rooibos voor je huid

rooibos voor je huid

Rooibos is niet alleen voor in je thee, maar ook goed voor je huid

Onlangs ontving ik een pakket met drie mooie producten erin van African Extracts. Een merk waar ik nog nooit van gehoord had, dus ik was extra benieuwd! Ik ben vrij merktrouw als het om beauty producten gaat, dus dat zegt niet veel wanneer ik het niet ken.

African Extracts

De naam zegt het al, de producten worden gemaakt in Zuid Afrika en zijn verrijkt met natuurlijke ingrediënten. Zoals je weet gebruik ik alleen nog producten met zo weinig mogelijk troep erin. De producten van African Extracts zijn vrij van parabenen en dermatologisch getest. Wat ook belangrijk is om te weten is dat het dierproefvrij is. Tot nu toe alleen maar voordelen dus!

Rooibos

Nee, geen zakjes thee, maar daadwerkelijke producten met Rooibos erin. De thee die vind ik niet lekker, maar ik ben wel bekend met de goede en gezonde werking ervan. Rooibos bevat een hoge concentratie aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Het zorgt voor een soepele en zachte huid en heeft een positief effect op acne of vlekkerige huid. Ik ben benieuwd!

Rooibos is rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder antioxidanten, met inbegrip van aspalathin en nothofagin, die vrije radicalen tegenwerken.

face wash

De eerste stap is de face wash die je gebruikt om je gezicht schoon te maken. De deep cleansing staat voor een twee-in-een reiniging voor zowel je make up als je gezicht. Toch vind ik het persoonlijk niet prettig om mijn oog make up te verwijderen met zeep en dus gebruik ik eerst een melk voor mijn ogen. Vervolgens was ik mijn gezicht met deze face wash. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig, zoals je ziet op de foto. Na mijn handen gewassen te hebben, breng ik het aan met natte handen en masseer het goed over mijn hele gezicht. Het product schuimt een beetje en ruikt fris.

rooibosrooibos

Wat ik erg fijn vind is dat de dop met een extra sticker is afgesloten. Je weet zeker dat het product helemaal nieuw is wanneer je het voor het eerst gebruikt. Het gaf mij echt een gevoel van luxe op de één of andere manier. Het is flinke tube waar je ook lang mee doet, want je hebt maar een beetje nodig.

 • deep cleaning face wash with bio-active Rooibos ‘classic care’
 • 150 ml
 • € 8,80

review Het product is vrij vloeibaar, waardoor je er maar weinig van nodig hebt en je het dus makkelijk kunt doseren. Ik gebruik het nu een paar weken en er is nog maar een beetje opgegaan. Het maakt mijn gezicht goed schoon en het wast makkelijk af. De geur vind ik wel erg sterk en zou wat mij betreft iets minder mogen. Ik heb geen irritaties door dit product.

toner

De tweede stap in deze lijn is de refreshing tones, die je aanbrengt met een watje nadat je je gezicht hebt gereinigd met de face wash. Ook dit is erg vloeibaar en dus heb je er weinig van nodig. Refresing zoals de naam al zegt is het zeker, want ook dit product heeft een frisse geur. Het watje wat ik gebruikte was nog helemaal wit, dus je weet dan ook zeker dat je gezicht echt goed gereinigd is bij stap 1. Toch een fijn gevoel he?

rooibos voor je huidrooibos voor je huid

Door de toner te gebruiken wordt de creme (stap 3) beter opgenomen door de huid. Het is een handeling van niks, dus ik merk niet direct dat het wat doet. Toch gebruik ik een dergelijk product van een ander merk al heel lang dus ik blijf er braaf mee doorgaan. Deze toner is alcohol vrij en brand dus niet.

 • refreshing toner with bio-active Rooibos ‘classic care’
 • 250 ml
 • € 8,80

review jarenlang heb ik een ouderwetse tonic gebruikt, dus ‘nog even langs mijn gezicht met een watje’ ben ik wel gewend. Hetzelfde product van Origins gebruikte ik het afgelopen jaar en daar heb ik eigenlijk hetzelfde mee. Ik merk niet direct het verschil bij het gebruik van de toner, maar ik ga er vanuit dat het doet wat het zegt. Ook hier heb ik geen irritaties aan ondervonden. De geur is opnieuw erg aanwezig.

dagcreme

De laatste stap is het gebruik van een dagcreme. De moisturising day cream heeft een factor SPF 15 en er zijn vitamines C & E aan toegevoegd. Het is een volle creme, een stuk dikker van structuur dan de producten van de eerste 2 stappen. Ook deze heeft een frisse geur en trekt snel in.

rooibos voor je huid

Voor het gebruik moet je ook van deze tube de extra bescherm sticker verwijderen. Wat een luxe weer! Van dit product heb je maar weinig nodig, het is vol van structuur maar smeert wel erg goed uit. En wat ik niet had verwacht, het trekt ook goed in. De geur is in één lijn met de andere producten, maar iets minder zwaar. De belangrijkste ingrediënten zijn Groene Rooibos, Vitamine C, en Vitamine E.

 • SPF15 moisturising day cream with bio-active Rooibos ‘classic care’
 • 75 ml
 • € 16,80

review de creme is erg vol. Nu ben ik een lastige als het gaat om dag cremes. Het blijft al snel bij mij op de huid liggen en is te vol. Deze creme heeft dat ook, zeker voor deze zomer maanden. Wellicht wanneer het wat guurder weer is dat mijn gezicht een volle creme als deze weet te waarderen. De substantie voelt goed, alleen niet helemaal iets voor mij. Ik ben na enkele dagen gestopt met deze creme.

waar te koop?

Deze producten zijn ook verkrijgbaar in Nederland, via Natuurlijk Rooibos. Er is ook een aanbieding voor deze drie stappen, wanneer je het aanschaft als één pakket. Naast de ‘classic care’ lijn is er ook een lijn voor de rijpere huid, genaamd AdvantAge.

 

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

 • Sheila 22 September 2017 23:17

  Goh, nog nooit van gehoord. Ik ben gek op rooibos thee. Het is bijna het enige wat ik drink op een dag. Dit is eens iets anders ;)

 • Josine Wille 21 September 2017 01:31

  Ja he? Ik heb inmiddels ook weer de dagcreme gebruikt nu het minder warm weer is. De geur is echt zo’n zeepgeur, fris!

 • yvonne 20 September 2017 21:07

  Klinkt goed, en ook fijne prijsjes. Ben vooral echt benieuwd naar de geur.

Leave a Reply