web analytics

suikervrije brownies

Lekker en gezond, deze suikervrije brownies

Dit heerlijke recept vond ik op GlowOfBeauty.nl. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat ik ze ook wel eens wilde bakken. Een collega eet geheel suikervrij (dus ook geen zoetstoffen) en ik vind het leuk om de uitdaging aan te gaan om lekker te eten zonder suiker. Dit recept sprak me meteen aan en moesten we proberen: goedgekeurd!

suikervrije brownies

ingrediënten

3 rijpe bananen
35 gram cacao poeder
115 gram pindakaas met stukjes noot

Ik had slechts twee bananen in huis dus ik heb 2/3e van het recept gebruikt van alle ingrediënten. Een pindakaas met stukjes nooit is lekkerder erin, ik gebruikte uiteindelijk een andere verse pindakaas met 100% pinda’s.

suikervrije brownies

gebruik rijpe bananen (deze waren iets te rijp!)

bereiding

Prak de bananen fijn in een schaal of gebruik een keukenmachine. Voeg de cacaopoeder toe. Verwarm de pindakaas in een pannetje of in de magnetron en voeg deze toe. De pindakaas die ik heb gebruikt was zo vloeibaar dat verwarmen niet nodig was. Zorg dat alles goed mengt. Leg een velletje bakpapier in een ovenschaal en doe de mix erin. Het moet ongeveer 1,5 cm hoog zijn, het loopt niet uit. Bak de brownie ca.20 minuten in de oven op 175 graden Celsius. Bak de brownie niet helemaal droog, sappig is deze het lekkerst. Zet de brownie in de koelkast om op te stijven.

suikervrije brownies

 

suikervrije brownies

[showad block=9]

6 Responses

    • theBiggerBlog - Josine

      Heb ‘m lauw geprobeerd, maar misschien kan warm ook wel? Is ‘ie wel wat kleveriger 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: