trends vandaag

trends vandaag

Wat zijn de trends vandaag? Het is herfst, wat trek je aan

Bij het veranderen van de seizoenen veranderd mijn kledingkast mee. Ondanks dat het weer steeds meer veranderd en het niet meer zo snel heel koud wordt, kan ik me wel echt verheugen op een nieuw seizoen. De jaren ’90 beïnvloeden deze herfstcollecties enorm. Het is echt een stap terug in de tijd! Oh wat voel ik me nu oud zeg met mijn 34 jaar.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij met deze come back, want het was echt de tijd waarin ik mijn eigen style ontdekte. Ik laat je een paar opvallende trends zien.

trends

Zo zie je veel unie kleuren en weinig prints. De details zit ‘m dit seizoen in de stoffen, door structuren te combineren. Plisse, metallic finishes, breisels, flanel en fluweel zijn een goed voorbeeld van zulke stoffen. De enkele prints die je ziet zijn de army print, een klassieke streep of een grove ruit zoals een pied de poule. Ook zie je veel borduursels. De silhouettes zijn simpel, maar elegant. Het voordeel is dat de stoffenindustrie niet stil heeft gezeten en dat de polyesters van nu heel prima draagbaar zijn vergeleken met de jaren ’90. Dit zijn mijn favoriete items, klik op de foto om direct te gaan shoppen!

fluweel

Een stof die ik vroeger echt vreselijk vond is fluweel. Zo zie je maar, soms veranderd je smaak nog wel eens. Inmiddels kan ik het wel waarderen, mits juist gekozen. Zo vind je leuke jurkjes in fluweel, maar ook mooie tops. Deze jas vind ik zo mooi! Let bij fluweel goed op wat je koopt. Je hebt het zogenaamde ruwe fluweel, waar de vleug alle kanten op gaat maar ook de ‘normale’ gladde fluweel.

trends vandaag
deze jas van Elvi is zo ontzettend mooi, de kleur en de shape
trends vandaag
de perfecte shape, deze jurk en helemaal on trend in fluweel met mesh

kant & mesh

Deze trend houdt het nu al het langste vol, kant. Dit najaar zie je vooral de eyelash kant, oftewel wimpers. De mouwtjes, kraagjes of onderkant van tops die niet recht zijn, maar de vorm van wimpers, half rond met losse franjes. De mesh variant is net iets stoerder en komt in allerlei variaties voor. Doorschijnen is wat de trend is, transparant sexy. Hierdoor creëer je automatisch laagjes, geheel volgens trend is bijvoorbeeld dit jurkje met smalle bandjes over een topje.

trends vandaag
twee vliegen in een klap; de eyelash kant gecombineerd met een jurkje eroverheen
trends vandaag
transparant & stoer, dat is mesh

kraagjes & volants

Tuttig, tuttiger, tuttigst. Tops en jurkjes met kraagjes, met boordjes, opstaande randjes, biesjes of een volant is wat je overal ziet. Het Victoriaanse gevoel is de sfeer die deze items hebben. Een romantische look, die heel leuk te combineren is met iets stoers als leer of fluweel, of juist romantisch met kant of plisse.

trends vandaag
breisels met volant zien we veel, soms ook met cold shoulder

metallic & plisse

Iets wat we dit voorjaar al zagen wordt nog sterker in de komende collecties, namelijk metallic en plisse. De stoffen hebben een glanzende finish, een metaal look. Feestelijk, maar ook goed casual te dragen door het te combineren met breisels. De plisse is een oude klassieker, maar ook zie veel de fijne crinkle plisse.

trends vandaag
crinkle plisse valt soepel en draagt licht
trends vandaag
plisse in fluweel, zacht en glanzend

to trend or no to trend

Fashion is niet gelinkt aan een kledingmaat, iedereen kan meedoen aan de trends die je zelf leuk vind. Hou je niet van een bepaalde trend, dan sla je deze toch gewoon over? Mode is mijn passie, maar geen verplichting. Naast deze paar trends zijn er nog een aantal andere opkomende trends, maar daar vertel ik je de volgende keer meer over. De items hierboven zijn allemaal beschikbaar ik plus size, klik op de foto om te gaan shoppen.

wat vind jij van de trends van herfst 2016?
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

3 Comments

  • Jeanet 15 November 2016 14:27

    Die jurk helemaal onderaan plise in fluweel, mijn moeder had ooit zo’n soort jurk die haar geweldig stond, dat was eind jaren 50 begin jaren 60! En dan die jas..schitterend.

  • Jenn 15 November 2016 10:25

    Dat jurkje met kant en fluweel ♥♥♥

  • Anne-Marie 15 November 2016 08:09

    Die fluwelen jas is echt prachtig! Me want!

Leave a Reply