Een goed gesprek over bodyshaming, samen met Margo

Eerder zag je al een vlog van Margo & mij. We maakten die dag meerdere vlogs en tijdens mijn blog-break kwam ik deze video tegen en besloot deze toch te plaatsen. Het gaat namelijk over een belangrijk onderwerp, namelijk bodyshaming. Klik op de video hierboven om ons vlog hierover te zien en deel je mening.

margo

Misschien ken je Margo wel, ze is een blogger en schrijft over van alles en nog wat op hetismarg.nl Ze is een spontane Rotterdamse meid –kun je het horen?– en ik heb altijd ontzettend veel lol met haar. Het editten van dit filmpje duurde daarom ook erg lang, elke keer lag ik weer dubbel. De meeste onzin heb ik eruit geknipt hoor, ik zal het je besparen. Heb je de video hierboven al bekeken?

bodyshaming

bodyshaming

Je hoort er steeds meer over, bodyshaming. Misschien als je er over nadenkt, betrap je jezelf er ook wel eens op! Iemand beoordelen op zijn of haar uiterlijk. Dat gebeurd al heel snel. Als plus size blogger heb ik daar natuurlijk ook mee te maken, dan draait het om mijn figuur, mijn overgewicht. Een makkelijk target misschien, maar na al die jaren ben ik wel wat gewend hoor. Toch is het niet leuk en betrap ik andere curvy girls er ook wel eens op in de andere richting, met termen als skinny bitches en magere lat.

reacties

Het zijn meestal de mensen die mij niet kennen en mijn blog niet volgen die ietwat tactloos reageren op social media. Toen ik net begon met bloggen had ik een post over een nepleren short, gedragen op drie verschillende manieren. Hieronder zie je de foto’s hierbij. Hier kwamen zo ontzettend veel reacties op. En wat voor! Wat het met mij deed? 15 hele minuten was mijn hart gebroken, zat ik te snikken en wist ik even niet meer waarom ik was gaan bloggen. Ik ging naar bed en de volgende dag stond ik op en werd ik overladen met positieve reacties. What doen’t kill you makes you stronger. Hier lees je deze post en zie je meer foto’s.

bodyshaming

mening

Iedereen heeft het recht op zijn of haar eigen mening, die mag je geven. Alleen draait het om hoe je dan die mening geeft. Dat ik mijn foto’s online zet, sterker nog: vraag om jullie mening, betekent niet dat ik vraag om een respectloze reactie. Helaas waren dergelijke reacties van dames die geen eigen profielfoto hadden, maar eentje van hun huisdier. Deze dames vergeleken me dan ook met een model. Dat ben ik niet en zal ik ook nooit zijn. Als je het mij vraagt is een blogger iemand die laat zien hoe je zonder perfectie het ook allemaal kunt flikken!

heb jij wel eens te maken gehad met bodyshaming?

5 Responses

 1. Jenn

  Goed stuk! Ja, ik heb ook wel eens te maken gehad met bodyshaming, meer dan eens helaas, ik heb er ook wel eens over geschreven. Over het algemeen gun ik het ze niet om er op in te gaan, ik bijt op mijn tong en doe alsof ik niks gehoord heb, maar het doet pijn, en achteraf komen soms wel de tranen hoor. Andere keren laat ik juist wel merken dat ik het heb gehoord, en dan ben ik ook niet zo lief. Ligt denk ik ook aan de situatie. Maar bodyshaming is nooit oke.

  Reply
 2. Margo

  Hahaha wat een leuke dag was dit en ik moest ook vooral lachen om ons om het einde. Top dat je hem nog plaatst. Het onderwerp is altijd actueel! En we strijden er tegen 🙂 Love you babe!

  Reply
 3. Jeanet

  Ik ben blij dat jij/jullie zoveel aandacht aan bodyshaming geven want het is hard nodig! Soms krijg je een mening opgedrongen terwijl je daar niet om gevraagd hebt. Ik heb wel eens met bodyshaming te maken gehad maar het volgende voorbeeld was wel erg triest. Ik was met mijn man een paar dagen weg in een hotel. In dat hotel was een stel dat een tafel naast ons zat en de man wilde met zijn vrouw van plaatst ruilen omdat hij geen zin had om “dat” (ik dus) te hoeven zien. Zijn vrouw daar had ik pas medelijden mee, zij was duidelijk onderhanden genomen door een plastisch chirurg op meerdere plekken van haar lijf. Zij zat er ongelukkig bij, de eisen van haar man uit te voeren. Ik ben zoals gewoonlijk mijn stralende zelf en heb die man verteld wat ik van hem dacht! Ik pik niks.

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Jeanet, ja het is echt een belangrijk onderwerp waar men soms te makkelijk over denkt. Wat een vreselijk verhaal, is dat echt gebeurd? Wat erg. Jammer dat sommige mensen zo zijn he? Nergens voor nodig. Fijn om te lezen dat je er wat van hebt gezegd! Liefs, Josine

   Reply
   • Jeanet

    Ja dat is echt gebeurd een aantal jaren geleden. De man schrok toen ik hem op zijn gedrag aansprak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.