inecto shampoo & conditioner [review]

inecto shampoo & conditioner [review]

Gezonde(re) haren met mijn huidige favoriete shampoo & conditioner van inecto. Zachte haren en een heerlijke kokos geur

Vorig jaar kreeg ik de gouden tip van de kapper: gebruik geen producten met siliconen en parabenen voor je haar. Wat was ben ik blij met dit advies! Producten die je haar doen dansen werken alleen tijdelijk bij mij. Ook gaf ik aan dat het soms lijkt alsof een product het op een gegeven moment ‘niet meer doet’. Wanneer ik switch dan werkt het heel even en daarna wordt mijn haar vaak weer slap en vooral sluik, iets wat ik absoluut niet. Wat blijkt, dat zijn vaak producten met siliconen die laag over laag over laag op je haar zitten. Bij langdurig gebruik wordt je haar dan dus alleen maar zwaarder! Die onnodige troep heb ik niet meer nodig en dus stapte ik over.

lees ook: weet welke troep je in je haar smeert

[edit: helaas is deze shampoo & conditioner niet meer verkrijgbaar bij Holland & Barrett omdat toch gebleken is dat er wel degelijk niet-natuurlijke ingrediënten worden gebruikt]

inecto shampoo & conditioner

Bij de kapper kreeg ik een masker om al die lagen te verwijderen. Ook kocht ik een hele fijne shampoo en conditioner, maar met een flink prijskaartje. Nu ik in de ziektewet zit zijn dit soort bedragen niet meer maandelijks mogelijk dus ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief. Ik kocht vitamines bij Holland & Barrett en zag toen deze flessen staan. Een merk die ik jaren geleden veel gebruikte en ik vroeg de verkoopster over de ingrediënten. Ze vertelde dat alle shampoos en conditioners in hun winkel siliconen en parabenen vrij zijn en dat dit merk dat sinds kort ook is.

update: sinds halverwege 2018 zijn ze gestopt met de verkoop van dit merk shampoo en conditioner omdat er toch een kleine hoeveelheid in te vinden was. Ik gebruik het nog steeds en vind het nog steeds heel fijn. Onlangs heb ik -uit nood- een andere parabenen vrije shampoo gekocht van Garnier en bevalt me ook goed.

INECTO SHAMPOO COCONUT

Wanneer je de shampoo uit de fles knijpt is het een dikker mengsel, maar door de warmte van mijn handen wordt het direct een stuk vloeibaarder. Er zit namelijk een groot deel kokosolie in en dat wordt vloeibaar bij warmte. Ik vind het prettig, want het verdeeld zo erg makkelijk. Wanneer ik mijn haar was gebruik ik iets meer dan wat je nu in mijn hand ziet, ongeveer 1,5x dit. Ik masseer het in nat haar en laat het even intrekken voor ik het uitspoel. Vaak was ik mijn haar twee maal, dat doe ik met elke shampoo. Deze schuimt overigens niet heel heftig, daar moest ik wel even aan wennen.

inecto shampoo & conditioner

ingrediënten van de shampoo: Aqua (Water/EAU), Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Lauryl Betaine, Glycol Distearate, Stareth-4, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Polyquaternium-10, Citric Acid, Sodium Chloride, Parfum (Fragrance), Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride.

INECTO CONDITIONER COCONUT

De conditioner is wat voller van structuur en ruikt even lekker als de shampoo, naar een lichte kokos geur. Ik gebruik dit alleen in de punten van mijn haar, zodat ze niet zo droog zijn. De hoeveelheid in mijn hand is wat ik ook (maximaal) gebruik voor mijn haar. Ik doe dus twee keer zo lang met de conditioner, dan met de shampoo.

inecto shampoo & conditioner

REVIEW mijn mening

Jaren geleden gebruikte ik dit merk ook al, toen ik had gelezen over hoe goed kokosolie voor je lijf is. Ooit ben ik van merk en product geswitcht, geen idee waarom ik dat toen deed. Inmiddels gebruik ik deze shampoo al enkele maanden en ben er heel blij mee. Niet alleen omdat het een veel goedkoper alternatief is op de laatste shampoo die ik gebruikte, maar ook omdat ik mijn haar er een stuk gezonder uit vind zien. Zeker nu ik (deels) geblondeerd ben vind ik het belangrijk om het goed te verzorgen.

 • €4,99 per stuk, zowel de shampoo als conditioner
 • 500 ml
 • kokos geur

De kokosgeur is heerlijk, zacht en totaal niet overheersend (waar ik wel altijd bang voor ben met haar producten). Eigenlijk ruik je de kokos geur al niet meer zodra je haar droog is. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn haar echt altijd heel goed uitspoel, ik wil geen restjes in mijn haar. Ook dit product koop ik regelmatig in de aanbieding voor 1+1 gratis en dan is het helemaal een koopje. Vroeger kocht ik nog wel eens iets dat in de aanbieding was, maar tegenwoordig gebruik ik echt alleen dit merk nog. Deze is er ook met arganolie, mocht je dat lekkerder vinden.

welke shampoo en conditioner gebruik jij? 

lees ook: een goed alternatief, maar wel iets duurder: de Kevin Murphy shampoo & conditioner

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

6 Comments

 • Josine Wille 20 March 2019 17:55

  Hi Monique, dat klopt maar is een andere lijn dan deze. Ik weet niet zeker of deze ook parabenen en siliconen vrij zijn?

 • Monique 17 March 2019 00:38

  De Inecto producten worden al geruime tijd verkocht bij de Action, zijn ook goedkoop daar.

 • Josine Wille 2 August 2017 23:50

  Ik was heel weinig mijn haar, dus wanneer ik het was dan merk ik dat twee keer echt wel nodig is. Ook gebruik ik een blauw-shampoo voor mijn blonde plukjes en dat is vaak de 1e was :-) vandaar!

 • Debbie 2 August 2017 12:06

  Ik heb van Inecto nu de bodylotion, in de argangeur. Ben er ook erg tevreden mee. Die shampoo en conditioner ga ik ook eens proberen na de vakantie. Maarre, waarom 2x shampoo gebruiken? Is toch helemaal niet nodig? Bij de 2e keer zal de shampoo veel meer schuimen denk ik? Dat is een teken dat je haar al helemaal schoon is.

 • Josine Wille 26 July 2017 23:23

  Ja ooooh het ruikt zo lekker :-)

 • Bianca 26 July 2017 08:37

  Er staan diverse merken in de badkamer, maar Inecto gebruik ik ook graag…vooral ook vanwege de lekkere geur :-)

Leave a Reply