Sunday Stories: de kleine dingen

Sunday Stories: de kleine dingen

Steeds vaker zijn het de kleine dingen die het doen

Geluk hoeft niets te kosten en soms hoef je ook niet veel voor te doen. Helaas vergeten we dat soms in deze drukke, hectische wereld waarin we vanalles ‘moeten’. Steeds vaker denk ik bij mezelf, geniet toch gewoon eventjes van dit moment. Van het hier en nu. Accepteer even dat je blij bent met wat je aan het doen bent, met wie je om je heen hebt, of waar je bent. Als ik dan alles bij elkaar optel, dan mag ik mezelf toch best gelukkig prijzen. Dit heldere moment had ik deze week, dus ik neem je even mee.

friends & family

Vorig weekend was ik een weekendje weg met Dennis, geheel spontaan gingen we een paar dagen naar Mallorca. Wat was dat heerlijk, even samen op pad en omdat het zo spontaan was, hoefde niks en alles mocht. Ook regende het de eerste dag, waardoor eigenlijk alles op de bonnefooi deden, gelukkig scheen daarna de zon. Nog leuker! Naast quality time met mijn vent was ik ook op bezoek bij mijn familie. Ik ging langs bij mijn neef die in een restaurant werkt op de boulevard van Palma. Ik sliep bij mijn nichtje, die in het appartement van mijn andere neef woont (volg je het nog?). Natuurlijk moest ik zaterdags bij mijn oom en tante eten, die heerlijke Spaanse lekkernijen neerzetten. Tot slot nog even een drankje in het hotel waar mijn oom werkt. Zo heb ik, op mijn ene neef na, die vaart, iedereen weer eventjes gezien. Zo fijn!

Kleine dingen
Cocktails op de boulevard in Palma
Verse gamba’s bij mijn oom en tante

events

Zo nu en dan word ik uitgenodigd voor een event, en oh wat vind ik dat toch altijd leuk. Samen met een paar anderen mocht ik mee met metMik.nl naar de opening van het dakterras Nest in Amsterdam. Bij aankomst bleek dat we niet alleen gingen proosten op de opening, maar ook leuke dingen gingen doen, waaronder proeven! Altijd leuk toch? Binnenkort lees je hier meer over. Ik heb al een tijdje niks geschreven over reizen en leuke dingen doen, dat wil ik weer terug brengen. Een paar leuke hotspots die ik onlangs bezocht heb zal ik met je delen.

Mik in oost
Het was allemaal zo perfect, niet eens een filter nodig!

Poes miauw

Al een paar maanden zaten we te denken om een kat te nemen. Ik wilde geen kitten maar ook geen schijndode kat. Via een Facebook groep kwam ik in contact met iemand die een nieuw baasje zocht voor haar kat. Ik was tweede in de rij voor een tweedehands kat. In maart gingen we langs en mochten we Elmo meteen meenemen.  Ze is 1 jaar oud en woont niet sinds anderhalve maand bij ons. Wat is ze lief!

Elmo
En dit is Elmo

even stil

Op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers over de hele wereld. Wat een heftige dag en avond. Je leest overal verhalen, je ziet ze op tv en hebt ze in je hoofd van voorgaande jaren. Ik vind het zo belangrijk om hier bij stil te staan, om dit aan alle kinderen mee te geven en om respect te tonen aan onze medemens. Ook dan weer realiseer ik me weer hoe lucky ik ben. Dat ik hier geboren ben, bij mijn ouders en in dit land. Juist om die reden vind ik 5 mei net zo belangrijk, vieren dat we vrij zijn! Dat wij niet in oorlog leven hier en tegelijkerheid dat aan alle mensen toewensen. Let’s hope one day. 

“ Imagine all the people
Living live in peace
You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will be as one “

Kleine dingen
Eerst even eten bij mijn ouders op 5 mei en daarna naar bevrijdingspop in Haarlem. Vaste prik!

en nu?

Een tijdje terug vertelde ik je hoe het met me gaat, dit lees je hier terug. Er zijn goede dagen en slechte momenten, dat heeft iedereen denk ik wel eens. Daarom besloot ik afgelopen week vaker stil te staan bij alle leuke dingen die ik meemaak, alle mooie momenten en echt genieten van het hier en nu. De dagen vliegen al zo snel voorbij, vind je niet?

Wat was jouw geluksmomentje de afgelopen week?

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

13 Comments

 • Josine Wille 11 May 2017 07:25

  Echt een aanrader. Een eiland voor iedereen! Ja he, echt die kleine dingen zijn het ‘m. Bedankt Evelyne 🙂

 • Evelyne 9 May 2017 20:47

  Mallorca! Daar wil ik ook graag eens naartoe. Het zit hem idd in de kleine dingen. Zo werd ik vandaag opeens gelukkig omdat iemand gewoon even naar mijn frustratie heeft geluisterd. Zo simpel kan het bij mij dus gaan.

 • Josine Wille 8 May 2017 23:38

  Oh echt? Die van jou zijn dan wel heel profi gelukt 🙂 Haha van de buurman, dat is ook grappig. El is ook via via, maar geen bekenden verder, lang leve Facebook. Oh krijg net een kopje van d’r, je krijgt de groetjes denk ik

 • Babs 8 May 2017 23:20

  El is ook leuk 🙂
  Ik heb geen merk-katten, mensen uit mijn oude straatje hadden een nestje… vader onbekend. Mijn vorige katten waren ook eigenlijk van de buurman, ik verzorgde ze altijd als hij weg was en toen kwamen de lieverds bij mij wonen. (hij ging samenwonen en zijn vriendin nam 3 katten mee, dat vonden ze veel te druk denk ik)

 • Josine Wille 8 May 2017 23:15

  Ja he, ik heb geen merk-kat zoals jij, maar ben er heel blij mee. De naam heb ik haar niet gegeven, d’r vorige baasje. Ik vind het best grappig, soms noem ik haar gewoon El hihi! Liefs Josine

 • Babs 8 May 2017 21:28

  Wat een schatje is Elmo! En een leuke naam!
  Wat een leuk koppie heeft ie.
  Heerlijk om er even uit te zijn en dan ook nog naar zo een mooie plek. Toen ik die garnalen zag was ik helemaal jaloers, ze zijn lekker en dan daar opeten, zalig gewoon.
  p.s die tas is ook geweldig!

 • Sheila 8 May 2017 09:03

  Wat tof dat je spontaan naar Mallorca bent gegaan en een kat een 2e huis hebt gegeven.

  Ook goed om te lezen dat je stil hebt gestaan bij de slachtoffers van nu en toen op 4 mei. Ik vind het belangrijk om dat te blijven doen en dat wil ik ook meegeven aan mijn kinderen.

 • Jonna@burgertrutjesNL 7 May 2017 22:03

  Volgend jaar wil ik echt een weekje naar Mallorca! Lijkt me zo mooi daar <3

 • Anne-Marie 7 May 2017 20:58

  Wat een schatje die Elmo. Heel goed om stil te staan bij alle geuksmomentjes, het zijn er vaak meer dan je denkt! Mijn geluksmomentje was het tekenen van mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Voelde voor mij als een enorme stap!

 • Josine Wille 7 May 2017 11:31

  Ja het was zo fijn, even weg. Ik vond 4 mei dit jaar ook heftiger, maar misschien ook omdat er zoveel gebeurd is rondom vluchtelingen en oorlog. Het komt zo dichtbij. Ja Elmo is een schatje, maar 1 is wel even genoeg hahaha! Liefs Josine

 • Josine Wille 7 May 2017 11:30

  Ah zo lief mam!! Heb heerlijk gegeten, hihi <3 xx

 • Hanneke 7 May 2017 11:00

  Wat een onwijs mooie nieuwsbrief‼️ En ja… mijn zusje en zwager kunnen heerlijk koken‼️Toppie; geniet van al wat goed is op je pad‼️ Mijn geluksmomentje??? Al mijn goudklompjes aan de dis.. een van de vele….❤️

 • Nancy Baten 7 May 2017 10:06

  Oh wat heerlijk om een paar dagen naar Mallorca te gaan! Geweldig eiland. Ik vond 4mei heftiger binnenkomen als voorgaande jaren ! Heel gek! En wat een schatje is Elmo, wij willen er nog een Mainecoon bij!

Leave a Reply