make up van the Body Shop | mijn eerste indruk

make up van the Body Shop | mijn eerste indruk

Voor het eerst gebruikte ik make up van the Body Shop. Een merk wat ik uit het oog verloren was. Ik testte de producten enkele weken en vertel je wat ik er van vind

Make up van the Body Shop heb ik nooit eerder gebruikt. Een winkel waar ik vroeger vaak kwam maar tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Waarom? Geen idee eigenlijk want alles waar ze voor staan vind ik een goed initiatief.

MEMORY LANE

Tijdens de middelbare kwam ik vaak bij the Body Shop. Het was destijds (jaren ’90) het ultieme cadeau voor je vriendinnetje, want ze pakten het dan altijd zo leuk in. Weet je nog in van die mandjes, met badpareltjes erbij en in cellofaan? Op een gegeven moment kwam ik daar eigenlijk nooit meer, we werden ouder en de cadeautjes werden anders. Ook mijn favoriete lipbalsem in watermeloensmaak had ik zo vaak gebruikt dat ik inmiddels niet meer tegen die geur kan. Ze hadden zulke mooie producten, ik snap eigenlijk niet waarom ik daar niet vaker binnen stap?

lees ook: alles over dierproefvrije make up, vegan en vegetarisch 

Het bestaat dus zelfs nog veel langer dan ik dacht! Het allerbelangrijkste voor mij is dat de producten gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten en dat er geen dierenleed aan te pas is gekomen. Daarnaast zijn de producten 100% vegetarisch, dus ook alle make up kwasten zijn synthetisch. Het is glutenvrij, is zonder crimen, petrolatum en minerale oliën. Of zoals ik dan zeg: zonder troep.

MAKE UP VAN THE BODY SHOP

De make up producten van the Body Shop heb ik dus ook nog nooit gebruikt, op enkele lip-producten na een eeuw geleden. De afgelopen twee jaar gebruik ik steeds vaker een ander merk of een andere (type) product. Ik ben echt een beetje zoekende naar wat ik nu fijn vind. Er is al een hoop veranderd in mijn badkamer kastje en ook in mijn make up tasje rouleert het zo af en toe. Nieuwe producten proberen vind ik fijn, maar doordat mijn huid wat lastiger is geworden ben ik wel extra alert op de ingrediënten.

lees ook: zo tover ik pukkeltjes weg met the Body Shop tea tree producten

make up the Body Shop, thebiggerblog, beauty blog, vegan make up, dierproefvrij, niet op dieren getest, vegan foundation, instamatte, review, make up, make up blog, budget make up, make up over 30

MATTE CLAY SKIN CLARIFYING FOUNDATION & KWAST

De naam van de foundation begint met “matte”, dat is een goed begin. Zoals jullie weten, ik ben dol op alles mat! Ik ontving twee kleuren, namelijk een donkere kleur met een geel toon er in die moluccan nutmeg 055 heet. Daarnaast ontving ik ook een lichte kleur met een beige toon die heet hamerza dune 026. Je zou hier dus heel goed mee kunnen contouren, je brengt de donkere toon aan op de plekken waar je schaduw wilt creëren en de lichte kleur wat je wilt benadrukken. Daar heb ik poeders voor en zo gebruik ik het niet.

Ik heb de beiden kleuren op mijn hand gedaan, niet zoals op de foto maar in een druppel en vlak naast elkaar. Vervolgens heb ik het gemengd in de kleur die ik mooi vind en mijn oneffenheden aangestipt met een klein kwastje. Vervolgens heb ik het op mijn hele gezicht lichtjes aangebracht met de kwast die ik ook mocht ontvangen. Deze heet M83E en veel lijkt op de kwast die ik al gebruik. Door de fijne haartjes op het uiteinde krijg je echt een mooie finish op het gezicht. Vervolgens heb ik nog een beetje van de lichte foundation gebruikt onder mijn ogen, op het bot van mijn neus en het midden van mijn voorhoofd. Toch nog een beetje strobing dus.

foundation 30 ml € 13,- [shop hier]

review beide kleuren zijn niet mijn kleur, maar hebben wel de juiste toon dus door het te mixen kan ik het goed gebruiken. De lichte kleur zou in de winter best eens de juiste kleur kunnen zijn. Het is mat en heeft een mooie dekking. Het ruikt neutraal en ik vind de tubes erg handzaam, je gebruikt zo nooit teveel. Wanneer ik de juiste kleur voor mijn gezicht zou hebben, dan zou ik het product ook zelf kopen.

fresh nude foundation kwast € 17,- [shop hier]

review deze kwast werkt ontzettend fijn. Nu werkte ik al dagelijks met zo’n gelijke kwast en vind ik het beste dusver. De beauty blenders en sponsjes zijn mooi, maar vind ik voor dagelijks gebruik te lang duren. Deze kwast raad ik je aan om te kopen als je nog geen goed product hebt om je foundation of BB cream aan te brengen.

DROPS OF GLOW, LIQUID HIGHLIGHTER

Naar dit product was ik het meest benieuwd want ondanks ik van mat, mat, mat hou ben ik ook fan van een highlighter. Deze highlighter heb ik gebruikt nadat ik de foundation heb aangebracht. Ik bracht het aan op mijn jukbeenderen, op het puntje van mijn neus en boven mijn lippen (op mijn filtrum; dat woord moest ik ook even opzoeken). Het geeft een natuurlijke glans met een mooie lichtroze toon. Het heet drops maar dat is ook echt wat je nodig hebt, één druppeltje.

drops of glow 75 ml €16,- 

review bij het aanbrengen vond ik de glans erg mooi, maar ik heb erna toch nog een highlighter poeder gebruikt voor wat extra shine op mijn jukbeenderen. Het lijkt me een product voor een natural glow wanneer ik iets bruiner ben, dus deze gaat zeker mee op vakantie. Ik zou dit product zelf niet snel kopen, maar is denk ik heel geschikt voor als je niet van veel make up houdt maar wel ‘even snel’ een gezonde blik wilt aanbrengen ’s morgens.

make up the Body Shop, thebiggerblog, beauty blog, vegan make up, dierproefvrij, niet op dieren getest, vegan foundation, instamatte, review, make up, make up blog, budget make up, make up over 30

INSTAMATTE

Weer dat matte he, dus ook dit product had al een streepje voor bij mij. Ik bracht het aan op mijn neus voor ik me ging opmaken. Daar glimt het altijd het meeste en lijkt mijn make up minder goed te blijven zitten gedurende de dag. Je hebt maar heel weinig nodig van het product. Je kunt het gebruiken om te matteren, maar ook als basis voor je oog make up, zodat het langer blijft zitten. Ook kun je het over je lipstick aanbrengen zodat deze mat wordt.

instamatte 10 ml €15,- 

review het product doet wat het zegt, het matteert. Ik ben huiverig om dergelijke producten te gebruiken want soms verstopt het je porien en krijg je er juist oneffenheden door. Aangezien ik daar de laatste tijd last van heb, moest ik wel even een drempel over. Maar ik heb het getest op neus en voorhoofd en ik kreeg er geen pukkels of ontstekingen van, zo fijn! Mijn make up bleef er niet langer of beter door zitten helaas, maar mat was ik wel. Ik zou dit product zeker kopen voor het matterende effect. Het klinkt duur, maar je hebt echt een klein druppeltje nodig, zie zoals op mijn hand in de foto.

bodyshop, the body shop, thebiggerblog, review, oogmakeup, dierproefvrije make up, fixing spray, foundation, makeup, dierproefvrije verzorgingsproducten, dierproefvrije make up merken, matte clay skin clarifying foundation, foundation kwast, make up kwast, make up borstels, make up kwasten set, matterend, make up setting spray,

MAKE UP SETTING SPRAY

Een spray die als allerlaatste gebruikt om je make up te fixen heet een make up setting spray. Deze ruikt heel neutraal, een beetje fris maar niet een sterke geur. Je hebt maar een paar sprays nodig voor je hele gezicht en dat gaat makkelijk met de verstuiver.

setting spray 60 ml €11,-

review de spray waaiert goed uit, zeg je dat zo? Al komt er wel heel veel uit, iets teveel. Enfin, je hebt dus echt maar twee sprays nodig voor je gezicht. Je doet er dus erg lang mee en het heeft een klein formaat dus het past prima in mijn make up tas. Ik ben pas sinds kort begonnen met zo’n spray te gebruiken dus kan ook niet echt goed vergelijken. Wel is deze prijziger dan die van andere merken, maar je weet dan wel zeker dat het een eerlijk product is. Wat ik wel fijn vind is dat er geen alcohol in zit, dus ook op basis daarvan zou ik dit zelf ook kopen.

make up the Body Shop, thebiggerblog, beauty blog, vegan make up, dierproefvrij, niet op dieren getest, vegan foundation, instamatte, review, make up, make up blog, budget make up, make up over 30

Ik vond het ontzettend leuk om deze producten te testen. Het is een mooi merk en alles waar het voor staat. Sommige van de producten zijn echt een blijvertje en gebruik ik inmiddels dagelijks, zoals de kwast en de instamatte.

THE BODY SHOP, HET BEDRIJF

Wat een mazzel, ik mocht enkele nieuwe producten van de make up lijn uitproberen. Ik verwachtte eigenlijk één product maar ontving een doos vol! De volgende dag ben ik meteen begonnen met het gebruiken van de producten. Natuurlijk na eerst even uitgebreid te fotograferen he? Oh wat ik allemaal voor jullie over heb, terwijl ik in spanning zat om het te testen. Dit is een grapje, dat begrijp je wel he? Ik vind het belangrijk dat ik beauty producten eerst uitvoerig gebruik voor ik een review schrijf, dus zo gezegd zo gedaan.

Even een paar fun facts want ik vind het altijd leuk om te ontdekken hoe een merk nu in elkaar zit. Tenslotte boeide dat mij op mijn 14de niet, nu wel. De allereerste winkel van the Body Shop werd in 1976 geopend in Engeland en een paar jaar later in België. Vanaf begin jaren ‘80 werd er elke maand een nieuwe winkel (franchise) geopend. Het bedrijf zet zich in voor allerlei goede doelen en in 1990 wordt de The Body Shop Foundation opgericht. “Deze stichting biedt financiële steun aan groepen die opkomen voor mensenrechten, het dierenwelzijn en het milieu.”

Shop jij wel eens bij the Body Shop en wat is je favoriete product?

thebiggerblog, the body shop, bodyshop, foundation, matte clay, eerste indruk, dierproefvrij, makeup, matterende foundation, makeup oudere huid, synthetische foundation kwast, beauty blog, 2017
Josine
welkom op theBiggerBlog; een plussize fashion blog met een liefde voor eerlijke beauty producten. Een eeuwige lust naar reizen en recentelijk toegevoegd de perikelen als plussize mama

You May Also Like

1 Comment

 • Tamara 4 September 2017 11:48

  Ik kom al jaren bij the Body Shop en gebruik graag de lippenstiften maar vooral de Lip Liner Fixer gebruik ik dagelijks, ik kan niet meer zonder.
  De Lip Liner Fixer voorkomt dat je lipstick uitloopt in de lijntjes rondom je mond.
  Alhoewel de make-up van the Body Shop niet bij mij op nummer 1 staat, vind ik de producten fijn van dit merk. De make-up van MacCosmetics staat bij mij op nummer 1.
  Ook de lichaamscrubs van the Body Shop zijn geweldig.
  Het mooie is ook dat the Body Shop vaak aanbiedingen heeft, per mail, via hun nieuwsbrief.

Leave a Reply