trend alert: herfst 2016

trend alert: herfst 2016

De mode kleuren van herfst 2016

Eigenlijk wil ik nog helemaal niet aan de herfst denken, zeker niet met dit weer. Ik wil eigenlijk nog even een heerlijke Indian Summer, met warme dagen en zwoele zomeravonden. Toch worden de winkels langzaamaan weer gevuld met nieuwe collecties en mijn mode hartje gaat er sneller van kloppen.


herfst 2016


Deze koele tonen zijn werkelijk prachtig en op zoveel manieren toe te passen. Ik moet meteen aan denims denken en de verschillende wassingen, maar ook aan warme breisels of leer, dat zal ook prachtig zijn in deze kleur. Het sluit goed aan op de blauwe kleur van 2016, serenity. Deze iets donkerdere tonen sluiten goed aan bij het koudere weer en de zwaardere materialen. Krijg je inmiddels ook al zin in de herfst?


herfst 2016


“Blue skies represent constancy as they are always above us. Grays give a feeling of stability, Red tones invite confidence and warmth, while the hot Pinkish Purples and Spicy Mustard Yellows suggest a touch of the exotic”

Niets zegt het beter dan Pantone zelf. Deze warme kleuren zijn een mooi contrast bij de bovenstaande koele kleuren. Het is niet zo vreemd dat er twee grote kleurgroepen zijn, want tenslotte bestaat de kleur van 2016 ook uit twee kleuren. Naast serenity (licht blauw) is er ook rose quartz (licht roze). Glanzende stoffen, satijn, bewerkt leer maar ook breisels en fluweel zijn perfect voor deze tonen.


herfst 2016


De felle contrast kleuren noemen zij zelf exotisch. Oké, dat snap ik wel! Met name de gele kleur “spicy mustard” zien we al een tijdje als accent kleur en ik ben blij te zien dat dit nog even doorgaat. Ook de warme oranje kleur “potter’s clay” vind ik echt prachtig. De groene “lush meadow” zie ik ook wel zitten. Iets wat je niet weet, ik hou echt niet van paars dus dele “bodacious” moet zich nog even bewijzen voor mij.

ben je blij met deze kleuren voor het komende seizoen? ik wel! 

Bron: pantone

 

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

2 Comments

  • Trackback: spicy mosterd geel • theBiggerBlog
  • Debbie 14 August 2016 09:55

    Ja, ik vind het wel mooie kleuren! Ik hou wel van paars, maar dan een donkerdere variant. Die dusty cedar vind ik lijken op marsala (van vorig jaar?), ook erg mooi.

Leave a Reply