Kevin Murphy shampoo & conditioner [review]

Kevin Murphy shampoo & conditioner [review]

Het gebruik van de juiste shampoo maakt echt verschil. Dat merkte ik pas echt toen ik na kappersbezoek de producten van Kevin Murphy kocht en ging gebruiken. Lees hier mijn review

Als je me volgt op instagram dan weet je dat ik een paar weken geleden naar de kapper ben geweest. Eerlijk gezegd ga ik niet zo vaak, zeker niet na de vorige keer! Het was toen een stuk korter geknipt dan afgesproken, dus dat gaf wel een deuk in mijn vertrouwen voor de kapper. Dus, ik besloot terug te gaan naar de kapper waar ik altijd heen ging. Van te voren had ik aangegeven dat ik alleen wassen-knippen-stylen nodig had, maar ook graag advies wilde over hair extentions. Ik baalde zo ontzettend van mijn dunner geworden haar, er moest echt iets gebeuren.

Kevin Murphy op kappersadvies

Waarom extensions? De laatste paar jaar is mijn haar ontzettend dun geworden. Tijd voor goed advies! Wat me totaal verbaasde was de vraag “wat gebruik je voor je gezicht?”. Mijn gezicht, wat heeft dat er nu meer te maken? Voor mijn gezicht gebruik ik producten die parabenen vrij zijn, dus geen gekke siliconen en toevoegingen. Wat had dat dan met mijn haar te maken en de extentions? Toen “wat gebruik je voor je haar?”. Dat is een hair repair shampoo, op het moment gebruik ik Dove.

lees ook: welke troep zit er in cosmetica en hoe herken je het?

Het duurde even voor ik me realiseerde wat ze bedoelde. Voor mijn gezicht denk ik na over wat ik er op smeer, wat de ingrediënten zijn en waar het voor dient. Ik dacht dat dus ook te doen met mijn haar, tenslotte gebruikte ik een hair repair shampoo. Maar dat bleek ver van voldoende te zijn, om zomaar iets te kopen wat toevallig in de aanbieding is. Al snel legde de kapper me uit dat de ‘troep’ die je niet op je gezicht wilt smeren, je ook niet in je haar moet smeren. Best logisch toch? Maar waarom dan niet?

Siliconen en/of parabenen kunnen tijdelijk een goed effect hebben op je haar. Enkele weken lijkt het alsof het voller, steviger en sterker is met lekker veel volume. Na een tijdje zal dat ophouden, deze ingrediënten bouwen namelijk op in het haar. Dus elke keer wanneer je het gebruikt vormt er een laagje over je haar, wat als het ware steeds meer opbouwt. Datgene wat voor veerkrachtigheid zorgt wordt op de lange duur dus iets wat alleen nog maar verzwaard.

shampoo

Kevin Murphy shampoo & conditioner

Allereerst kreeg ik een haarmasker  om de meeste siliconen te verwijderen. Dit is wat mijn haar dus zo zwaar en slap maakt, terwijl ik juist volume wil! Ze waste mijn haar met de shampoo en vervolgens gebruikte ze ook de conditioner. Iets wat ik al skip, om zo slapheid te voorkomen en nam ik de droge punten voor lief. Nu dus niet meer. Na een fresh haircut en nieuwe shampoo en conditioner ga ik eens proberen of het echt werkt. De shampoo gebruik ik voor mijn hele haar en doe ik alleen twee keer wanneer het echt vies is of vol met haarproducten. De conditioner breng ik alleen aan op de punten en was ik goed uit. 

review Kevin Murphy Plumping Wash

Van beide producten, zowel de shampoo als de conditioner heb je maar heel weinig nodig. Ik denk van de shampoo een walnoot en de conditioner nog iets minder. Ik masseer het goed in, maar het schuimt niet heel erg. Dit vond ik heel erg wennen en was bijna geneigd om meer shampoo te gebruiken. Wanneer ik veel haarlak had gebruikt, waste ik mijn haar twee maal, dat was wel echt nodig. Maar bij normaal vies haar, dus iets vettig, kon ik prima uit de voeten met eenmaal wassen. Wel gebruikte ik elke keer de conditioner voor de punten, wat toch echt wel een mooier effect heeft, zeker na het föhnen is het minder droog en broos.

Ik ben heel blij met deze shampoo want ik merk dus echt verschil. Een betere volume en veel minder pluizig. Ik heb ook minder haarproducten nodig, als lak en texture powder. Geen hair extentions dus! Eerst maar eens mijn haar op de juiste manier verzorgen. Wat vind je van mijn nieuwe, korte koppie? sorry voor de wazige selfie! Dit was in de kappersstoel na de behandelingen. Wel vond ik het erg aan de prijs en weet ik nog niet zeker of ik dit weer zal aanschaffen, of op zoek ga naar een goedkoper alternatief.

 • shampoo of conditioner € 37,50 voor 250 ml
 • alle producten van Kevin Murphy zijn dierproefvrij
shampoo, kevin murphy review, volume shampoo, dierproefvrij, plumping wash, meer volume in haar, thebiggerblog, kappersadvies, kapperswinkel, speciale shampoo, speciale conditioneer, volumineus

shampoo maakt verschil

Iets wat ik al jaren ontken, wat voelt als een verkoop truc bij de kapper is dat ze altijd roepen dat de juiste shampoo echt verschil maakt. Is dat echt zo? Mijn kapper verkoopt onder andere de producten van Kevin Murphy. Ik gebruikte de Plumping Wash, deze helpt tegen dunner wordend haar en om haaruitval te voorkomen. Ik heb dit nu drie weken geprobeerd en ik merk echt verschil! 

Ik schreef al eerder dat het niet goedkoop was, voor mij althans. In December ben ik jarig, dus het lijkt me een goed idee om dit te vragen voor mijn verjaardag of de aankomende feestdagen. Mocht je dit ook willen proberen, zoek dan even de kleine versies om te proberen. De shampoo gebruik ik meer dan de conditioner, dus ik zou een grotere fles shampoo nemen de volgende keer en een kleinere conditioner. Shop hier de shampoo:

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

4 Comments

 • Hanneke 7 January 2017 14:27

  Leerzaam artikel, ga het proberen…❓

 • Debbie 16 November 2016 10:34

  En staat je mooi, dat korte koppie!

 • Debbie 16 November 2016 10:31

  Jaaaaaa, een goede shampoo is zeker nodig. Ik gebruik al jaren shampoo van I.C.O.N. en sinds kort ook een conditioner van dat merk. Kost rond de 20 euro voor 250ml. Fijn in gebruik en ruikt heerlijk.
  Deze Kevin Murphy kost ongeveer 2x zo veel als I.C.O.N. zie ik. Hmm, zou ‘m wel eens willen proberen, maar dan zou ik inderdaad eerst een kleine verpakking proberen.

  P.S. ik blijf op jouw blog die issues met Commentluv hebben, met of zonder www in de url.

 • Janny 16 November 2016 10:21

  Nooit meer een ander merk! Ik gebruik de Young.Again.Wash en de Young.Again.Rinsa sindsdien ga ik pluisvrij door het leven!

Leave a Reply