De ideale krultang? ISO twister 32 mm [review]

De ideale krultang? ISO twister 32 mm [review]

De ISO twister in 32 mm had ik al een tijdje op het oog, maar ik was bang dat mijn haar te kort zou zijn. Ik testte de krultang met halflang haar

De ene keer krullen, de andere keer weer stijl haar. Ik hou van variatie. De ISO twister in 32 mm had ik al een tijdje op het oog, maar ik was bang dat mijn haar te kort zou zijn. Zo’n grove slag vind ik altijd zo mooi, maar dacht dat dat alleen voor lang of golvend haar geschikt was. Ik mocht deze krultang proberen, iets wat ik ontzettend leuk vind, aangezien ik al meerdere tangen van dit merk heb.

krultang van ISO in 32 mm

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten krultangen, hoe weet je nu wat bij je past? Ooit ben ik gewoon maar begonnen met wat me het beste leek, naar aanleiding van een aantal YouTube filmpjes. Zo kocht ik als eerst een stijltang, om mee te krullen én te stylen (mocht het verkeerd gaan). Leek me wel een goede combinatie. Het beviel me wel, maar ik wilde toch een echte krultang gebruiken en ik kocht de 19 mm krultang tweedehands via marktplaats. Een mooie, fijne tang, alleen de krullen waren wel heel fijn en klein voor mijn haar. Dus vroeg ik voor mijn volgende verjaardag die 25 mm, die perfect leek.

De grove slag die ik kon maken met de stijltang is me nooit echt gelukt, ondanks alle online tutorials. Toen ik de vraag kreeg of ik de ISO krultang van 32 mm wilde proberen, sprong ik een gat in de lucht! Ik had namelijk twijfels of het wel kon met mijn haar en of het überhaupt wel zou blijven zitten. Ik ontving de krultang met de daarbij behorende hittebestendige handschoen, zodat je je krullen ook goed kunt vasthouden.

ISO twister 32 mm

makkelijk grove krullen maken in enkele minuten

In eerste instantie ging ik er vanuit dat mijn haar te kort zou zijn voor een grotere, ofwel dikkere krultang. Ik was bang dat mijn haar er niet goed omheen zou komen, aangezien ik van 19 mm dikte destijds naar 25 mm ben gegaan en dat al een hele stap vond. Het probleem zit niet zo zeer in de lengte van je haar, maar wel of je laagjes hebt of niet. Dit maakt het wel iets moeilijker, maar zoals je ziet, niet onmogelijk!

Het verschil van het gebruiken van de tang met 32 mm dikte, is een grotere, grovere krul en veel meer volume. Zelfs al zie je niet echt de ‘slag’ terug, dan heb je wel een mooi volume, alsof je het geföhnd hebt met een ronde borstel. 

Je kunt de krullen er op verschillende manieren inzetten. Zo kun je de tang recht houden voor een rondere krul, ofwel pijpenkrul. Hou je de tang iets schuiner, dan krijg je dus een ovalere krul, wat meer lijkt op slag. Deze laatste is mijn persoonlijke favoriet. Maar er zijn nog veel meer trucjes. Zo kun je dikkere of dunnere lokken gebruiken om te krullen, hoe dunner de lok hoe heftiger de krul. Ook kun je na het indraaien van de krultang ook de tang heen en weer schuiven, zo krijg je een lossere krul. Doordat je het uiteinden de lok vast blijft houden, blijft dat wat rechter en krijg je een leuk rommelig effect (beach waves). Dan kun je ook nog de lok er voorlangs of achterlangs indraaien.

ISO twister 32 mm

ISO twister in 32 mm

De krultang van 32 mm is toch flink dikker, vergeleken met de tang van 19 mm en 25 mm die ik al heb. Mijn haar komt tot ongeveer mijn schouders en ik kan echt met gemak deze dikte gebruiken, al is het wat lastiger met de plukken aan de achterkant. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht! Het geeft een ronde, flinke krul maar ook wanneer ik deze gebruik voor alleen slag, vind ik het mooier vergeleken met de smallere versie van 19 mm. In gebruik is er geen verschil, door het meedraaiende snoer werkt het heel prettig. Er zit één knop op, aan of uit, dus die opties zijn ook niet lastig. De techniek moet je even oefenen, inmiddels ben ik binnen een kwartier klaar wanneer ik dit doe. Soms grap ik wel eens “dit is sneller dan mijn haar wassen op een bad hair day”.

ISO twister 32 mm kost € 99,90, shop hier

gebruik

De tang wordt ontzettend heet, namelijk 230 °C dus pas op met wat je doet. Wanneer je deze tegen je gezicht houdt, per ongeluk, dan heb je een brandplek. Dit vertel ik uit ervaring, en zo eentje midden op je voorhoofd is niet charmant. Hoe goed je haar ook zit! Dus oefen desnoods even met de tang wanneer deze nog niet aanstaat.

 1. verdeel je haar in secties en begin onderaan met krullen en werk zo door naar boven.
 2. draag de handschoen aan je ‘vrije’ hand, dus de hand waarmee je niet de tang vast houd.
 3. draai de lok om de tang heen en houdt deze zo’n 5 seconde vast. Voor een subtiele krul, laat de tang uit het haar glijden. Voor een gefixeerde krul, houd de lok vast terwijl je de tang eruit haalt, hou de lok nog enkele secondes vast.
 4. wanneer alles gedaan is, wacht dan even tot alles goed is afgekoeld.
 5. gebruik haarspray om alles te verstevigen.
 6. wanneer alles echt goed is afgekoeld haal je je vingers door het haar, trek de krullen los. Of gebruik een borstel en kam de krullen uit. Doe je haar in het gewenste model. Ik gebruik een olie voor de punten.

Vaak zet ik de krullen, verstevig ik ze met haarlak en ga dan mijn make up doen en kleed ik mij aan. Daarna haal ik de krullen los door er met mijn vingers door heen te gaan met een haar olie. Wanneer ik een borstel of kam gebruik, hou ik een flinke slag of lichte krul over. Het is dus maar net waar je zelf voor gaat.

ISO twister 32 mm

 styling tips voor krullen zetten

Dit zijn mijn tips voor de mooiste krullen:

 • wacht met gebruik tot de tang goed heet is, dit duurt slechts twee minuten
 • gebruik de tang op droog haar. Zelfs al is het net gewassen en goed gedroogd. Zelf was ik mijn haar meestal ‘s avonds en zet ik de volgende ochtend de krullen. Het kan ook prima op ongewassen haar, wat niet vettig is of zonder wax
 • wil je meer volume, gebruik dan eerst een droog shampoo op de wortels van het haar, met name bovenop je hoofd. Zet de krul in vlakbij de hoofdhuid (niet erop want dat verbrand!).
 • wanneer je de lok om de tang krult, glij dan met de handschoen de lok eraf en houd deze enkele seconde vast. Wanneer het goed afgekoeld is krijg je een nog sterkere krul
 • wanneer je klaar bent met krullen maken, laat het dan goed afkoelen, zeker een paar minuten (ik doe dan vaak mijn make up)
 • als het goed afgekoeld is, spray het in met haarlak en kam het uit en kam het in model. Doe een olie-product op je hand (niet teveel!) en verdeel het over de punten zodat het niet droog oogt

Afhankelijk van je type haar zal de krul beter blijven zitten of niet. Het is wel echt belangrijk dat je kleine plukjes neemt, van zo’n 2 cm breed voor de beste krul. Er zijn meiden die dit gebruiken en waarbij het nog 1 á 2 dagen blijft zitten. Ik kan niet slapen zonder mijn haar even goed uit te kammen. Ik heb op dag 2 dan dus veel volume en een flinke slag, wat ik ook erg leuk vind. Soms werk ik het bij met wat haar olie en haarlak.

review mijn persoonlijke mening

Ik ben ontzettend blij met deze tang! Ik gebruik de andere ISO tangen al zo’n 4-5 jaar en heb daar nooit problemen mee gehad, ze zijn fijn in gebruik en werken snel. Dat was voor mij de doorslaggevende factor, want krullen zetten tot aan slapen met papillotten, ik heb het allemaal geprobeerd. Niks werkte eigenlijk echt goed, of de krullen waren niet mooi rond. Ook meiden die mij zeggen “oh bij mij werkt dat niet hoor” daar heb ik krullen bij gezet en werd prachtig. Natuurlijk als je dik haar hebt, of heel lang haar dan is de kans groter dan ze sneller uitzakken, want het is een secuur klusje en kleine plukjes kost dan veel meer tijd. Met halflang haar heb ik alle diktes kunnen gebruiken, ideaal dus want ik hou van variatie!

ISO twister 32 mm
het eindresultaat

Wat ik wel jammer vind is dat er geen matje bij geleverd wordt, want de tang wordt ontzettend heet. Vaak gebruikte ik een handdoek hiervoor, maar sinds kort heb ik een siliconen matje die ik gebruik (gewoon zo eentje die je ook in de oven kunt leggen). Het bijgeleverde handschoentje werkt erg fijn, ik heb vrij grote handen en deze past mij prima. Ik wist dus niet dat je deze handschoentjes gewoon los kunt bestellen! Ontzettend handig, want mijn huidige is echt versleten ondanks regelmatig wassen. Zo vond ik ook deze bewaarhoes en dit (veel leukere) hittebestendige matje.

zet jij wel eens krullen en welk product gebruik je daarvoor?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

6 Comments

 • Josine Wille 5 June 2017 22:11

  Dat kan wel kloppen. Ik heb juist erg sluik en slap haar, dus een beetje uitdrogen wil ik altijd juist, gek he?!

 • Josine Wille 5 June 2017 22:09

  Dank je, ik ben dol op ander haar zo nu en dan :-)

 • yvonne 4 June 2017 18:34

  Staat je leuk.

 • Babs 4 June 2017 12:20

  Krullen staan je leuk! Ik heb ook zo een krultang en inderdaad, hij wordt super heet. Ik gebruik hem wel zo min mogelijk, ik denk dat mijn haar er toch van uitdroogt, zelfs als ik een beschermend product erbij gebruik.

 • Sarah 2 June 2017 00:31

  Staat je super leuk! Ik ben er altijd te lui voor, maar ik heb er een voor kleine krullen dus dat duurt eeuwen, deze lijkt mij daarentegen wel weer lekker snel vanwege het grote formaat..

 • Aileen 1 June 2017 23:03

  Wat staan de krullen je prachtig! Ik gebruik zelf al een aantal jaren de Pearl Wand van Remmington. Een heel fijn ding, alleen hij loopt een beetje smal aan het einde en daardoor worden de krullen naar onder wat kleiner. Wat jij hebt is veel handiger denk ik.

Leave a Reply