stofzuigen met de Bosch ProAnimal

stofzuigen met de Bosch ProAnimal

Voortaan de sporen wissen van het hectische huishouden van een terror peuter en poezenbeest met de Bosch ProAnimal stofzuiger

Wie had gedacht dat ik dolenthousiast zou schrijven over een stofzuiger? Deze moeke wordt blij van een schoon huis, maar het schoonmaken zelf is minder leuk, dus heb ik graag goed spul! Ik kreeg de Bosch ProAnimal. Dit rode bakbeest sjeest door mijn huis en wist alle sporen van twee fulltime werkende ouders, een peuter puber en wild poezenbeest.

Een schoon huis vind ik heerlijk, maar schoonmaken iets minder tof -zacht uitgedrukt. Het moet daarom makkelijk en snel gaan en op zo’n manier dat het zo min mogelijk nodig is. Daarom hou ik van de nieuwste snufjes op schoonmaakgebied. Ondanks ik niet van poetsen hou, ben ik wel dol op de kick als het dan eindelijk allemaal lekker fris en schoon is. Zeker met een klein meisje in huis die dol is op (eten) gooien en een poes die sinds haar komst allerlei nieuwe slaapplekjes zoekt.

Bosch ProAnimal

Een hele mond vol, de naam van deze stofzuiger, maar dat zegt het wel allemaal. Dit rode bakbeest heeft speciale snufjes waardoor het ideaal is voor mensen met huisdieren. Zo zit er een turboborstel bij met ronddraaiende borstels om kattenharen op te zuigen. Daar wordt ik blij van, want we wonen in een oud huis uit 1900 en is al erg stoffig. Ondanks dat onze kat een echte buitenpoes is, liggen er regelmatig dotten haar en met een mini rondbanjeren is het wel zo fris als dat goed schoon wordt. Wat er ook bij zit is een kierenuigmond (goed scrabble woord); hierdoor kun je ook op de moeilijkste plekken erbij.

  • makkelijk wendbaar
  • speciaal opzetstuk om dierenharen makkelijker op te zuigen; zowel grote oppervlaktes als klein
  • makkelijk te bedienen knop met verschillende standen
  • lichtgewicht
  • fijne handgreep

De stofzuiger heeft een flink vermogen, dit is ook wel nodig om die haren goed te kunnen verwijderen. Dit geeft wel wat meer lawaai, maar je hoeft voor gewoon stofzuigerwerk het niet continue op z’n hoogste vermogen te hebben staan wanneer je bezig bent. Doordat het een krachtig apparaat is en goed zuigt is het ook zeer geschikt voor mensen met allergieën.

snoerloos versus snoer

Twee jaar geleden vroeg ik een snoerloze stofzuiger voor mijn verjaardag. Hoogzwanger werd ik gepest hoe ik nu al een moeke was geworden, met mijn huishoudelijke apparaten als verjaardagscadeau. Het is heel handig om snel even wat schoon te maken, zeker met een klein kindje. Toch vond ik het niet ‘genoeg’ om het hele huis mee schoon te maken tijdens de wekelijkse poetsbeurt. Nadat ik deze stofzuiger had gebruikt, wist ik dat mijn oude snoer stofzuigertje niet meer zo goed was dus het werd tijd voor een nieuwe. Dit wordt dan ook mijn eerste review in huishoudelijke apparatuur, want ik kreeg dit nieuwe speeltje: de Bosch ProAnimal.

Nu ik van beide typen stofzuiger het neusje van de zalm heb, merk ik wel verschil. Het moeten opladen en rekening houden met de batterij is wat ik minder fijn vind aan de snoerloze stofzuiger. Ook merk ik dat ik minder goed in de hoekjes kom en ik toch niet zo snel de opzetstukken gebruik. Deze stofzuiger heeft weliswaar een snoer wat natuurlijk minder praktisch is, maar doordat het heel wendbaar is ga ik gemakkelijk door het huis er mee. Het snoer rolt makkelijk in en uit en is ook lang genoeg, zo’n 12 meter. Handig ook als je het zou willen gebruiken om je auto schoon te maken voor de deur. Het enige verschil -wat ik ook echt nadelig vind- is dat dit apparaat een stofzuigerzak nodig heeft. Iets wat toch weer meer afval produceert terwijl je schoonmaakt.

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like