preggo in polkadots

preggo in polkadots

Wie zegt dat zwangerschapskleding altijd saai is? Polkadots zijn mijn favoriet deze zomer!

Daar is ‘ie dan, mijn allereerste echte outfit post in zwangerschapskleding. En nee, geen saaie grijze muis of praktische effen zwarte broek! Deze knalrode preggo jurk met polkadots leek me een goede om mee te beginnen. Ik deelde al eerder wat items op stories van mijn instagram, maar dit is de eerste echte look. Ondanks alle veranderingen in mijn lichaam voelde ik me er ‘mooi zwanger’ in!


preggo in polkadots


Om eerlijk te zijn wilde ik zo lang mogelijk mijn eigen kleding dragen. Je hoort vaak genoeg van zwangere vrouwen of nieuwe mama’s dat ze zwangerschapskleding vreselijk vinden. Het leek me dan al een opgave om überhaupt iets te vinden in mijn maatje 48. Maar net als met plussize kleding ging ik de uitdaging aan, er is toch wel iets te vinden? Al snel kwam ik aardig wat webshops tegen die zwangerschapskleding in allerlei maten verkopen, sommige zelfs tot maat 58.

lees ook: de volledige lijst met plussize proof zwangerschapskleding 

Dat het bestaat betekent natuurlijk nog niet dat het ook leuk is! Het bleek toch wel een opgave te zijn om iets te vinden wat niet zwart, donkerblauw of grijs te zijn. Laat staan iets met een leuke print! Gelukkig zijn de Britten daar altijd net even iets beter in -net als voor het grootste deel in plussize mode overigens. Ik bestelde een gigantische order online waarvan alles meteen weer retour ging. Ik weet niet of het aan mij lag, dat ik nog moest wennen aan de nieuwe look. Of waren het dan toch hormonen? Maar niks stond me leuk, het zat allemaal voor geen meter. En als er iets is wat ik nooit doe, is iets kopen op de groei (of op de krimp). Ik wil het nu aan!


preggo in polkadotspreggo in polkadots preggo in polkadots


Na even twijfelen bestelde ik dan maar een tweede lading, deze keer alles een maatje kleiner en dat bleek een groot verschil uit te maken. Normaal heb ik altijd problemen met mijn heupen, daarom koop ik altijd een maat 48 of 50. Van boven ben ik veel smaller, heb ik meestal maat 46. Bij zwangerschapskleding is dat dus best lastig, want die bolle buik moet er in passen en valt alles dus eigelijk wijder. Ik kwam dus prima uit met kleding in maat 46 of 48, zeker met items van tricot. Geweven items paste ik ook in maat 46 maar zitten vaak te krap op mijn stevige bovenarmen.

De jurk die ik hier draag is een UK maat 18 wat valt als een Nederlandse maat 46. Helaas is het daardoor ook iets korter, maar dat is nu eenmaal zo bij een maatje kleiner en nam ik voor lief. Eronder draag ik tenslotte toch een kort wielrenbroekje, dus veel inkijk is niet mogelijk. De jurk is perfect voor deze tijd van het jaar, want het heeft lange mouwtjes en off shoulder halslijn. Het was iets te warm voor in de zomer; ik heb de jurk al eventjes. Nu kan ik ‘m dan eindelijk aan. Straks ook, in combinatie met een kort jasje want er zit nog genoeg ruimte voor de buik. De laarsjes heb ik al even en zijn van primark. Ik geniet nog even van de hakken nu het nog kan!

jurk asos maternity
handtas river island
laarsjes primark

lees ook: deze polkadot jurk is geen zwangerschapsjurk, maar wel buik proof:

palmtrees & polka dots

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

  • Sammie 5 September 2018 20:25

    Heel tof jurkje en die auto is ook cool :) toffe foto’s ook zo!

Leave a Reply