dit is dé kleur van 2017

dit is dé kleur van 2017

Benieuwd naar de laatste kleuren trend voor het nieuwe jaar. Dit is dé kleur van 2017: greenery

Elk jaar kiest het kleureninstituut Pantone de kleur van het jaar. Dit jaar kiezen ze voor greenery, een frisse kleur groen. Het is een levendige, geel-groene kleur met wat zest-achtig geel erin. Volgens het instituut staat het symbool voor een nieuw begin, een frisse start. Iets waar we, in de huidige cultuur, allemaal naar op zoek zijn. Het geeft je een gevoel van buiten zijn, van leven, vernieuwen en herstellen. Diep inademen, op zoek gaan naar je eigen geluk, persoonlijke passie en vitaliteit is wat de kleur teweeg zal brengen. Klik op de afbeelding hierboven om de inspiratie video te bekijken.

“a symbolic color selection; a color snapshot of what we see taking place in our global culture that serves as an expression of a mood and an attitude”

aldus pantone

Naast dat deze kleur groen het helemaal gaat worden in 2017, geven ze ook aan dat het goed te combineren is in alle seizoenen. Het kan uitstekend bij neutrale en heldere kleuren. Daarnaast ook bij donkere, diepere kleuren, pastel, metallics en zelfs bij de kleuren van 2016 Rose Quarts (licht roze) en Serenity (baby blauw). Niet alleen op het gebied van mode overigens, maar ook op het gebied van beauty, interieur en grafisch ontwerp. Bekijk hier deze kleuren palettes.

pantone het kleureninstituut

Het kleureninstituut Pantone is wereldwijd de standaard voor kleuraanduiding. Zelf heb ik er altijd mee gewerkt tijdens mijn werk in de mode. Wanneer we een kleur uitzochten voor de nieuwe collectie, hing daar altijd een kleurnummer aan, wat terug te vinden is in de vele boeken van Pantone. Het is een handige methode, want iedereen weet zo wat je bedoeld. Dus wanneer ik een kleur besprak met een leverancier in China of India, dan bespraken we de pantone nummers. Op basis hiervan kregen we dan een zogeheten lab dip, een klein stukje stof dat was ingeverfd met een bepaald recept. Dat vergeleek ik dan met de originele kleur en zo kwam de juiste kleur -per stof- in de winkel. Wanneer hier iets misgaat, is dus wat je ziet wanneer je iets in een winkel wilt kopen en je er niks bij kunt vinden wat matcht. Oeps!

dit is dé kleur van 2017

greenery een heftige kleur

“Oei!” Dat was toch wel mijn eerste reactie. Groen vind ik een mooie kleur, de diepe, donkere variant. Deze felle kleur, daar moet ik toch wel even aan wennen. Snel ging ik op zoek naar leuke items met deze nieuwe trend kleur, wat nog best lastig bleek! Er is nog veel te vinden in de khaki en army tonen (die overigens goed matchen bij greenery), maar weinig echt groen. Deze items vond ik heel leuk en komen aardig in de buurt. Ik denk dat je deze kleur vooral terug ziet in een afgezwakte vorm, of in een print. De tassen van Ted Baker vind ik altijd zo leuk wishlist en opvallende sieraden en accessoires, daar hou ik ook wel van. Ik ben benieuwd hoe snel deze kleur zal gaan wennen. 

Er werd een video gemaakt door Pantone over deze kleur:

lees ook: dit is dé kleur van 2016

dit is de trendkleur volgens pantone voor 2017

source: pantone | images: unsplash.com

Josine Wille
Hi, welcome on theBiggerBlog.com! Read all about my passion for fashion, love for beauty & make up and much more.. Let me know what you think, I love to receive your messages. With love, Josine

You May Also Like

10 Comments

 • Hanneke 17 January 2017 10:33

  Het is even wennen… maar wel fris idd…

 • Aileen 16 January 2017 23:24

  Donker groen vind ik wel mooi in kleding maar de kleur uit het filmpje wordt ik nou niet zo heel blij van…

 • Yvette 16 January 2017 17:01

  Oh, dit vind ik eigenlijk wel leuk ja! Ik draag eigenlijk nooit groen, meestal zwart, rood, paars, dat soort tinten. Maar hier moet ik toch eens wat van in huis halen! 🙂

 • Annelies 16 January 2017 15:04

  Oeeeh die Freya bikini had ik vorige zomer willen kopen, was helaas niet meer in mijn maat. Zou chill zijn als die dit jaar weer in de collectie zit!

 • sammie 16 January 2017 12:15

  Ik vind groen leuk, het is de favoriete kleur van mijn vriend ook, maar als kleding voor mezelf.. Legergroen vind ik wel tof maar lichter ga ik niet.

 • Karen 16 January 2017 11:33

  Dat jasje met die palmen vind ik geweldig. Deze kleur is ook niet mijn kleur, alhoewel ik dol op donker/legergroen ben.
  BTW… mogen die sneeuwvlokjes weg. Ze werken op m’n zenuwen. 😉

  • theBiggerBlog – Josine 16 January 2017 14:30

   Ja dat jasje is ook mijn favoriet hoor! Ik ben benieuwd wat ze van deze kleur gaan maken in modeland. Haha, ha hoor, stond vandaag op de planning dus je hebt geluk 😉 Ik zie dit trouwens minimaal, maar ik werk dan ook op een iMac met 26”

 • Lesley 16 January 2017 10:30

  Mijn eerste reactie was exact zoals die van jou. Oei haha. Ik vind groen mooi maar hier moet ik echt even aan wennen. De kleuren van vorig jaar liggen mij toch nog meer 😉 Het palmbomen jasje is erg leuk!

Leave a Reply