web analytics

Spierpijn zonder sporten

Ja het is mogelijk, spierpijn zonder sporten. Hoe dan? Dat vroeg ik me ook af, maar ik ben er uit.

Enige tijd geleden schrijf ik over hoe ik mezelf een schop onder de kont gaf en weer ging sporten. Ik geef je een update.

Vorige week was ik helemaal in de wolken, eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis(je). Paleis(je). Kasteel(tje). Hier keken mijn vriend en ik al zo lang naar uit, naar het perfecte huis vinden en kopen. Eindelijk hebben we de sleutel en kunnen we aan de slag. Tot vorige week heb ik netjes elke week gesport, minimaal 2 keer per week en goed op mijn eetpatroon gelet. Ook sinds drie weken doe ik ‘s avonds squads oefeningen. Geheel voorbereid ging ik dus aan de slag!

Niks bleek minder waar: ontzettende spierpijn. Alsof een vrachtwagen over me heen was gereden. Hoe kan dat nou? Zo zie je maar, je gebruikt toch andere spieren of minder intensief tijdens bepaalde sporten. Dat trapje op en af tijdens het schilderen begon me zelfs aan te staan, want tja, valt onder beweging he? Maar ook al het schuren, soppen en puinruimen zorgen ervoor dat ik niet op mijn kont zat.

Spierpijn zonder sporten

Tja, wat denk je nu? Help, mijn man is klusser? Nee hoor, ondanks dat we ons voelen alsof we werken aan de verbouwing van ons leven, zijn we slechts bezig met de basis verhuisklussen. Alle wanden schilderen, wat houtwerk bijwerken en schilderen, schoonmaken en sjouwen. Genadeloos, zonder echte pauzes, dat dan weer wel. Telt dat ook?

De gezonde levensstijl is dus even niet gelukt, maar daarentegen meer beweging dan ooit tevoren. Tja, je kan niet alles tegelijk he?

Spierpijn zonder sporten

De grootste klussen zijn voorbij, terug in het gareel. Yes sir!

[showad block=4]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: