Een waterig zonnetje, gure wind en de temperatuur rond het vriespunt vraagt om een warme lammy jas

Wat is het toch magisch, wanneer het ijskoud buiten is maar de zon schijnt volop. De koude wind, de kale bomen, her en der een wolkje, dan weet je dat de winter er aan komt. De perfecte dag voor een wandeling, even een frisse neus halen.


lammy coat mat fashionmat fashion


Deze jas is bonded, ik weet eigenlijk niet de Nederlandse vertaling hiervan. Het houdt in dat de buitenste laag van een suede is, in dit geval nep. Dit wordt ook wel faux suede genoemd. De jas is gevoerd maar niet met een voering, maar met een bontje wat tegen de buitenstof is gelijmd als het ware. Dit maakt het een lammy coat. Deze jas is niet echt, dus geen echt bond of leer is er gebruikt. Doordat de stof dus eigenlijk dubbel is, is het een heerlijk warme jas. Het leuke eraan -en typisch voor een lammy jas- dat de voering te zien is door de naden aan de buitenkant.

baby it’s cold outside

De jas heeft geen sluiting, maar door de volle kraag is dat ook eigenlijk niet nodig. Ik draag de jas met een simpele zwarte col eronder en een skinny fit spijkerbroek met stoere laarsjes. Het draagt erg comfortabel, en de mouwen zijn lekker wijd dus er past prima een dikke trui onder. Ondanks dat de jas niet dicht kan aan de voorkant, is het niet te koud. De jas is wel iets korter, waardoor ik er meestal een trui onder draag.


plus sizelammy coatlammy coat


Hopelijk volgen er nog veel van deze prachtige dagen. Op deze manier mag het van mij elke dag wel winter zijn. Ik merk wanneer het zo koud buiten is, dat ik graag een jeans draag. Het zit lekker, is warm genoeg en kan prima met warme laarzen. Deze jeans kreeg ik van Yours Clothing en heeft een fijne pasvorm. Hier draag ik maat 20 wat een Europees 48 is, de jeans heeft een subtiele wassing en past dus overal bij. De col is van de reguliere collectie van H&M en is gemaakt van tricot, warm maar niet te, ideaal.

 

jas c/o Navabi, Mat Fashion
col H&M
spijkerbroek c/o Yours Clothing
boots Sacha
muts Primark

2 Responses

 1. Esther

  Hoi,

  Ik heb een volle maat 46/48 en veel problemen met m’n bovenarmen, die passen nergens in. Ik kan nooit een goede winterjas vinden… Kun je me helpen?

  Liefs Esther

  Reply
  • theBiggerBlog - Josine

   Hoi Esther, bedankt voor je reactie. Heel herkenbaar, ik heb ook volle bovenarmen. Ik zal je eventjes een mailtje sturen! x Josine

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page

%d bloggers like this: