Nooit genoeg sierraden, maar na jarenlang simpele sierraden te hebben gedragen vond ik het tijd voor echte gouden sierraden

Toen Dennis me vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde wist ik het eigenlijk niet. Ik ben in December jarig en ben materialistisch gezien een gelukkig mens, ik heb bijna alles wat ik wil. Wat vraag je dan voor je verjaardag? Iets bijzonders, was mijn plan. Ik wilde een ring, een gouden ring. Maar bij een mooie gouden ring horen natuurlijk ook bijpassende oorbellen. Een luxe probleem! Ik ging op zoek naar de perfecte gouden sierraden.

dé ring

Ik zal je vast uit een droom halen, dit is niet dé ring nee. Eens in de zoveel jaar krijg ik een ring van Dennis, voor mijn verjaardag, Valentijn of op vakantie maar de grote vraag is daarbij nooit gesteld. Inmiddels heb ik me daar bij neergelegd (vraag niet hoe) maar dat betekent niet dat ik niet kan genieten van zo’n prachtig ringetje aan mijn vingers. Enfin, terug naar December. Ik vroeg een ring maar had geen idee wat zoiets kost. Het enige wat ik wist is dat ik waarschijnlijk geen enkele ring zou passen, leuk vooruitzicht.

gouden sierraden

We gingen naar meerdere juweliers, ik zocht online, maar nergens zag ik iets wat ik echt leuk vond. Tot ik deze ring, een soortgelijke, tegenkwam. Ze konden het precies maken in mijn maat, maar dat wilde ik niet. Ik wilde een ring die ik zou passen en dus zocht ik verder. Als een wonder vond ik de juiste ring en die ging tot maat 60, wat ongeveer mijn ringmaat is. Ik draag ze graag iets losser en heb ’s zomers vaak opgezette vingers. Helemaal gelukkig was ik, eindelijk een ring waar ik helemaal verliefd op ben en beschikbaar in mijn maat.

matching sierraden

Zo decadent als ik was vroeg ik om een gouden ring, maar wat draag je daarbij? De legio plastic oorbelletjes zijn leuk voor kleur, maar is natuurlijk niet tijdloos en past ook niet overal bij. Mijn luxe probleem ontstond: ik had geen matching oorbellen bij mijn ring. Als je me kent dan weet je dat ik doorsla in het matchen. De nep-gouden sierraadjes vond ik er niet mooi bij en zelfs afdoen aan de ring. Dus ging ik op zoek naar tijdloze, stijlvolle oorbellen en die vond ik!

gouden sierraden

Noem het toeval of gewoon puur geluk hebben, maar ik mocht een paar oorbellen uitkiezen van Lucardi! Je begrijpt, ik ging op zoek naar gouden oorbellen binnen mijn budget, ik vond deze ronde oorbelletjes. Ze zijn rond en hebben een diameter van 1 cm en hebben stekertjes aan de achterkant. Voor mij de perfecte basis oorbelletjes, die ik dagelijks kan dragen en overal bij passen. Ik heb een litteken op mijn oorlel, omdat ik vroeger heel vaak een ontstoken oorgaatje had en dus zit er een flinke donkere plek op. Het ziet er vreemd uit en dus draag ik graag een wat groter oorknopje om het te verbergen. Deze passen perfect!

gold plated

Echte gouden oorbellen voor die prijs (ja, ze zijn in de uitverkoop nu) kan toch niet? Nee dat klopt. De oorbelletjes zijn gold plated. Dat houdt in dat de oorbellen van een bepaald materiaal zijn gemaakt en er zit een laagje overheen. Bij gold plated, ook wel verguld genoemd, zijn de oorbellen gemaakt van messing of koper en zit er een laagje goud overheen. Tijdens een speciaal proces wordt er eerst een laagje koper over de sierraden gedaan, hierdoor blijft het goud beter hechten. Vervolgens krijgt het een ‘goud badje’ en daarna wordt het met een elektrisch proces afgemaakt waardoor het goud blijft zitten. Lees hier alle ins & outs.

Doordat het sierraad niet van puur goud is kan het gaan slijten. De kleur zal niet verminderen, maar wel slijten doordat het laagje dunner wordt. Afhankelijk van de dikte van het laagje en hoe goed de gebruikte materialen zijn, zal het 1-5 jaar mooi blijven. Dit hangt natuurlijk ook allemaal af van hoe vaak je het draagt, hoe intensief je het gebruikt en ook de zuurtegraad van je huid.

gouden sierraden

tips

  • wordt je sierraad groen? Was het met lauw warm water en maak het schoon met een zachte doek
  • breng eerst je parfum en/of haarlak of andere producten aan voordat je je sierraden om of aan doet
  • draag je sierraden niet tijdens douchen, sporten of wanneer je veel in het water zit

 

 

oorbellen c/o Lucardi [shop hier]
ring Blush [shop hier]

wat is jouw mooiste sierraad?

 

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: