Girl talk. Ik deel veel met jullie, bijna alles toch? Laten we eens een beha praatje houden

Ik ben dol op shoppen, maar het enige waar ik echt een hekel aan heb is ondergoed shoppen. Jazeker, er is dus iets wat ik niet graag shop.

paskamer perikelen

Ken je dat wanneer je in een paskamer staat en je bijna zeker weet dat je het niet past? Dat is altijd het geval bij met mij en beha’s. Ik haat die dingen! LingaDore wilde de uitdaging wel aan en vroeg mij een setje uit te kiezen. Paste dit wel? Ik ging de uitdaging aan, met niet zo maar een BH, nee een halter BH.


beha praatje beha praatje


Ik koos voor deze oranje-roze kleur omdat je een halter BH doorgaans in de zomer draagt. Het staat mooi bij mijn gebruinde huid én kan ook onder wit, zonder dat het doorschijnt. De BH heeft handige clipjes waardoor je het zowel als halter kunt dragen als gewoon.

Wist je trouwens dat de meeste vrouwen niet de juiste maat dragen? Ik geloof dat zo’n 70% van de Nederlandse vrouwen de verkeerde maat draagt! Ik was al een tijdje op zoek naar een multi-draagbare BH maar na 3 winkels ben ik er maar mee gestopt. Als je dan ook sommige verhalen van verkoopsters hoort.. Naar mijn idee moet een beha goed passen, comfortabel en zelfs lekker zitten. Dus die verhalen over dat het strak moet zitten, uit moet lopen etcetera vind ik echt bull shit (sorry voor het taalgebruik). Weet je, als ik ze dan toch koop dan draag ik toch altijd weer die oude beha’s.

Je zult je dus wel voor kunnen stellen dat ik even niet wist hoe ik moest reageren toen de dames van Bobbery voorstelde om een setje van LingaDore op te sturen uit de uni-fit collectie. Ik gaf mijn maten door en gaf aan dat ik nogal een lastige ben daarin.. Ze zouden het opsturen en ik ging er eigenlijk al vanuit dat ik het zou moeten retourneren.


beha praat

LingaDore Daily Lace uni-fit balconet bh


Het pakje kwam binnen en ik was toch bang dat het niets was, ik hou niet van negatieve reviews schrijven en zeker niet over beha’s, want het ligt aan mij en niet aan de pasvorm denk ik dan. Voor plus size dames met een volle borst is er goed te shoppen maar met een kleinere buste is dat toch lastiger. Vol goede hoop maakte ik het open en ging ik het passen.

een wonder.. het past!

Ik deed de beha aan en de omvang paste, dat was al nieuw voor me. Mooie brede band met drie haakjes breed. Eenmaal aan en de bandjes bijgesteld bleek de beha gewoon goed te zitten! Er zaten losse bandjes bij zodat je er een halter beha van kon maken, net zoals je ziet op de foto. Ook dat zat goed. Ik was helemaal blij! LingaDore beweert dat zij beha’s maken voor elke vrouw en dat kan ik beamen. Ik kreeg er ook een broekje bij, maar zo lief als ik jullie vind, sommige dingen fotografeer ik niet. Het broekje is maat XXL en past prima, alleen is wat smaller van snit vergeleken met wat ik normaal draag. Het setje is in allerlei kleuren verkrijgbaar.

wat is jouw favoriete BH merk?

 

lees ook: mijn nieuwe strapless BH’s

girl talk: strapless bh

 

10 Responses

 1. José

  Leuke Blog met een goede tip! Ik heb allemaal vriendinnen die de mooiste en sexieste lingerie bij de hunkemöller weghalen, maar zelf ben ik helaas niet gemaakt voor deze BH’s. Gelukkig zijn er ook nog andere merken die mij wel mooi passen en ook heel mooi kunnen zijn!

  Reply
 2. Hanneke

  Wat een leuk blog weer Josine… Én een leuke tip… Had nog niet van dit merk gehoord….. thnx….‼️

  Reply
 3. Debora Verryckt

  ja dag gemakkelijk shoppen voor een vollere buste…ik heb een E cup en ik vind in bijna geen enkele winkel mijn pasvorm. Als ik die dan tegen kom dan koop ik het natuurlijk meteen…ik ben trouwens nog altijd op zoek naar de prefecte BH om zonder bandjes te dragen…sommige zijn wel ok maar er is altijd wel iets waardoor ik zeg van neen dat is het niet

  Reply
  • Mirjam

   Ik heb ook een D/E cup en zojuist (door deze blog) een bh van Lingadore binnen gekregen. Zit perfect!

   Reply
  • Nora

   Hé Debora…ik dacht het zelfde. Volle buste leuk shoppen no way.
   Maar, farfalina lingerie heeft een webshop en sinds kort een echte winkel. Super goede service en heel uitgebreid assortiment. Inmiddels heb ik zelfs een collectie bh’s.
   Tip van de dag 🙂

   Reply
 4. Mirjam

  Wow die staat je echt heel mooi! Ik vind Bh’s kopen ook vreselijk. Ben al eens opgemeten en de maat die ik altijd pakte klopte aardig, maar nog steeds als ik nu iets pas in de maat die ze mij geadviseerd hebben zit het voor geen meter. Ik slaag soms met een beetje geluk nog wel eens bij de Hema maar ook daar vallen de bh’s in dezelfde maat allemaal weer anders.
  Heb even gekeken op de site van LingaDore en de prijs valt me alles mee!

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Ah, dus je herkent het wel he? Ja ik vond het ook een leuke prijs en een fijne bh!

   Reply
   • Mirjam

    Heb er meteen een besteld 🙂 helaas geen winkel in de buurt hier dus hopen dat de maat voor mij ook goed is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.