de juiste maat

Hou op met denken over welk lettertje erin je kleding staat en draag de juiste maat

Op deze manier kun je er nog beter uitzien dan je al doet! Vaak shoppen vrouwen standaard dezelfde maat. Soms vergeten ze zelfs even te kijken of het echt wel past. Zeker dames wiens lichaam onlangs is veranderd. Bijvoorbeeld door af te vallen of juist door aan te komen, door hormonale veranderingen of gewoon doordat je wat ouder wordt. Vergeet niet dat zulke veranderingen ook echt de shape van je lichaam kan veranderen.
de juiste maat

te groot

Eigenlijk alle vrouwen hebben snel de neiging een maat te groot kopen. Als je dik bent –ja ik zeg het zoals het is– betekent het niet dat je standaard de grootste maat nodig hebt die op het rek hangt. Nee, je hebt jouw maat nodig! Hoe weet je wanneer iets echt te groot is?

 • als de schoudernaden van je schouders af vallen en dit was niet zo ontworpen, dan is het bovenstuk te groot voor je.
 • wanneer de onderkant van je top of blouse helemaal gaat golven of plooien, dan is deze duidelijk te wijd.
 • als je een grote blaas ziet op de heupen bij een rok of broek, dan is deze te wijd. Dit kan zijn rondom de heupen, of onder de billen. Waarschijnlijk pakte je deze maat vanwege de taille, kies dan voor een lager model.
 • ben je kort van stuk, dan kan kleding er ook snel te groot uitzien wanneer iets lang(er) valt.

de juiste maatNatuurlijk gaat het om je eigen smaak en mening maar er zijn een paar standaard regels, als je het mij vraagt. Deze regels zijn overigens toepasbaar op elke kledingmaat. Ik vind het namelijk niet erg om dik of voller te zijn, maar ik vind het niet fijn om al mijn bubbels, randjes en putten te laten zien dus die wil ik graag subtiel verbloemen.

 

 

te klein

Trots zijn op je eigen lichaam is iets wat ik enorm waardeer en hopelijk doet elke vrouw dat op een dag. Dat betekent niet dat het nodig is om altijd een flink decolleté te laten zien, strakke kleding te dragen en korte jurkjes. Je kunt je lichaam ook op andere manieren benadrukken. Hou je van niets-verhullende kleding, kies dan voor iets wat goed zit en de juiste maat heeft.

 • misschien heb je wel de juiste maat aan, maar tekent de stof erg. Probeer een andere style of pas een maat groter.
 • past een blouse niet goed dicht op de buste, probeer dan eens een strak hemdje onder je kleding te dragen of een minimizer bh. Het is ook een optie de bandjes van je BH iets strakker te zetten, misschien zit jouw buste-punt lager dan het model.
 • de stand van de broekspijpen kunnen de pasvorm bepalen. Misschien zit een broek goed, maar is het toch echt te klein. Dit merk je bij bukken of wanneer je wilt gaan zitten. Probeer dit even tijdens het passen.

tips & trucs

 • door continue je shirt ver over je billen te trekken wordt je niet slanker. Sterker nog, je accentueert zo je heupen en je billen en je lijkt er zelfs breder door. Wil je persé je heupen verdoezelen, draag dan een donkere broek en wat fellere of sprekende top, dan gaan de ogen daarheen.
 • draag onder strakke jurkjes een onderjurkje, zodat de stof mooi valt en niet tekent.
 • altijd even de achterkant bekijken! Soms zit iets heel leuk en als je de achterkant bekijkt zie je allerlei bulten en putten waarvan je het bestaan niet eens af wist
 • de juiste basis items zijn belangrijk. Door een strak hemdje of onderjurkje te dragen onder je kleding kan een groot verschil uitmaken. Zeker met glanzende stoffen of dunne stoffen helpt dit tegen doorschijnen en tekenen.

Waar shop jij? Check altijd je eigen maat. Elke winkel is anders en de items binnen elke winkel kunnen ook weer variëren. Veel winkels hebben een standaard maten systeem, afhankelijk uit welk land ze komen. Zo vallen de Duitse en Nederlandse maten vrij groot, terwijl de zuidelijke landen klein vallen. Zoals Spanje, Frankrijk en België.

 

images: theBiggerBlog.com & beyond-bananas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: