in Frankrijk niet hadden.

  Reply
 17. Bonsje Kraaij-van den Berg

  ik ben echt totaal van slag! Dit is mijn favoriete winkel, alles is er binnen mijn budget. Ze hebben leuke, sexy, en supervrouwelijke kleding. Altijd vind ik er wel iets! Straks kan ik alleen nog maar online slagen voor betaalbare, leuke kleding met mijn maatjes meer. Dagje winkelen? Hahahaha dat is niet voor dikkertjes zoals Bonsje! Ga jij maar lekker achter je pc zitten om het thuis te laten bezorgen :(……. Ik hoop zo enorm op een doorstart! Als ik niet meer even snel M&S in kan scheuren voor een last minute shirtje of wat dan ook, is er voor mij een hoop winkelplezier verdwenen. Tuurlijk is er meer kleding in een maatje meer, maar zelden met deze leuke prijsjes.

  Reply
 18. Monique Koppers

  Helemaal met jou eens! En die commentaar kan ik me soms ook aan ergeren. Als iets niet jou ding kan dit ook op een positieve manier gezegd worden. Ik hoop op een positieve uitkomst, anders weet ik effe niet meer waar ik moet gaan shoppen

  Reply
 19. Eva

  Ik vind het verschrikkelijk… echt shit. Voor de medewerkers en voor het harde werk aan de #curvepower lijn die echt stof heeft doen opwaaien en vele vrouwen heeft geïnspireerd! Ik hoop op een positieve doorstart! XoXo

  Reply
 20. Vanessa

  Oh, dit nieuws had ik niet zien aan komen. Ik zou het best erg vinden mocht MS Mode failliet gaan, net omdat ik er sinds enkele maanden (mede door jouw blog) regelmatig ga shoppen. Ik vraag me dan ook af of MS Mode in België ook gaat stoppen, ik hoop van niet. Wat je zegt over de verkoopsters kan ik alleen maar beamen, ook hier zijn ze heel vriendelijk voor de klanten en dat vind ik een groot pluspunt X

  Reply
 21. Ria

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Ik zal deze winkel erg gaan missen,hopen dat er een oplossing komt.

  Gr Ria

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.