mooi

Waarom mooi zo belangrijk is voor elke vrouw

Vreemd woord, mooi. Als je het vaak achter elkaar zegt weet je niet eens meer wat het betekent. Of komt dat omdat we het woord te weinig gebruiken?

mooi

Onlangs kreeg ik een inspirerende reactie op mijn blog van iemand en daarom besloot ik een persoonlijk blog te schrijven over optutten en waarom je mooi voelen zo belangrijk is. Je zult denken dat ik een echte die hard shopper ben, een shopaholic! Dat ik verslaafd ben aan mode, alles daar om draait of dat ik bakken met geld heb en alleen maar aan het shoppen ben. Natuurlijk is een deel waar, ik hou van mode maar hier zit natuurlijk een verhaal achter.

mooi (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
het oog strelendaangename gewaarwordingen teweegbrengendschooneen mooi schilderij, mooie muziekniet moeders mooiste zijn lelijk– 

Mooi maken is onder andere mezelf optutten, me leuk kleden, mijn haar doen, mijn make up aanbrengen en alles af te maken met de juiste sierraden en accesoires. Voor mij is dit heel belangrijk, ik vind het fijn om er representatief uit te zien. Wat dat inhoudt is per dag verschillend, wat dat betreft ben ik echt een fashion schizo*.

blog

Het benadrukken van mijn plus punten en het verdoezelen van mijn mindere mooie lichaamsdelen vind ik heel gewoon en is iets wat ik al mijn hele leven doe. Dit is ook een van de redenen waarom ik ooit ben begonnen met bloggen. Voor mij is het heel logisch om mijn passion for fashion in mijn dagelijkse routine te implementeren, dat kan elke vrouw met een maatje meer ook trouwens. Door mezelf op te tutten, mezelf goed te verzorgen voel ik me goed. Hetzelfde geldt voor mij met make up, ik voel me mooier. Het is het geheel waar ik dan blij van wordt, als alles klopt. Dit betekent overigens niet dat ik mezelf puur natuur niet mooi vind, ik zie gewoon hoe het nog mooier kan.

inspireren

Het doet me verdriet om de verhalen van andere vrouwen te lezen, dat ze zichzelf niet mooi vinden en dat ze ontzettend onzeker zijn. Met mijn blog hoop ik andere meiden te inspireren maar ook te motiveren. Eigenlijk is dat mijn doel van mijn blog. Natuurlijk zijn de afgelopen twee jaar voor mij ook een road to self love geweest. Ik maakte nooit foto’s -op selfies na- en eigenlijk was ik helemaal niet van plan om mezelf op mijn blog te plaatsen. Toch deed ik dat wel, steeds meer. Daarom dit verhaal.

hopelijk jij ook

Ik kan je niet vertellen hoe je je moet voelen maar dit hielp mij. Door jezelf op te tutten, mooi te maken of hoe je het ook wilt noemen zul je je beter voelen. Wacht niet tot je die kilo’s kwijt bent met shoppen, koop nu gewoon die mooie eyeliner of verwen jezelf met een schoonheidsbehandeling. Je bent het waard! Kijk in de spiegel, kijk. Maak foto’s. Je zult zien dat hoe vaker je jezelf ziet zoals je echt bent, je steeds vaker gaat denken “goh, ik mag er best zijn” en op een dag denk je zelfs “jeetje, ben ik dat”?

optutten

Hou op met beleefd zijn, je mag best een keer zeggen dat je er goed uit ziet. Als mensen zeggen dat je er mooi uitziet dan zeg je “dankjewel” en accepteer je het compliment. Krijg je negatief commentaar zeg je precies hetzelfde. Ieder z’n mening, maar de enige die telt is jouw eigen mening. En het leven gaat gewoon door.

* uiteraard wil ik niemand beledigen door deze term te gebruiken

4 Responses

 1. Jeanet

  Ik vind dit een mooi blog. Bij mij begon het al vroeg..mijn vader liet altijd kostuums maken, alles was op elkaar afgestemd maar hij overdreef niet. Hij was een goed verzorgde man die mijn moeder aanspoorde om mooie kleding te kopen. Ik mocht mee naar zijn kleermaker en modehuis “de Raaf” in Maassluis waar mijn moeder haar kleding kocht. In mijn jeugd, toen ik in super strakke spijkerbroeken en India katoenen bloesjes rondliep, riepen ze vaak.. Je gaat toch zo niet de deur uit. Ik vond het mooi. Ik shop graag online maar ook in de stad samen met mijn dochter. Ook mijn zoon en dochter houden van mooi gekleed gaan, goed verzorgd zijn. Ik ben de laatste 5 jaar een curvy girl geworden maar wel een hele mooie!

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Dankjewel Jeanet!
   En wat goed om te horen dat het bij jou ook met de paplepel is ingegoten zo te lezen, wat een leuk verhaal

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.