bikini in alle maten

Deze zomer is er een duidelijke trend, de bikini in alle maten. Wereldwijd gaan dames massaal in bikini’s, ongeacht hun maat. Met enige twijfel laat ik je mijn bikini outfit zien.

In het verleden droeg ik graag een bikini, zonder problemen. De stranden waar ik ‘s zomers kwam waren afgelegen strandjes op een tropisch eiland in Azie. Op drukke stranden doe ik dat minder snel, dan kies ik voor een tankini. Niet omdat ik me schaam, maar ik voel me er dan gewoon prettiger in. Mensen kijken altijd, naar iedereen, het strand is toch een plek waar je gezien wordt.Uiteraard wordt er meer gestaard naar een plus size dame als ik. Waarom? Wellicht zijn ze verbaasd om te zien dat iemand met mijn figuur zich goed kan voelen in haar eigen lichaam? Ik hoor helaas veel verhalen van andere dames die niet meer naar het strand willen, omdat ze gewoonweg uitgescholden worden om hun figuur. Vreselijk, belachelijk. Het maakt me verdrietig! Gelukkig heb ik zoiets dergelijks nooit meegemaakt, maar goed, misschien dat mijn niet-altijd-even-aardige blik wonderen doet?

every body is a bikini body

Half naakt rondlopen is niet mijn favoriete bezigheid. Het strand is dan ook nog eens niet mijn meest favoriete plek -ik heb een dingetje met zand, tja- dus tel die dingen bij elkaar op en je snapt, ik ga goed voorbereid op pad. Een daarvan is dat ik altijd een sarong bij me heb, waar ik ook heen ga. Fijn als omslagdoek, rokje, of shawl tegen verbranding.Eenmaal op het plekje, de handdoeken neer en tas in de schaduw, dan kan ik relaxen. Meestal draag ik een tankini, maar als het mogelijk is dan koop ik ook een los bovenstukje erbij. Zoals bij deze bikini, zo kan ik variëren. Vorige week bracht ik een paar dagen door op de kleine strandjes van Mallorca. Oké, ik deed het. En nog beter, ik maakte foto’s!

hopelijk kan ik andere dames inspireren, zodat ze ook trots zijn op het lichaam waar ze in zitten en heerlijk genieten van een zonnige dag op het strand

23 Responses

 1. Eilish (artisticstateofmind)

  Prachtig! Ik ben al jaren niet naar t strand geweest, terwijl het om de hoek is. Maar k was altijd al onzeker en bang en dan noemt iemand je walvis. Well thanks. Ik wou dat ik dit kon!

  Reply
 2. Mylène

  Wat een zomerse foto’s en knallende bikini! Je foto’s en tekst zijn niet alleen een inspiratie voor de volle dames maar ook voor mij als slanke dame die na twee zwangerschappen moet wennen aan een ander lijf!

  Reply
 3. Agneta

  Wat een prachtig mens in die bikini! De locatie is ook mooi trouwens en ik vind het geweldig dat je laat zien dat pluss size gewoon ook heerlijk mooi kan zijn in bikini! Ik heb altijd erg veel moeite goede aansluitende bikini te vinden die ook nog eens beetje hip is en dit is echt een prachtexemplaar!

  Agneta

  Reply
 4. kellyjayne

  Wow! Ik heb zoveel respect voor je dat je dit durft! Ongeacht je maat vind ik het van zelfvertrouwen getuigen als je dit durft, en met zo een leuke outfit ben jij iig helemaal klaar voor de zomer, nu hoeft alleen het weer nog maar mee te werken!

  Reply
 5. Merin Veronique

  Heeel mooi! Staat je goed, en je inspireert in ieder geval mij er mee! Ik ga naast mijn tankini toch maar weer eens op zoek naar een mooie bikini.

  Reply
  • admin

   Wat leuk Merin! Ja, als je de juiste bikini voor je figuur vind dan voel je je er ook prima in. Succes met shoppen (PS er staan vandaag shop tips op theBiggerBlog voor swimwear).

   Reply
 6. Anja

  Geweldig dat je dit doet. Al dat getut ook van ons en zeker als je zoals ik, ‘ouder’ bent. Dit jaar in Zakynthos was ik blij verrast met de vele vrouwen in bikini. Dan blijkt iedereen nog eens bikiniproof te zijn ook. Want we zijn wie we zijn. Dank je wel, voor je blog.

  Reply
  • admin

   Bedankt voor je lieve reactie Anja! Goed gezegd, we zijn wie we zijn 🙂

   Reply
 7. Charlotte

  Je hebt wel een mooi figuur. Goede verhoudingen. Strak. Staat je goed!

  Met mijn blubberbuik en rugvet zou ik het toch minder snel doen. Maar goed, zelfs in een zwempak zul je mij al niet zien. Ik blijf wel mocktails drinken bij de strandtent

  Reply
  • admin

   Nou Charlotte, de juiste pose doet wonderen 😉 Dankjewel voor je lieve compliment! xx

   Reply
 8. Ann Smets

  Je ziet er stralend uit! Je hoeft je zeker niet te verstoppen! Schitteren deze zomer, dat is de boodschap!

  Reply
 9. Annemarie

  Prachtig stuk, foto’s en tekst 😉 heel inspirerend voor heel veel mensen!

  Reply
 10. Sheila

  Je ziet er top uit!! Dus geen schaamte, maar lekker doen. Ik ben geen plus-size dame, maar loop ook niet makkelijk in bikini. Respect!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.