Marina Rinaldi x Ashley Graham

Marina Rinaldi x Ashley Graham

Marina Rinaldi x Ashley Graham ontwikkelden een capsulecollectie Let’s Denim 

Je raadt het al, het is een hele collectie rondom denim. Het bekende plus size model Ashley Graham ging een samenwerking aan met het prestigieuze plussize merk Marina Rinaldi. Tijdens de Milaan Fashion Week in september 2017 werd de collectie gepresenteerd.

Marina Rinaldi x Ashley Graham

De collectie is samengesteld in samenwerking met Ashley Graham. Het zal vanaf half januari verkrijgbaar zijn als onderdeed van de voorjaar- en zomercollectie 2018. Het is voor het eerst dat Marina Rinaldi een dergelijke samenwerking aangaat. Een nieuw project wat meteen een belangrijk onderdeel zal zijn van de nieuwe collectie. Je kunt de items herkennen aan de labels, waarin de naam van het model ook benoemd wordt.

De nonchalante, maar toch gedurfde vrouwelijkheid van Ashley Graham staat centraal in het design van de collectie en is vertaald naar een aantal veelzijdige items die klaar zijn om door elke vrouw geïntegreerd te worden in haar eigen stijl.

Bij de collecties van Marina Rinaldi ligt de lat hoog en dat geldt ook voor deze denim collectie. Het designteam heeft nauw samengewerkt met Ashley. De collectie vertaalt als het ware haar positieve maar ook sensuele karakter. Dit komt met name terug in het gebruik van de materialen. Een denim jersey en super stretch denim zijn nieuwe stoffen in de Marina Rinaldi collectie en zorgt voor een moderne en comfortabele pasvorm. Bij stoere jeans horen enkele basics, dus de collectie is aangevuld met stretch leren jacks, toppen en rokken van scuba.

De collectie is tot in de puntjes doordacht, zelfs de knopen op de kleding hebben een handtekening van het model. De jeans zijn afgewerkt zoals het hoort, met leren labels en goede ritsen. Het kleurenpalet is niet heel verrassend, zoals dat hoort bij een goede denim collectie. Het bestaat ook verschillende tinten denim, denk hierbij aan verschillende wassingen en finishes maar ook de materialen die ieder anders verwerken. Daarnaast enkele items in zwart en wit.

Marina Rinaldi x Ashley Graham Marina Rinaldi x Ashley Graham Marina Rinaldi x Ashley Graham

Bij het ontwikkelen van een nieuwe collectie komt heel veel kijken. Van mood board met ideeën tot aan eerste schetsen. Vervolgens worden stoffen uitgekozen en het gaan beginnen. Er komen samples binnen die moeten worden doorgepast. Er wordt gekeken naar de stof, de wassing, de pasvorm -tot in de puntjes- maar ook naar het model. Van knoop positie op de buste tot aan de positie van de zakken op de kont, over alles is tot in detail nagedacht.

persoonlijke noot: de foto’s hierboven laten zien wat ik de afgelopen tien jaar heb gedaan als product developement, waarbij ik ook veel met jeans heb gewerkt. Een kledingstuk begint op een papiertje en komt langzaam tot leven. Het is een lang proces waarbij de details ontzettend belangrijk zijn. Ik vind het daarom ontzettend leuk om deze foto’s te zien. Brings back good memories. 

Het is ontzettend lastig om een goede jeans te ontwikkelen, die op alle fronten perfect is. Maar ook eentje die voor alle vrouwen en figuren geschikt is. Hopelijk is Marina Rinaldi’s designteam dat goed gelukt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de nieuwe collectie.

Marina Rinaldi x Ashley GrahamMarina Rinaldi x Ashley Graham

Hier zie je enkele items uit de nieuwe collectie. De items zijn gewaagd, edgy en toch op hun eigen manier tijdloos. Is denim dat niet altijd? Natuurlijk zitten er nog meer items in de collectie, maar over deze ben ik het meest enthousiast. De verschillende shapes, de aangesloten pasvorm en het stofgebruik. Ook het verschil in wassingen en afwerking van de items vind ik echt heel goed gedaan.

 

 

Afbeelding zijn met toestemming geplaatst
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

  • Anne-Marie 21 January 2018 08:16

    Dat ziet er idd veelbelovend uit!

Leave a Reply