posture shirt van Anodyne ter verbetering van mijn houding [review]

posture shirt van Anodyne ter verbetering van mijn houding [review]

Opstaan met rugpijn kan mijn hele dag verpesten. Om mijn houding te verbeteren mocht ik het posture shirt van Anodyne testen

Regelmatig grap ik “sinds mijn dertigste val ik uit elkaar” wat eigenlijk helemaal niet grappig is natuurlijk. Rond die leeftijd kreeg ik galstenen en daar ben ik aan geopereerd. Niet wetende daar klachten aan over te kunnen houden, heb ik jaren met rugpijn rondgelopen. Tijdens een gesprek met iemand op een feestje leerde ik dat je na een operatie meer last van je rug kunt krijgen. Om mijn lichaam in balans te krijgen ging ik naar een osteopaat. Die heeft me goed op weg geholpen en ook oefeningen mee gegeven wanneer het weer pijnlijker wordt. Een goede houden is de basis van alles.

de juiste houding

Inmiddels ben ik aan de ergste pijn geholpen, maar bij stress komen bepaalde klachten terug. Werkeloos en in de ziektewet lijkt misschien relaxed maar ik kan je vertellen dat dat aardig stressvol kan zijn. Toen iemand me vroeg of ik wilde dat m’n rugklachten weggingen dacht ik “Eh, ja natuurlijk!” Toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens toch? Het Posture Shirt 2.0 zou mij kunnen helpen, niet geschoten is altijd mis, dus ik ging ervoor. Dit is inmiddels alweer enkele weken geleden, zodat ik het echt goed kon testen. Ik draag het shirt met name wanneer ik een langere tijd achter de computer zit. Het zorgt ervoor dat ik een betere houding aan neem, met name voor mijn schouders,

Allereerst is wel handig om te vertellen dat ik een extreem holle rug heb en dat er ook een permanente overstrekking is in mijn onderrug. Hierdoor kan het kleinste probleem al snel veel pijn doen. Doordat ik niet hele dagen in een nette bureaustoel zit (die ik overigens wel heb) merkte ik al een tijdje dat mijn houding niet goed is. Mijn schouders zitten te hoog te opzichte van mijn lichaam, ik zit onderuit en soms hang ik ook naar voren. Telkens probeer ik er op te letten, maar ik merk dat ik het soms vergeet of het erbij inschiet. Hoe kan ik mijn houding dan verbeteren?

wie zijn Anodyne

Het merk komt oorspronkelijk uit Denemarken en is ook in Nederland te koop. Het is geïnspireerd door kinesiotape, iets wat veel door Deense fysiotherapeuten wordt gebruikt. Het corrigeert de spierfunctie, verbeterd de doorbloeding en het helpt tegen pijn in rug en nek. Dit concept is toegepast op kleding, waardoor er houdingcorrigerende kleding is ontstaan. Deze items stimuleren het natuurlijke genezingsproces door spierweefselbeschadigingen op te lossen.

“De technologie maakt gebruik van stimulering van zenuwuiteinden in de huid die zich bevinden boven specifieke spieren, die te zwak zijn om steun te geven. Als resultaat ontstaat een reflexrespons in de tegengestelde spiergroep, die ervoor zorgt dat gespannen en overbelaste spieren zich ontspannen en strekken. Het lichaam bereikt een betere afstemming, balans en functie.”

posture shirt Anodyne

Naast deze t-shirts hebben ze nog meer producten, zoals BH’s en leggings, bekijk hier de hele collectie. Naast een collectie voor vrouwen, hebben ze ook items voor mannen.

posture shirt 2.0

Ik bestelde het t-shirt met V-hals ik het zwart en het kwam binnen in een mooie doos. Het zag er allemaal zo luxe uit! De stof voelt fijn aan, ook dunner en soepeler dan verwacht. Eigenlijk had ik zo’n soort corrigerend shirt verwacht van dikke, stugge stof, een soort harnas. Dat valt erg mee, al is het natuurlijk wel een shirt met body. De stof is synthetisch, van 80% polyamide en 20% elasthaan. Ik kan niet goed tegen warme, synthetische stoffen maar dit valt erg mee, ik zweet er niet meer in dan normaal. De stof ademt dus goed, wat ik echt een must vind voor zo’n t-shirt.


Anodyne

Bij het bestellen kreeg ik hulp, want de juiste maat is cruciaal bij dit product. Na mijn lichaamsomvang opgemeten te hebben, controleerde ik de maattabel en in overleg bestelde ik maat XL. Het t-shirt past perfect, het zit aangesloten maar niet strak. Om het shirt correct aan te trekken heeft Anodyne er een filmpje bij gemaakt, die je bovenaan kunt bekijken zodra je op de foto klikt. In eerste instantie zat het shirt goed, maar rolde het omhoog omdat mijn heupen een maat groter zijn. Door de instructies te volgen blijft het nu goed zitten, zelfs wanneer ik zit (en opsta en weer ga zitten).

 posture shirt Anodyne maatschema

Ik bestelde de maat XL, wat past als een maat 46-48 en dat zit per goed aangesloten maar niet te strak. Ze gaan overigens tot en met maat XXL. Je kunt het beste de maattabel even bekijken je eigen maten opmeten. Wanneer je tussen beide maten in valt adviseren ze je om de kleinere maat te kiezen. Ik heb het shirt inmiddels al vaak gedragen en natuurlijk ook al gewassen. Je mag er eigenlijk niks mee, alleen koud wassen. Ik heb het shirt op 30 °C gewassen op een delicaat programma. Het shirt kwam er prima uit, de maat is nog steeds hetzelfde en de kleur ook.

Wat het merk zelf schrijft over het Posture Shirt 2.0

“Posture Shirt 2.0 van AlignMed helpt het lichaam bij het creëren van een constante stroom informatie tussen de hersenen en de zenuwreceptoren in de huid. Het resultaat is dat de minder actieve spieren worden gestimuleerd en geactiveerd en dat het lichaam wordt herinnerd aan een meer optimale houding. Posture Shirt 2.0 kan worden gedragen ter ontlasting en ondersteuning op het werk en bij het sporten, maar ook voor het verminderen van dagelijkse spanning en pijn, bijvoorbeeld als gevolg van zittend werk, chronische pijn of overbelasting.”

review

Het t-shirt heb ik nu enkele weken en ik heb het al vaak gedragen. Eigenlijk draag ik het alleen wanneer ik thuis ben en draag ik het onder mijn gewone kleding. Het zit comfortabeler dan ik dacht, ik dacht namelijk meteen aan zo’n corrigerend kledingstuk wat je lichaam deels afknelt maar dat is niet geval gelukkig. Ook voelt het niet als een harnas, maar het corrigeert mijn houding wel. Het voelt, zoals ze omschrijven, of het op bepaalde punten licht drukt waardoor ik vanzelf rechtop ga zitten en mijn schouders laat hangen maar wel rechtop blij zitten.

Ik heb het shirt niet kunnen testen tijdens het sporten, want ik sport in het water en dan heb ik een dergelijk shirt niet nodig. Bij het wandelen heb ik deze wel aan gehad, maar heb ik niet echt een duidelijk verschil gemerkt. Tijdens het werken achter mijn computer, zoals nu, merk ik echt dat ik rechter op zit en mijn bovenlichaam meer ontspan.

ja of nee?

Het is echt belangrijk om het shirt goed aan te trekken, zoals wordt uitgelegd in het filmpje helemaal bovenaan deze pagina. Je moet het op bepaalde punten even ‘goed’ trekken; op de mouwen en bij de buste. Wanneer ik het shirt goed aantrek, met aandacht, blijft het goed zitten. Mijn heupen zijn nu eenmaal een maat groter dan mijn bovenlijf, dus bij veel bewegen merk ik dat het shirt om omhoog gaat krullen. Het shirt werk echt, op dagen dat ik veel achter de computer zit draag ik het dan ook altijd graag. Alleen zodra de temperaturen oplopen weet ik niet of het nog zo fijn draagt. Al met al ben ik erg tevreden over het effect van het shirt, met name op mijn schouders en pose.

heb jij klachten wat je kunt verbeteren door je houding?

posture shirt van Anodyne ter verbetering van mijn houding [review]
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

4 Comments

 • Ron 15 March 2018 15:58

  Ik heb ook last van Rugpijn maar dankzij een voedingssupplement met PEA gaat het nu een stuk beter. Ik zou wel aanraden om een product te gebruiken dat PEA opt is. Ik heb het product dat ik gebruik besteld via RS4supplements.

 • Josine Wille 9 January 2018 17:09

  Hi An, bedankt voor je reactie. Dat lijkt me inderdaad lastig, zo’n corset! Ik zal ogen en oren open houden voor je, liefs Josine

 • An Hendriks 8 January 2018 20:48

  Hallo

  Oud bericht en ik zie het nu helaas pas.
  Maar ben erg blij met je review.
  Draag al jaren een rugkorset en ben het soms beu.
  Overal op zoek gegaan naar een shirtje met ingebouwd korset zodat ik mij wat fijner zou voelen maar kwam niet verder dan die afslank hemdjes.
  Dit lijkt mij echt een super product maar helaas denkt mijn portemonnee daar heel anders over dus …mocht iemand een tweede handsje hebben, in de maat 46/48 ;) en voor een zacht prijsje willen verkopen ? Hier ben ik

 • Krullaards Perfect Reset – Dalicia 15 June 2017 10:23

  Hi Josine,

  Een holle rug kan inderdaad verschillende (nare) klachten met zich meebrengen. Een verkeerde (zit)houding is al helemaal een boosdoener die ervoor zorgt dat klachten verergerd worden. Wat wellicht een interessante toevoeging is m.b.t. een holle rug: dit leidt veelal tot disbalans in het lichaam waardoor anderen delen dit gaan compenseren. Dit heeft tot gevolg dat deze delen snel overbelast raken wat weer opnieuw kan leiden tot andere lichamelijke klachten.

  Kort geleden heb ik een artikel gepubliceerd waarin verschillende oorzaken en gevolgen m.b.t. rugklachten worden beschreven. Dus erg leuk om te lezen dat er ook anderen aandacht hieraan besteden!

  Groetjes,

  Dalicia

Leave a Reply