web analytics

We zijn de zomer voorbij.. het is Oktober

Hi sweet people, het is Oktober en de herfst is aangebroken! Betekent ook dat de zomer nu echt maar dan ook echt voorbij is… Ik voel me altijd een beetje triest wanneer ik na mijn September vakantie naar huis ga, want ik weet dat het lang gaat duren voor ik weer van zon en strand ga genieten. Maar hee, niet getreurd! Ik ga wat foto’s delen van de outfits van mijn laatste vakantie in de hoop dat ik jullie door de eerste herfst maand heen kan sleuren met een toch nog wat zomers tintje 😉 


“zelden koop ik iets wat ik zo aantrek” 


Weet je, ik betrap mezelf erop dat ik altijd zit te prutsen aan kleding, ik vermaak een beetje, of moet iets aanpassen om te zorgen dat het past. Zelden koop ik iets wat ik zo aantrek. Dus wil ik graag mijn “zomer-projectjes” met jullie delen in de hoop dat het jullie inspireert! De zomer voorbij

Net voor ik met vakantie ga heb ik altijd het gevoel dat ik niks, (OMG ECHT NIKS!) in mijn kast heb om mee te nemen…herkenbaar…? Dus gebeurde hetzelfde dit najaar. Ik ging shoppen en vond een mooie kaftan bij de H&M. De kaftan was echt te strak maar misschien weet je dat kaftans over het algemeen eenvoudige vierkante lappen zijn met één stiksel om de maat te bepalen. Het is dus ook heel eenvoudig om een kaftan groter te maken.

De zomer voorbij

Ik zette een stiksel precies zoals het origineel maar dan 10cm verder naar buiten en hup, hij paste! Toen ik hem aantrok tijdens de vakantie vond ik hem toch niet zo leuk staan, de hals was tuttig en niet zoals ik het had bedacht. Dus… keek ik nog eens goed en dacht: “hmm, deze kaftan heeft het in zich een off-shoulder dress te worden!” Ik kocht naald en draad en ging aan de slag. Het resultaat zie je hierboven. Klinkt simpel en is ook echt simpel! Wat vind je ervan? 


“ach, als ik ermee naar het strand ga mag je best mijn badpak eronder zien”


 De zomer voorbij

Een tweede kaftan avontuur is een wat oudere. Ik had een hele mooie kaftan van marlies|dekkers maar het voering jurkje was te strak. Een voering jurkje wordt wel gebruikt om te voorkomen dat de kaftan erg doorschijnt. Maar ik dacht ach, als ik ermee naar het strand ga mag je best mijn badpak eronder zien! Dus ik knipte de voering jurk eruit en stikte de naden uit op dezelfde manier als ik bij die van H&M deed en voila! 
De zomer voorbij

Voel je nooit beperkt door een maat of shape! Je kunt er vaak best wat aan doen om het passend te maken en er fabulous uit te zien. All you need is een beetje fantasie en een naaimachine. Ga je het proberen? Tot de volgende keer! 

X Miranda

Volg me op social media: Feathers & Numbers | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: