kleur bekennen

kleur bekennen

Elke kleur staat je, het is een kwestie van kleur bekennen

Hoe vaak hoor ik wel niet ‘oh, die kleur staat me niet’ maar eigenlijk bestaat dát helemaal niet. Waarom niet? Omdat elke kleur zoveel nuances heeft en wanneer je de juiste te pakken hebt, staat ook die kleur jou.

seizoenskleuren

Niets is zo veranderlijk als de mode en daarbij horen elk seizoen weer nieuwe kleuren. Sommige kleuren zie je echt niet aankomen, zoals de kleur van 2017 bijvoorbeeld. Zo’n kleur waar je me niet zo snel in zal zien, maar wat wel volop in leuke prints en dessins wordt gebruikt. Ook al is het dus dé kleur van dit jaar, het is dus meer een accentkleur. Ik had dit wel verwacht in het modebeeld, maar ik vind het tegenvallen hoeveel van deze kleur groen we zien. Misschien dat het in de winter meer aan zal trekken? Wel zie je dit veel terug in interieur, de vele prints met bladeren, cactee en bloemenprints.

kleur

Voor de zwart liefhebbers -net als ik- was het een fijn (na)jaar, want alles was er in zwart. Fijn te combineren, staat altijd in elk seizoen en is ook nog eens multi inzetbaar. Toch draait het dit jaar om kleur, heel veel kleur zelfs. De hele regenboog komt er aan te pas, zoals de knalharde kleuren maar ook in schattige pastelkleuren. Voeg daar nog eens een dosis metallic, glitter en satijn aan toe en het sprookje is compleet.

trendsetter vs. trendvolger

Nu hoef je echt geen mode goeroe te zijn om de laatste trends te volgen. Een trendsetter is iemand die echt de mode op de voet volgt, de trends draagt wanneer menigeen nog midden in de huidige trend zit. Een trendvolger ben je al snel, wanneer je houdt van mode en daarin mee gaat met je kledingkeuze. Wat je ook bent -ik sta daar zelf nooit bij stil- zorg dat je het leuk vind! Je kunt eigenlijk weinig verkeerd doen. Ondanks alle fast fashion is het heel oké om wat langer te doen met de items die je zo graag draagt. Best tegenstrijdig toch? Zo ga je van trendsetter in je zebra printje de volgende dag over in een trendvolger in je luipaard print. En dat is dan ook helemaal oké.

kleur bekennen

Deze kleuren zijn de trend kleuren van dit voorjaar 2017, herken je ze? Ik vind het een beetje alsof ik naar skittles kijk, haha taste the rainbow! Een vrolijke bedoeling dus, wat ik heel toepasselijk vind voor de zonnige maanden. Deze kleuren zul je terug vinden in alle huidige collectie, maar ook nuances hiervan. Dit is een voorspelling van kleureninstituut Pantone en veel mode merken zullen dit gaan gebruiken. Door het te gebruiken op verschillende stoffen met verschillende technieken creëer je diepte in de kleuren. Dat is dus precies waarom er ook een kleur voor jou te vinden, namelijk in de nuances.

nuances

Het belangrijkste verschil zit ‘m in smaak versus mode. Wanneer je echt niet van een kleur houdt, dan kan ik een heel boekwerk schrijven maar zal ik je niet overtuigen. Ik heb dat dus bijvoorbeeld met paars, ik heb helemaal niks met die kleur! Wel sta ik altijd open voor verandering, zo hou ik dus wel van lila. Het valt nog steeds onder de noemer ‘paars’ maar toch is het een hele andere kleur. Een andere kleur die ik nooit draag (droeg) is geel bijvoorbeeld, want ik vond het me niet mooi staan. Vorig jaar zagen we al veel oker, maar nu is het een frisse geel. En die tint staat me prima, zelfs sommige blonde dames kunnen er gewoon mee wegkomen.

“Life is art. Live yours in color” 

oud is uit

Ik kan me niet meer herinneren dat ik iemand hoorde zeggen ”oh dat kan écht niet meer hoor” als het gaat om het mode gehalte van een bepaalde look. Er is eigenlijk niks meer wat écht niet kan. Is het echt zo oud als de weg naar Rome, dan noemen we het gewoon vintage. Heb je het zelf gemaakt of vermaakt, dan noemen we het origineel en one of a kind. De éénhoorn is niet voor niks het meest fashionable dier van het afgelopen jaar! Eigenlijk is alles dus veroorloofd, maar gaat het meer om de manier waarop je het combineert.

variëren

Je voelt ‘m aan aankomen toch? Variëren moet je leren! Dus roep niet meteen dat iets je niet staat, nu heb ik het over een kleur maar het kan een bepaald model zijn. Er zijn altijd variaties op de standaard en wie zegt dat dat niet het perfecte alternatief kan zijn? Kijk eens verder dan je eigen standaard, loop die paskamer in en probeer het gewoon.

voorbeeld

Roze, een kleur die ik niet snel droeg, net als beige. Ik vond de kleur me altijd flets maken, saai en zeker in de winter echt een no-go. Toch vind ik het zo mooi, zo’n lichte kleur roze, bijna oud-roze met een zweempje grijs erdoorheen. Weet je wat ik bedoel, zo’n kleur die je draagt en het lijkt bijna huiskleur (in mijn geval), zo flets is het. En toch, ik probeerde het gewoon. De kleur roze quarts van vorig jaar zorgde voor veel verschillende nuances roze in de winkels en ik vond die kleur die me wel stond. Tegen al mijn verwachtingen in, kwestie van gewoon proberen dus.

zacht roze plisse

’s Zomers in licht roze, een jurk die me verbaasde maar zo mijn aandacht trok dat ik deze móest passen. De stof, de kleur en het model waren helemaal on trend, zonder dat dat eigenlijk de bedoeling was. Hetzelfde was ook het geval in de winter, een half jaar later. Bleek, geen zomers tintje meer en toch in een nude tint roze.  Afgelopen winter droeg ik deze look door gewoon te proberen, combinaties maken en: gewoon doen.

metallic roze

van welke kleur roep jij altijd dat ‘ie je niet staat?

Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

11 Comments

 • yvonne 2 July 2017 23:26

  Babyroze. Als ik die kleur draag vraagt iedereen of ik ziek ben. Dus die kleur laat ik maar in de winkels hangen of liggen.

 • sammie 2 July 2017 18:19

  Oranje, geel en groen vind ik mezelf toch echt niet staan, vind mijn huid daar te licht voor. Alleen leger groen vind ik leuk en draag ik ook regelmatig. Ik ga trouwens meestal voor grijs, zwart en blauw.

 • Debbie 2 July 2017 11:49

  Wit, roze en geel vind ik bij mezelf niet mooi staan. Terwijl ik geel wel leuk vind! Heb nog geen goede tint gevonden. En off-white, meer crèmekleurig vind ik wel weer leuk bij mij.

 • Babs 28 June 2017 07:45

  Ik heb dat altijd met de kleur groen. Laatst kwam ik erachter dat een bepaalde blauwtint mij heel goed stond, ik paste een blauwe BH, het viel de verkoopster ook op dat die kleur heel goed stond. Grappig, wij dachten exact hetzelfde. 🙂

 • Josine Wille 27 June 2017 23:25

  Ja he, gewoon een beetje creatief zijn en dan kan het prima!

 • Josine Wille 27 June 2017 23:25

  Oh ja? Ik ben dol op zwart. Maar idd, wanneer je het combineert kan het dus wel weer. Zo zie je maar 🙂

 • Annika 27 June 2017 14:38

  Zwart is niet helemaal mijn ding, als ik zwart draag zie ik er ziek uit. Ik draag het wel in combinatie met een andere, felle kleur, dan kan het prima.

 • nancy 27 June 2017 12:14

  Het is maar net wat je er ook bij draagt. Vaak met een gekleurde ketting of een sjaaltje kan een kleur heel anders uitkomen. Is wel leuk om uit te proberen!

 • Josine Wille 27 June 2017 11:31

  Ja beige is ook niet mijn ding.. maar ook daar heb ik een passende teint in gevonden 😀

 • marleen 27 June 2017 10:18

  Beige! Ik zie er dan uit alsof ik een vijfvoudige buikgriep heb en mijn hele weekmenu heb uitgekotst, haha!

 • Hanneke 27 June 2017 09:10

  Leuk blog Josine..Én idd… Altijd ff proberen die kleur‼️

Leave a Reply