Terug naar de jaren ’70

Het voorjaar komt er aan en de winkels worden gevuld met nieuwe collecties. Wat zijn de trends voor dit voorjaar? We gaan terug naar de jaren ’70

Als ik zo door die oude foto’s kijk uit de jaren ’70 dan zou ik wel geleefd willen hebben in dit tijdperk. Al zijn de pasvormen en stoffen tegenwoordig wel flink verbeterd. Gelukkig worden nog steeds veel mode ontwerpers geïnspireerd door deze periode. Ik laat je een paar trends voor 2015 zien die duidelijk zijn afgeleid uit deze periode.

aardetinten

In de winkels zul je verschillende tinten rood en bruin vinden, maar mijn favoriet zit er middenin en heet marsala. Een prachtige donkerrode kleur die mooi te combineren is met bruin en blauw. De kleur kan echt prachtig staan, al zullen de blondines goed moeten opletten of dit staat. Deze kleur is geweldig en zeker gecombineerd met denim.

Back to the 1970's Fashion in 2015

alle items zijn van New Look

denim tops en jurken 

De zogenaamde clean denim jurken en tops zie je nu al overal. De kledingstukken zijn doorgaans gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen en tencel. Uiteraard zijn de items wel gewassen, maar niet met flinke waseffecten zoals je vaak ziet op jeans. Veel van de styles zijn gebaseerd op de klassieke spijkerblouse, met een knopenlijst voor en borstzakken. Maar er zijn ook hele simpele styles, strak en basis.

Back to the 1970's Fashion in 2015

alle items zijn van Violeta by Mango 


indian summer

Suede en franjes zijn de details op je outfit dit voorjaar. De indianen look gaat nog even door dit seizoen. Laat de hippie in je naar buiten en ga helemaal los! Stoere suede jacks en rokjes, of hou je het simpel met alleen accessoires? Stoere laarzen of enkellaarsjes met franjes, een shawl of juist met sierraden.

back to the 1970's

items zijn van NewLook, MS Mode en Violeta by Mango

Natuurlijk zijn maar een paar high lights van de trends die komen gaan. Er zijn nog een boel meer trends, die overigens niks met de jaren 70’s te maken hebben, mocht je het helemaal niks vinden.

Ben jij ook dol op de jaren ’70? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page

%d bloggers like this: