schop onder de kont

Vorige week heb ik mezelf een schop onder de kont gegeven en ben ik verder gegaan waar ik mee begonnen was.

In diëten of lijnen geloof ik niet, maar wel in het veranderen van je levensstijl. Helaas ben ik een zoetekauw, sterker nog, suiker noem ik pure heroine. Heerlijk! Dat is mijn manco, ik weet dat van mezelf. Helaas ik het de afgelopen weken niet gelukt om op gewicht te blijven, wat me de afgelopen twee jaar toch redelijk lukte.

schop onder de kontSmoesjes, smoesjes, smoesjes. Dat is de echte reden. Op zich ook wel goede smoesjes -vind ik- maar toch. Als je elke dag bewust bent van wat je doet, dan zal dat opde lange duur resultaat geven maar ook behouden. Ik heb me laten gaan..

Dus wat is mijn plan van aanpak? Het is 80% voeding en 20% sporten zeggen ze toch? Al jaren sta ik ingeschreven bij Weight Watchers. In het begin heb ik dit heel secuur gevolgd en ben toen 20 kilo afgevallen. Dat bleef zo, zolang ik me maar aan de richtlijnen hield. Helaas heb ik het afgelopen half jaar dit niet gedaan, verhuisd, andere baan, geen nieuwe sportschool etc. Dus mijn start is met mijn voeding.

Waarom Weight Watchers? Ik was er altijd heel sceptisch over, zo’n Amerikaans concept zal wel niks zijn. Op aanraden van een vriendin ben ik hiermee begonnen en ben er achter gekomen dat dit het enige is dat echt werkt voor mij. Mijn persoonlijke voordelen:

je kunt elke dag opnieuw beginnen, zelfs als je smokkelt kun je daarna jezelf corrigeren. Dus niet “oh dit heb ik toch al gegeten, dan kan die zak chips er ook nog wel bij”. Je mag namelijk alles eten, alleen je moet letter op verhoudingen.
dit is geen dieet, maar een levensstijl. Met deze levensstijl kun je prima een taartje eten op een verjaardag, zonder meteen aan te komen. Je hebt dus niet het eeuwige gevoel van lijnen.
alles is bij te houden met een simpele app. Ik gebruik dit vooral op een zwak moment, wanneer ik zin in iets heb, zoek ik het op. Vaak zijn de punten het me ‘niet waard’ en kies ik voor een gezonder alternatief.

Ik ben benieuwd wat jouw motivatie is? Veel vrouwen lijnen niet meer, maar leven! Een geweldige instelling, maar hoe doe jij dat? Dit is mijn manier.

 

[showad block=22]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: