pareltjes van vroeger: vintage fashion

pareltjes van vroeger: vintage fashion

In tweedehands winkels kun je pareltjes van vroeger vinden. Retro mode, maar dan recycled

Alles komt weer terug in de mode. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen zo’n dertig jaar geleden en ze had helemaal gelijk. Als klein kind kun je het je misschien niet voorstellen, maar het is echt waar. Wacht lang genoeg en het wordt weer een modetrend. Wat ik zo grappig vind hieraan is dat trends die ik als kind afschuwelijk vond, ik nu wel waardeer. Zo zie je maar, je smaak kan veranderen in de loop der jaren.

Ik ontwikkelde al vrij snel een passie voor tweedehandskleding. Op de middelbare school was ik dol op de jaren ’60 en ’70, de muziek en de fashion style. In deze periode werd het bijvoorbeeld in om een boeren zakdoek tussen je jeans pijpen te naaien en zo een flinke flare broek te creëren. Heel erg jaren ’70 style en geweldig. Maar ook de jaren ’60 style van Jacky Kennedy was iets wat ik prachtig vond, de Chanel pakjes, gouden ketting details en tweed stofjes. Toen was dat nog iets te ouwelijk om daadwerkelijk te dragen. Plus, het was niet eens beschikbaar in mijn maatje 46. Pubers waaien van hot naar her en dat gebeurde dus ook met mijn fashion sense. De ene dag waardeerde ik die goede oude tijd, de andere dag was ik volledig aangepast op de huidige jaren ’90 look.

Ondanks dat ik niet vaak meer in vintage fashion winkels kom, heb ik wel flink wat vintage items. Bij kringloopwinkels en op brocante marktjes koop ik altijd wel een leuk tasje of shawltje. Ook heb ik verschillende sierraden en petten. Onlangs ging ik weer eens naar zo’n winkel, op uitnodiging, in Amsterdam. Met mijn maat 48 en een zwangerschapsbuik verwachtte ik alsnog met accessoires de deur uit te gaan, maar nee hoor. Ik vond twee geweldige items die ik graag draag, waaronder deze cape-jas.


pareltjes van vroeger: vintage fashion pareltjes van vroeger: vintage fashion pareltjes van vroeger: vintage fashion


Voor een tijdloze jas denk je misschien direct aan zwart of donkerblauw, maar olijfgroen vind ik ook zo’n kleur. Deze kleur draag ik altijd graag en is ook dit jaar weer een van de trendkleuren, wat ik perfect voor dit jaargetij vind. Ik zag de jas hangen, een wijd model, dat zou misschien wel eens passen. Shop your shape, not your size. Ik probeerde het en ja hoor, zelfs nog net over de Baby bump. Van het merk had ik nog nooit gehoord. Eenmaal thuis zocht ik het op en het bleek een Duits merk te zijn Loden Frey, die al in 1850 op de markt kwam. Geen idee van welk jaar deze mantel zal zijn, maar dat maakt ook niet uit. De jas is grotendeels van wol, gecombineerd met polyamide, dus zo oud zal de jas niet zijn.

lees ook: dit zijn de trendkleuren van herfst/winter 2018 

Eronder draag ik een jurkje wat ik ontving ik mijn Zalon box. Het is een jurkje van de reguliere collectie, gemaakt van tricot en die ik dus gewoon over de buik heen trek. Ik was op slag verliefd op het printje met allemaal hartjes. En ook weer die diepgroene kleur. De panty is al heel oud, ik draag zelden bruine panty’s maar vond dit het mooiste staan bij mijn Western laarzen. Ook zo’n trend die elke keer weer terug komt en ook goed vintage te shoppen is. Deze vond ik in een boetiekje en was zelf ook enorm verbaasd dat het over mijn poezelige luitjes paste, maar ze zitten heerlijk! Zelfs voor een wandeling in de duinen.


pareltjes van vroeger: vintage fashion pareltjes van vroeger: vintage fashion

 

 

jas c/o Marble Fashion Amsterdam
jurk Dorothy Perkins c/o Zalando
panty Ulla Popken
laarzen boetiekje in Hoofddorp

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

  • Josine Wille 17 November 2018 14:13

    Dankjewel! Ik ben dol op vintage en als het dan eens goed zit dan voelt dat echt als een wonder! Een jas als deze is tijdloos, grappig dat het zover terug dateert al :-)

  • Jeanet 8 November 2018 21:10

    Een schitterende jas! Ik kan mij deze jassen herinneren uit mijn jonge jaren, eind jaren 60 kocht mijn moeder een Loden jas waar zij heel erg blij mee was! Deze jas staat je geweldig.

  • Hanneke 8 November 2018 10:43

    WOW JOsine, écht geweldig die jas…… Je ziet er weer beeldschoon uit… Ik heb ook nog zo,n capejas hangen, ga hem meteen passen… hahaha

Leave a Reply