SEARCH

(geen) echte blogger

(geen) echte blogger

Soms lach ik wel eens in mezelf en denk “ik ben geen echte blogger want..”

Het klinkt misschien stom, want wat is nu een echte blogger zou je denken? Daarnaast ben ik iemand die zich daar meestal niks van aantrekt, dus nog een reden om mijn eigen gedachtegang belachelijk te vinden. Ik zal je eerlijk vertellen, ik sta er niet zoveel bij stil wat ik wel of niet ben. Ik ben gewoon ik, start elke dag als een nieuwe dag en probeer het positief te bekijken.

girl power

Natuurlijk ben ik trots op mijn blog, op mijn harde werken. Ja, ik zie allerlei verbeterpunten en ik vind ook dat er nog een heleboel moet gebeuren hier, maar ik kan dat vaak wel loslaten. Ondanks mijn arrogantie (wat ik niet eens een slecht woord vind in dit geval) heb ik ook wel momenten dat ik minder positief ingesteld ben. Op die momenten zie ik alleen wat ik niet heb, niet goed doe, niet heen ga, niet.. en anderen wel. Dat benauwd me soms en dan realiseer ik me dat dit het gevaar van social media is en relativeer ik het.

echte blogger

verslaafd

Als ik heel eerlijk ben dan ben ik toch echt wel verslaafd aan social media. Het is het eerste waar ik naar kijk als ik wakker word. Wanneer ik niet kan slapen ’s avonds, tuur ik nog eventjes op mijn telefoon. Die momentjes zitten er nog steeds in, op andere momenten van de dag kan ik gelukkig vrij makkelijk mijn telefoon laten liggen. Regelmatig gaan er allerlei piepjes af op mijn telefoon en merk ik dat ik het steeds makkelijker kan laten rinkelen. Hierdoor ben ik minder bezig met anderen en doe ik wat ik moet doen bewust(er).

social media

Soms vergeet ik eventjes hoeveel invloed social media kan hebben, zeker wanneer ik door al die prachtige foto’s blader van de echte bloggers. Haha, grapje, natuurlijk is elke blogger een echte, er zijn geen nepperds. Maar fake is er absoluut wel en af en toe vraag ik me af of dit wel een goede invloed heeft op mij? Het is bekend dat mensen alleen maar leuke dingen willen zien, maar daardoor lijkt je eigen leven altijd minder spannend. Dan moet ik echt even moeite doen om me te realiseren hoe fijn ik het heb. Maar ook dat geluk in je eigen handen ligt, laat ze maar wapperen en doe er iets voor!

Update: ik doe regelmatig een social media detox. Hierbij plan ik vooraf enkele berichten in, waardoor ik een dag (of dagen) even niet op social media ben. Op deze manier hebben jullie, mijn volgers daar geen ‘last’ van en ik heb even rust in mijn hoofd. 

thuis

Al geruime tijd heb ik geen baan, je zou dan denken dat ik alle tijd heb maar er ontglipt mij nog een heleboel. Instagram is iets wat ik heel leuk vind om te volgen, maar het aangepaste algoritme zorgt ervoor dat ik veel mensen die ik volg niet eens op mijn tijdlijn zie. Zo ook op Facebook, zowel mijn privé pagina als de pagina van theBiggerBlog. Vaak scroll ik net zo lang door totdat ik iedereen gezien heb, maar dat kost veel tijd en moeite en die neem ik niet altijd. Want ja, minder social media, minder pressure en dat is wel zo gezond (voor mij in ieder geval).

echte blogger

leuk?

Is het dan nog wel leuk? Die vraag stel ik me nu ik dit zo zit te typen. Wat maakt het dat ik nog steeds elke dag nieuwsgierig ben naar de nieuwste foto’s op instagram? Het is twee-ledig denk ik. Aan de ene kant wil ik heel graag op de hoogte blijven over mode, wat mijn collega-bloggers doen, maar ook wat mijn vrienden doen. Inspiratie opdoen, niets willen missen. Aan de andere kant is het een soort gewoonte geworden. Natuurlijk is het juiste antwoord part of the job maar zo zie ik mijn blog niet. Het is ontstaan uit passie en wanneer ik die niet op kan brengen zou ik er ook niet bezig mee moeten zijn.

los laten

Regelmatig zijn er momenten dat het me benauwd, mijn blog. Ik stel namelijk nogal hoge eigen aan mezelf en dat trek ik op dit moment gewoon niet altijd. Het is dus een soort tweestrijd in mijn hoofd, die ik meestal zelf makkelijk weet te sussen. Ondanks dat ik dus heel makkelijk denk ”dan maar een dag geen blog online vandaag” gaat er toch een hele discussie aan vooraf. Hoe mijn brein werkt is mij een raadsel, maar ik weet wel dat er geen uit-knopje op zit.

echte blogger

Dus wat is naar mijn idee een echte blogger? Ik weet het niet eens meer. De één roept dat bloggen dood is, de ander raadt me aan om te gaan vloggen en ik? Ik denk regelmatig dat ik er misschien mee moet stoppen, maar binnen een uur heb ik al een nieuw thema bedacht. Of een nieuwe look bedacht of een leuke trend gespot die ik met jullie wil delen. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan.

echte blogger

passie

Mijn enige drijfveer is mijn passie, zodra dat vlammetje dooft zal mijn blog ook weinig meer waard zijn. Het is ontzettend veel werk, een blog bijhouden, maar tegelijkertijd is het mijn hobby. Dus wanneer er een dag geen blog online verschijnt, dan had ik er even geen puf voor. Of geen inspiratie of ik had gewoon leuke dingen te doen. Het belangrijkste is dat ik het nu niet meer zo erg vind, wanneer er niks nieuws online verschijnt. Kwaliteit over kwantiteit.

goals

Wat is nu mijn doel met mijn blog? World domination, of course. Nee, zonder dollen, ik zou het geweldig vinden als mijn inzet wordt beloond met duizenden trouwe volgers en leuke reacties. Ooit ben ik dit blog begonnen omdat ik mijn zegje wilde doen binnen de mode industrie, ze laten zien dat fashion & een grote maat prima samen gaan. Tegenwoordig vind ik het veel toffer om mijn blog te zien groeien, inclusief mezelf als persoon. Ook het inspireren van anderen vind ik iets moois, iemand te motiveren om van zichzelf te houden zoals ze is.

inhoud

Het ritme zit er al aardig in, zo plaats ik wekelijks twee artikelen over mode waarbij ik ook altijd een outfit post plaats. Daarnaast plaats ik elke woensdag een artikel over beauty, want ook daar heb ik een passie voor. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in producten, maar ook nieuwe dingen te ontdekken. Mijn vlogs blijven een beetje achter. Honderden ideeën, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Zijn er nog dingen die je terug zou willen zien op theBiggerBlog, of heb je een vraag die je me wilt stellen? Ik ben benieuwd, laat een berichtje hieronder achter, leuk!

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

13 Comments

 • Sheila 6 April 2017 22:08

  Persoonlijke verhalen. Verhalen doe me raken of waarmee ik kennis maak met de visie van de blogger. Die lees ik het liefst. Dus zoals dit blog .

  Maar laat je niet gek maken en doe vooral wat voor jou goed voelt. Dat geldt niet alleen met bloggen.

  • Josine Wille 7 April 2017 10:50

   Bedankt voor je reactie Sheila, ik zal vaker inhoudelijker op dingen ingaan. Is ook een proces denk ik 🙂 Gelukkig doe ik eigenlijk altijd dat maar ik zelf ook achter sta! Liefs, Josine

 • A bite of cravings 6 April 2017 21:02

  Ik ben ook iemand die soms te veel van mezelf eist. Dan ben ik net begonnen, en denk ik: wat doe ik mezelf allemaal aan? En toch als ik s’avonds op de bank kruip,besef dat ik meer stress heb gehad dan nodig, en van mijn blog en de aantal bezoekers en reacties kan genieten, weet ik waar ik het voor doe. Dus zolang jij het ook met passie doet en je het nog steeds leuk vindt wat je allemaal doet moet je gewoon lekker blijven doorgaan! Liefs X

  • Josine Wille 7 April 2017 11:28

   Ah dus ik ben niet de enige, fijn 🙂 Ja de passie is er zeker, maar de onzekerheid soms ook. Ik doe wat ik leuk vind en niet meer, dat is al een hele stap! Bedankt voor je reactie Loraine, liefs Josine

 • Naomi 6 April 2017 09:34

  Gewoon blijven doen waar jij je goed bij voelt. Post je veel of weinig, korte teksten of lange teksten, doordachte foto’s of eerder snaps? Zolang jij je er maar goed bij voelt.

  xx Naomi

 • Lesley van de Langkruis 5 April 2017 19:39

  Wat Anne-Marie zegt, dit soort artikelen hebben ook zoveel waarde. Het is heel herkenbaar en eerlijk. Ik vind het ook lastig en moet zeggen ik heb het maar een beetje losgelaten. Ik blog omdat ik het leuk vind, dat mensen er wat van leren, het leuk vinden om te lezen maakt mij alleen maar blij. Ik vergelijk mezelf niet meer met andere, dit maakt mijn leven zoveel leuker <3 Instagram en facebook zie ik als iets fun en niet meer als de echte wereld.. dat helpt ook om er zo overna te denken xx

 • Anne-Marie 5 April 2017 07:13

  Meteen maar als antwoord op jouw laatste vraag: dit soort verhalen zou ik vaker willen terugzien. Persoonlijk en oh zo herkenbaar.

 • Bonsje Kraaij-van den Berg 4 April 2017 12:24

  Ik vind jou een veel echtere blogger dan mezelf 🙂 Jij word gelezen en ik schrijf vooral omdat ik het zo lekker vind 😉 Je bent een leuk mens!

 • Kimberly 4 April 2017 09:55

  Je hebt helemaal gelijk! Er gaat zoveel tijd in zitten en echt onderscheiden lukt gewoon niet echt. Vloggen vind ik hel en zal ik dus niet gaan doen Ach gewoon lekker je passie volgen en doen wat je leuk vind toch?!

 • Hanneke 4 April 2017 09:37

  Hoi Josine‼️ Wat ik wil zeggen: Je bent idd je blog begonnen voor de curvy girl‼️ Blijf deze dames helpen met je tips en aanwijzingen‼️‼️‼️ Dat is GEWÉLDIG en wordt té weinig gedaan‼️ GO ON GIRL, you
  ‘R just dope… Love you

 • Romy 4 April 2017 09:19

  Wat goed om hier zo over na te denken! Ik herken het wel een beetje. Ik word soms ook moe van de perfecte levens op social media, maar kan het inmiddels wel relativeren. De druk om geweldige blogs te plaatsen voel ik ook weleens, maar gelukkig is het voor mij ook nog vooral mijn passie. Zolang je maar je passie volgt en het leuk vindt wat je doet, denk ik dat dat ook van je blog afstraalt 🙂

 • Nancy Baten 4 April 2017 08:08

  Oh, ik heb dat ook hoor haha! Vreselijk hè dat getwijfel. Maar dan denk ik weer, ik doe t omdat ik t leuk vind. En als je veel bezoekers, volgers, samenwerkingen krijgt is dat leuk meegenomen. Misschien is een samenwerking een keer een leuk idee? Met buitenlandse bloggers is de samenwerking veel groter. Een samenwerking met Nederlandse bloggers lijkt mij heel leuk?

Leave a Reply