Wat trek je aan? In deze LBD parade laat ik je beste zwarte jurkjes zien, geschikt voor elk moment

Een dilemma in je kledingkast? Heb je dan wel de juiste LBD hangen, oftewel de juiste little black dress? Dit is wat mij betreft het belangrijkste musthave in een dameskast. Waarom? Omdat je zo’n jurkje zo kunt stylen zodat je het altijd aan kunt. Je grijpt zo nooit mis in tijden van nood. Nadat ik geattendeerd werd op de plus size collectie van Zalando, nam ik een kijkje en vond zulke leuke items. Ik heb weer zoveel shopping inspiratie opgedaan!

de klassieke LBD

In de jaren 1920 bracht Chanel een simpel zwart jurkje een simpel zwart jurkje, geschikt voor elke vrouw van elke klasse. Dit jurkje is de basis voor de huidige LBD. Een zwarte avondjurk of cocktail jurk, kort en helemaal in het zwart. Klassieke opties voor een LBD zijn de onderstaande jurkjes. Een simpele snit, perfect voor elke gelegenheid.

de elke dag LBD

Een zwart jurkje is niet meer weg te denken uit de collectie en er zijn ook wat minder geklede opties inmiddels. Ik noem dit soort jurkjes een vredelde pyjama, ze zitten zo lekker dat je ze elke dag aan wilt, maar niemand ziet het er aan af. De manier waarop je het styled zorgt voor welke look je die dag gaat.

de wauw LBD

Alhoewel de gemiddelde Nederlandse vrouw voor de elke dag LBD zou willen gaan, zijn er ook altijd van die momenten dat je er echt goed gekleed uit wilt zien. Ook voor die momenten zijn er LBD-tjes, net wat meer gekleed, andere stoffen en wat opvallender. Perfect voor dat ene feestje, dat chique diner of die uitgedoste gelegenheid.

styling

Je kunt zo’n jurkje op verschillende manieren dragen. Zeker het klassieke jurkje! Deze draag je naar een nette gelegenheid met een mooie panty, of verzorgde blote benen. Een mooi schoentje eronder, met een hakje bijvoorbeeld. Je accessoires maken het af. Prachtige oorbellen en een mooie clutch, opgestoken haar en mooie make up zorgen ervoor dat je de perfecte klassieke look helemaal rockt. De volgende dag trek je dit jurkje weer aan, met een dikke panty, sneakers, een biker jackje en je normale handtas en go! De andere opties zijn wat minder makkelijk. De veredelde pyjama is een no-go voor een chique feestje vind ik. De wauw-jurkjes zou ik zeker ook op de normale dagen dragen, maar dat ben ik! Elke dag is weer een feestje.

banner

4 Responses

 1. mirjam

  Ohh die met dat glitterkraagje is leuk! Komen ze allemaal bij Zalando vandaan??

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hi Mirjam,
   Ja ze komen allemaal bij Zalando vandaag! Wel zo makkelijk shoppen 😉 Liefs Josine

   Reply
 2. Debbie

  Die jurkjes met kant aan de bovenkant vind ik nu het leukst. Het lastige is dat je niet veel details kunt ontdekken aan zo’n zwarte jurk. Het zwart zit in de weg 😛 (of ligt dat aan mijn ogen?)

  Reply
 3. Lesley

  Links onder die met dat doorschijnende en die stipjes vind ik het leukst <3 ik hou wel van zwarte jurkjes. Moet alleen uitkijken dat ik ook andere dingen aantrek haha

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.