Mooi nieuws uit het land der mode, Eloquii is een samenwerking aangegaan dan niemand minder dan Missoni

Eén van de mooiste merken van dit moment vind ik Eloquii. Een uitgesproken label, wat durft en ook nog eens een plus size collectie is. Hier zie je enkele items uit de collectie en vertel ik je hoe deze tot stand is gekomen.

Eloquii

Dit Amerikaanse merk is opgezet door dames die vinden dat mode en er stijlvol uitzien niet hoeft te stoppen bij maat US12, wat ongeveer een Europese maat 44 is. Dit merk gaat van maat US 14 tot en met 28, oftewel maat 46 tot en met 58. Een prachtig concept natuurlijk, iets waar ik alleen van zou durven dromen. Over het algemeen vind ik hun items altijd erg complimenteus voor het vrouwelijk lichaam. De kleding heeft vaak mooie vormen, goed kleurgebruik en mooie dessins. Natuurlijk is dat ook een kwestie van smaak, ik hou van kakkineus dus alles met bandjes, kanten en strikjes vind ik geweldig! Deze collectie is toch weer heel anders, en terecht.

Missoni

Eén van de bekendste Italiaanse modehuizen is Missoni, die bekend staat om hun kleurgebruik en waar veel prints op gebaseerd zijn. De jongste telg is Terese Maccapani Missoni, die eigenlijk geen ontwerpster is maar zich al sinds kinds-af-aan bezig houd met mode en ontwerpen achter de schermen. Haar moeder Angela is de creative director van Missoni en dus is het modevak haar niet onbekend. Desondanks vroeg Eloquii haar voor een samenwerking, omdat de ervaring en mode haar met de paplepel is ingegoten. Een interview met haar lees je terug op de website van Eloquii, klik hier.

Eloquii X Missoni

collectie

Dit is zo’n collectie waar je naar kijkt en dan heb je meteen zin om op vakantie te gaan. Prachtige kleuren, ’s zomerse vibes en mooie materialen maken dit echt een geweldige collectie. Zo schrijft Eloquii ook over de items dat ze een gevoel geven van vakantie, jet-setting en luxe. De jonge Italiaanse ontwerpster is daar niet onbekend mee en heeft veel gereisd. Terese legt uit waar haar inspiratie vandaan komt:

 “Whenever I travel, I always bring back a souvenir. For this collection I unlocked my memories”

Ze schrijft dat ze altijd een souvenir meeneemt wanneer ze reist. In dit geval heeft ze haar herinneringen gebruikt om deze collectie te ontwerpen. Zoals je misschien wel verwacht is het een limited edition capsule collection. Het is geproduceerd in kleine oplagen, dus wanneer iets is uitverkocht dan is het ook echt op. Ontzettend jammer, want er zijn dus nu al items uitverkocht! Hieronder zie je het filmpje van Eloquii die ze op instagram* gezet hebben. (Mocht je geen instagram hebben dan zal dit filmpje niet zichtbaar worden.)

Dat het gebaseerd is op jet-setting zie je terug in de collectie, maar ook in de prijzen. De items zijn niet goedkoop, maar wel van de mooiste stoffen gemaakt. Denk aan zijde en kanten stoffen die gebruikt zijn voor deze collectie. Lange zwierige jurken en rokken, dat is ook niet goedkoop om te maken met dure stoffen.

verkoop in Nederland

Helaas zijn er geen Eloquii winkels of boetieks in Nederland die het merk verkopen. Natuurlijk kun je wel online shoppen bij Eloquii want ze verschepen wel naar Nederland maar let wel op: lange levertijd, retourneren is erg prijzig en je kunt ook te maken krijgen met douane en invoerrechten. Tot voor kort verkocht Zalando dit merk, maar helaas niet meer. 

Eloquii X MissoniEloquii X Missoni

Ze hebben binnenkort één winkel en verkopen verder alleen online en via grote webshops. Zo nu en dan hebben ze een pop-up store dus mocht je naar Amerika gaan, hou dan hun website in de gaten.

wat vind jij van deze items?

One Response

  1. yvonne

    Er zitten wel een aantal mooie items bij, zoals het gehaakte jasje en de rode rok. Over de vissenrok twijfel ik nog… Denk dat ik hem leuker vind zonder de vissen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.