review: MUA set & reflect

review: MUA set & reflect

De MUA Luxe Set & Reflect finishing kit kocht ik voor een prikkie, maar was goedkoop duurkoop?

Eerder vertelde ik jullie al mijn grootste beauty blunder: mijn passie stond een aantal jaren stil. Technieken leer je door de jaren heen, maar de merken heb ik jarenlang niet meer gevolgd. Wat kwam er op de markt en waar kon je het krijgen? Ik had geen idee. Eén van die merken is MUA, een budget merk die ik bij het Kruidvat wel eens zag liggen, dat kon toch niks zijn voor die prijs?

MUA set & reflect MUA set & reflect

De laatste tijd schrijf ik steeds vaker beauty blogs, maar lees ik ze ook bij andere collega bloggers. Toen ik Desiree van Curvacious.nl dan eindelijk eens ontmoette tijdens het Libelle X miss etam event, nam ik naast gezellig bijkletsen ook even de tijd om deze mooie vrouw aan te staren. Gewoon, ongegeneerd, als soort van crazy fan, haha! Ik merkte op dat haar huid zo mooi mat bleef, ik ben namelijk altijd een gloeiworm. Zeker op een event waar ik allerlei mensen ontmoet, regelmatig even rood wordt en bloos en dan ook nog eens allerlei kleding ga passen.

Haar geheim kwam precies een dag later op haar blog, ze gebruikte namelijk deze poeder. In dezelfde week kwam Kruidvat met een speciale koopavond met korting en lag dit doosje op mij te wachten. Zonder aarzelen nam ik het mee, want ik had het bewijs toch al gezien? Natuurlijk wilde ik het zelf eerst even testen, wat ik de afgelopen weken heb gedaan.

cover finishing powder

Wat goed is om te weten, het doosje heeft twee verschillende poeders er in. Allereerst de transparante poeder, cover finishing powder. Ik begon sceptisch want het zag er wit uit, dus het zal stiekem toch niet transparant zijn. Toch wel, toen ik begon met deze poeder te gebruiken was ik nog best bleek, winter bleek zullen we maar zeggen. Na een paar weken en wat dagen op het strand, heb ik inmiddels een off white toetje, nee hoor, best lekker bruin. Ook bij deze teint bleek de poeder niet wit of licht te zijn, maar transparant.

MUA set & reflect

De poeder breng ik aan met een grote kwast, rondom mijn ogen en wenkbrauwen gebruik ik een smallere kwast voor wat preciezer werk. Het droogt mijn gezicht niet uit, waar ik wel bang voor was. Op plekjes (wondjes, pukkeltjes) vind ik wel dat het minder mooi aanbrengt en een soort randje achterlaat, dit heb ik minder met een gekleurd poeder.

ingrediënten: Talc, Mica, Dimethicone, Silica, Magnesium Stearate, Methylparaben, Propylparaben, BHT

white gold highlighter

De tweede laag in het doosje is een high lighter, de kleur is goud en ja, echt goud. De precieze verwoording van mijn eerste reactie toen ik dit gebruikte was: “WAUW” want deze is zo mooi. Ik breng het aan op mijn jukbeenderen, net boven mijn blush. Zeker nu ik iets bruiner ben is deze high lighter nóg mooier, echt zo’n beach glow. Deze is dus perfect voor elke huidskleur denk ik, maar ik vind het wel een kleur voor in het voorjaar of de zomer.

MUA set & reflect MUA set & reflect

Op de foto draag ik de transparante poeder over mijn hele gezicht en de high lighter op mijn juk beenderen. De high lighter die ik op mijn ogen gebruik vallen hierbij in het niets. Op deze foto zit geen filter en maakte ik buiten, in de schaduw.

ingrediënten: Mica, Calcium Octenylsuccinate, Magnesium Aluminum Silicate, Methylparaben, Propylparaben, BHT, CI 77891, CI 77491, CI 77492

review

Ik kocht deze doos voor zo’n €5,- in de aanbieding, normaliter kost deze €7,49 wat ik echt geen geld vind voor dit product. Naast de poeder heb je ook een high lighter, het is dus twee in één. In het doosje zit een spiegeltje, wat ik erg fijn vind, zeker wanneer je deze meeneemt in je tas om even je make up bij te werken. Het enige nadeel is dat er geen kwast of sponsje bij zit, dus die zul je zelf moeten aanschaffen. Ik heb de poeder ook geprobeerd aan te brengen met een beauty blender en dat werkte ook, maar ik hou meer van een kwast. Zoals ik eerder al schreef, de high lighter vind ik het mooist in deze periode met zonnige vooruitzichten.

welke poeder gebruik jij en draag jij ook altijd high lighter?

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

5 Comments

 • Josine Wille 19 June 2017 23:43

  Hi Anne, ik ben benieuwd wat je er van vind. Die highlighter.. kind, ze zien je vanaf de maan haha! Ben benieuwd (al smelt het er morgen denk ik sowieso van af hihi). Tatankaaaa xx

 • Anne 19 June 2017 23:36

  Ik heb hem naar aanleiding van jouw blog gekocht. Morgen voor het eerst maar eens proberen. Ben benieuwd.

 • Annika 9 June 2017 13:57

  Deze staat al een poosje op mijn lijstje om een keer te proberen, eerst nog even wat andere dingen opmaken, maar dan komt-ie er echt. Ik vind hem prachtig!

 • Josine Wille 8 June 2017 00:47

  Goud is ‘ie zeker ;-) xx

 • Jonna@burgertrutjesNL 7 June 2017 16:53

  Yeah buddy, thanks voor deze gouden tip! Dit moet ik hebben. Dat wordt rennen naar het Kruidvat.

Leave a Reply